ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός αρωγός σε 2.500 οικογένειες

Ο Ολυμπιακός αρωγός σε 2.500 οικογένειες

Ο Ολυμπιακός συμπαραστάθηκε για μία ακόμη χρονιά στη Μητρόπολη Νίκαιας, φροντίζοντας για την ανακούφιση 2.500 οικογενειών. Διαβάστε το δελτίο Τύπου που ανέβασε η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ.

Ο Ολυμπιακός, ως μεγάλος χορηγός του φιλανθρωπικού έργου της Μητρόπολης Νίκαιας, ήταν παρών και στην φετινή προσφορά αγάπης ενόψει Πάσχα. Ήταν παρών και φέτος, όπως και πέρυσι τέτοια μέρα, και ακόμη πιο παλιά. Πάνω από 2.500 οικογένειες είχαν την ευκαιρία να πάρουν μερικά πράγματα τα οποία έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη. Ο Ολυμπιακός με τη Μητρόπολη Νίκαιας (και τη συνδρομή μερικών ακόμα χορηγών) προσέφεραν τρόφιμα διαφόρων ειδών αλλά και παιχνίδια.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ:

"Από τη μία υπάρχει ο μεγαλύτερος αθλητικός Σύλλογος της χώρας και ένας από τους πιο σπουδαίους σε όλο τον πλανήτη. Από την άλλη η Μητρόπολη Νίκαιας που βρίσκεται καθημερινά δίπλα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν πως όταν ο Ολυμπιακός και η Εκκλησία ενώνουν τις δυνάμεις τους, αφού και ο Θρύλος ως γνωστόν είναι ευαίσθητος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, γίνονται θαύματα. Μικρά και μεγαλύτερα θαύματα σαν κι αυτό που συνέβη το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας (25/4) στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.

Θαύμα δεν είναι να βλέπεις 2.500 οικογένειες να ξεφεύγουν, έστω και για λίγο, από τον καθημερινό προβληματισμό και την κατήφεια; Θαύμα δεν είναι να βλέπεις μικρούς και μεγάλους να χαμογελούν με το στόμα αλλά και τα… μάτια; Θαύμα δεν είναι να βλέπεις ανθρώπους με την ελπίδα ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους; Θαύμα δεν είναι ν’ ακούς ένα «ευχαριστώ» που να προέρχεται κατευθείαν από τα βάθη της καρδιάς κάποιου;

Ναι, θαύματα είναι όλα τα παραπάνω. Και η μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού μόνο περήφανη μπορεί να αισθάνεται γι’ αυτό που συνέβη και το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας στη Νίκαια και συμβαίνει καθημερινά, 365 μέρες τον χρόνο, σε όλη την Ελλάδα όπου υπάρχει ανάγκη για βοήθεια.

Ο Ολυμπιακός ως μεγάλος χορηγός του φιλανθρωπικού έργου της Μητρόπολης Νίκαιας ήταν παρών και σ’ αυτή την προσφορά αγάπης ενόψει Πάσχα. Ήταν παρών και φέτος, όπως και πέρυσι τέτοια μέρα, και ακόμη πιο παλιά. Όπως, φυσικά, ήταν και τα Χριστούγεννα και προηγούμενα Χριστούγεννα. Πάνω από 2.500 οικογένειες είχαν την ευκαιρία να πάρουν μερικά πράγματα τα οποία έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη. Ο Ολυμπιακός με τη Μητρόπολη Νίκαιας (και τη συνδρομή μερικών ακόμα χορηγών) προσέφεραν τρόφιμα διαφόρων ειδών αλλά και παιχνίδια. Παρών ήταν φυσικά και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νίκαιας, κ.κ. Αλέξιος, που υποδέχθηκε τα μέλη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τους ανθρώπους που ήρθαν για να πάρουν το βοήθημα-ανακούφιση ενόψει Πάσχα.

Στο Πασχαλινό του μήνυμα ο Μητροπολίτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο του Ολυμπιακού και προσωπικά στον διοικητικό του ηγέτη και Πρόεδρο, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Με πολλή χαρά σας αγκαλιάζουμε και σήμερα που φτάσαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα. Σε λίγο θα προσκυνήσουμε τον Χριστό μας, τον Κύριο και Θεό μας πάνω στον Σταυρό που θυσιάστηκε για τη σωτηρία όλου του κόσμου. Για να σκορπίζει τη σωτηρία στους ανθρώπους, τη λύτρωση, να διδάξει αγάπη και να μας δώσει ελπίδα για την αιωνιότητα που είναι η Βασιλεία των ουρανών», είπε αρχικά ο Σεβασμιώτατος για να συμπληρώσει: «Πίστη χωρίς έργα δεν είναι τίποτα. Όταν λέει ένας ότι πιστεύει, τού λένε δείξε μου την πίστη σου από τα έργα σου. Τα έργα είναι η προσφορά και η αγάπη. Έτσι λοιπόν η Εκκλησία μέσα στους αιώνες προσφέρει συνεχώς. Οι Άγιοι Πατέρες είχαν γηροκομεία και φτωχοκομεία. Ακόμα και όταν υπήρχαν λοιμοί και είχαν ασθένειες πήγαιναν μόνο οι ιερείς για να περιθάλψουν όλους όσοι είχαν προσβληθεί από τις ασθένειες. Η Εκκλησία είναι κοντά σας και θέλω να ευχαριστήσω τους καλούς συνεργάτες μου κι αυτούς που βοηθάνε σ' αυτό το μεγάλο έργο της Μητροπόλεώς μας.

Όπως καταλαβαίνετε, για να συγκεντρωθούν όλα αυτά τα πράγματα, είναι τεράστια τα ποσά. Θέλω να ευχαριστήσω από την ψυχή μου και την καρδιά μου όλους τους χορηγούς. Θέλω πριν απ' όλους να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και όλους όσοι βρίσκονται κοντά μας και μας στηρίζουν. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τους ανθρώπους από τον Ολυμπιακό που είναι εδώ. Τους αγαπάμε και τους ευχαριστούμε. Να έχουν επιτυχία στους αγώνες με ευγενή άμιλλα. Εμείς θα συνεχίσουμε να προσευχόμαστε να τους δίνει ο Θεός υγεία ώστε να συνεχίζουν τα έργα προσφοράς και αγάπης. Αυτά είναι το κλειδί για τη Βασιλεία των ουρανών. Όταν προσφέρει κάποιος αισθάνεται ευτυχής. Περισσότερο χαίρεται αυτός που προσφέρει και μετά αυτός που δέχεται την ευεργεσία. Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες προς το Θεό.

Σας εύχομαι καλή Ανάσταση και να είστε πάντα κοντά στην Εκκλησία. Επαναλαμβάνω την ευγνωμοσύνη που νιώθουμε προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Πρόεδρό μας, τον κ. Μαρινάκη».

Από πλευράς της ΠΑΕ Ολυμπιακός ο κ. Κωνσταντίνος Καρδιασμένος (Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης), ανέφερε: «Βρισκόμαστε πάλι εδώ, τις Άγιες τούτες μέρες, όπως όλα αυτά τα χρόνια βρισκόμαστε κοντά σας. Είναι μια προσπάθεια πολύ σημαντική που στηρίζουμε και φέρει εις πέρας η Ιερά Μητρόπολη με πάρα πολύ μεγάλο κόπο και επιτυχία τόσο καιρό. Η ενέργεια που βλέπουμε σήμερα είναι μία από τις πάρα πολλές που πραγματοποιούμε σε καθημερινό επίπεδο από την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η οικογένεια του Ολυμπιακού και ο ηγέτης της, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, βρισκόμαστε κοντά στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη κάθε μέρα, όχι μόνο τις Άγιες μέρες του Πάσχα και των Χριστουγέννων. Αυτή η βοήθεια όπως γνωρίζετε όλοι δεν γνωρίζει ούτε σύνορα, ούτε χρώμα, ούτε φύλο. Δεν κάνει διακρίσεις. Ο Ολυμπιακός και ο Πρόεδρός μας, βοηθάμε παντού. Είδατε όλοι και τη μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια στο λιμάνι προς τους πρόσφυγες. Εδώ, στις κατασκηνώσεις, στην ΚΟΔΕΠ και πολλά άλλα. Είναι «υποχρέωση» που βρίσκεται στο DNA μας, στα γονίδιά μας ως Σύλλογος, ως Ολυμπιακοί. Να βοηθάμε δηλαδή την κοινωνία όσο μπορούμε. Ευχαριστούμε κι εμείς από τα βάθη της καρδιάς μας την Εκκλησία για όλο αυτό το έργο που επιτελεί. Βλέπουμε σήμερα όλοι μας το αποτέλεσμα αυτών των κοινών ενεργειών μας με την Εκκλησία.

Υπάρχει τόσος κόσμος εδώ που ευεργετείται από παρόμοιες δράσεις και διαδικασίες με σωστό και οργανωμένο τρόπο. Έχετε τους πιο θερμούς χαιρετισμούς μας από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Είμαστε πάντα δίπλα σας. Να έχετε καλή Ανάσταση και να πάνε όλα όπως πρέπει και στον δρόμο του Θεού. Να είστε καλά».

Σε όλη αυτή την σπουδαία δράση της Μητρόπολης Νίκαιας αλλά και την ευαισθησία που επιδεικνύει ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, και φυσικά κατ’ επέκταση ο Σύλλογος γενικότερα, αναφέρθηκε μιλώντας στο www.olympiacos.org ο Πατήρ Δημήτριος από τον Ιερό Ναό Γεννήσεως Θεοτόκου που είναι πάντα εκεί και γνωρίζει πολύ καλά πόσο σημαντικό φιλανθρωπικό έργο γίνεται.

«Η Εκκλησία στα βάθη των αιώνων έχει βοηθήσει πάρα πολύ τον λαό. Αυτό πολλές φορές παρεξηγείται. Αυτή η βοήθεια, φαίνεται παράξενο αλλά παρεξηγείται από τον λαό. Δυστυχώς μετατρέπεται στο μυαλό μας η ορολογία Εκκλησία με την αντιστοιχία ενός σούπερ μάρκετ. Φτάνουμε την Εκκλησία σε χαμηλό πνευματικό επίπεδο. Μην ξεχνάμε πως η Εκκλησία εκπροσωπεί, πάνω απ' όλα, το πνεύμα, την ψυχή, τον νου και εν τέλει την πίστη. Είναι ο μέτοχος και συμμέτοχος ταυτόχρονα μεταξύ Θεού και ανθρώπων. Ο πρώτιστως ρόλος της Εκκλησίας δεν είναι να βοηθήσει υλικώς αλλά πνευματικώς. Λόγω των καταστάσεων που βιώνουμε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα η Εκκλησία έχει μετατρέψει τη νοερή σημασία της σε πρακτική. Προσπαθεί να ικανοποιήσει και αυτές τις ανάγκες των ανθρώπων, άλλες φορές το πετυχαίνει, άλλες όχι. Αυτό εξαρτάται από την ίδια και τους συμμέτοχούς της. Δόξα τω Θεώ εδώ στη Νίκαια με τον Μητροπολίτη μας που εμπνέει καταφέρνουμε πολλά. Εκείνος είναι ο πρώτος σε ό,τι κάνει η Μητρόπολη. Δίνει το στίγμα για το πώς θ' ακολουθήσουμε οι υπόλοιποι. Τα τελευταία χρόνια βιώνει, σ' αυτόν τον τομέα τουλάχιστον μεγάλες στιγμές, η Μητρόπολη Νίκαιας.

Είναι πολλοί οι χορηγοί μας που καταλαβαίνουν το έργο της Εκκλησίας και του Μητροπολίτη μας. Γνωριζόμαστε πια αρκετά χρόνια με τον κ. Μαρινάκη και φυσικά κατ' επέκταση τον Ολυμπιακό. Είναι μια συλλογική ενέργεια του Ολυμπιακού αυτό που γίνεται αφού ο κ. Μαρινάκης και ο Σύλλογος επιδεικνύουν ευαισθησία. Είναι από τους μεγάλους μας χορηγούς ο Ολυμπιακός επειδή ο Πρόεδρός του είναι άνθρωπος και της Εκκλησίας και της κοινωνίας. Μην ξεχνάμε επίσης πως από τη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα και στον Δήμο Πειραιά ο κ. Μαρινάκης ο Δήμος εξασφάλισε ότι, πια, δεν θα είναι αυτός που ήταν. Χρόνο με τον χρόνο ανεβαίνει σκαλοπάτια. Ο Ολυμπιακός δεν μόνο μια ποδοσφαιρική ομάδα. Είναι ένας οργανισμός, ένας σύνδεσμος, ένα όραμα πολλών ανθρώπων. Από τη στιγμή που ο κ. Μαρινάκης είναι Πρόεδρος και με τη βοήθεια των συνεργατών του που εμπνέονται από 'κείνον, επιτελείται σπουδαίο κοινωνικό έργο. Η κορυφή του Ολυμπιακού είναι πραγματική κορυφή και νομίζω πως με τη βοήθεια του Θεού θα πάει πολύ μπροστά αυτή η συνεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πατήρ Δημήτριος.

Δείτε το video:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ