ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός ανανέωσε τη συνεργασία του με την UNICEF

Ο Ολυμπιακός ανανέωσε τη συνεργασία του με την UNICEF

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος δωρητής στην εκστρατεία της UNICEF 100% Campaign που υποστηρίζει προγράμματα ανοσοποίησης και ανανέωσε τη συνεργασία της μαζί της. Τι είπε ο Γενικός Διευθυντής της UNICEF Ελλάδας.

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός για την ανανέωση της συνεργασίας της με την UNICEF και σε αυτή γίνεται φλας μπακ σε όσα επιτεύχθηκαν στα πρώτα δυο χρόνια που οι δυο πλευρές πορεύονται μαζί, ενώ έκανε δηλώσεις στο σάιτ των Πειραιωτών ο Γενικός Διευθυντής της UNICEF Ελλάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Νέα Υόρκη, 5 Νοεμβρίου 2015 – Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία είναι ο μεγαλύτερος δωρητής στην εκστρατεία της UNICEF 100% Campaign που υποστηρίζει προγράμματα ανοσοποίησης, ανανέωσε τη συνεργασία της με την UNICEF. Από το 2013, οι συνεισφορές του Ολυμπιακού έχουν συμβάλει στην προστασία σχεδόν ενός εκατομμυρίου μωρών, την υποστήριξη εκστρατειών κατά της πολιομυελίτιδας και την εκπαίδευση των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

Αυτή η ανανέωση της δέσμευσης ενός σημαντικού συνεργάτη από τον χώρο του αθλητισμού, θα ενδυναμώσει τις υφιστάμενες προσπάθειες για την ευαισθητοποίηση και τη συγκέντρωση χρημάτων για τον εμβολιασμό των πιο ευάλωτων παιδιών, αποτελώντας ταυτόχρονα την επιτομή του πνεύματος της Team UNICEF. Η Team UNICEF είναι μια πρωτοβουλία η οποία βασίζεται στην ιδέα ότι ο αθλητισμός μπορεί να αλλάξει τις ζωές των παιδιών καταρρίπτοντας τα εμπόδια, προωθώντας τη συμμετοχή, αλλάζοντας τις συμπεριφορές και εντάσσοντας τους αποκλεισμένους.

Ενάμιση εκατομμύριο παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί με τους εμβολιασμούς. Μαζί με τους συνεργάτες της, τα προγράμματα εμβολιασμού της UNICEF βοηθούν τα παιδιά να παραμένουν ζωντανά και υγιή προστατεύοντάς τα από τις ασθένειες μέσω των τακτικών εμβολιασμών οι οποίοι σώζουν τρία εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο. Μολαταύτα, ένα στα πέντε παιδιά στον κόσμο δεν είναι πλήρως εμβολιασμένο. Τα παιδιά που υστερούν στο πρόγραμμα εμβολιασμών συνήθως διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές, με μικρή πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Η πρωτοβουλία 100% Campaign, η οποία ξεκίνησε το 2013, είναι μια πρωτοβουλία συγκέντρωσης χρημάτων ώστε να είναι δυνατή η τακτική ανοσοποίηση μωρών από τη γέννηση μέχρι και τους έντεκα μήνες ζωής, καθώς και ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας για τα παιδιά κάτω των 5 ετών. Ο απώτερος στόχος είναι να εμβολιάζεται κάθε ευάλωτο παιδί και να εκπληρώνεται το δικαίωμα των παιδιών να είναι προστατευμένα από ασθένειες οι οποίες είναι δυνατό να προληφθούν, όπως η πολιομυελίτιδα και η ιλαρά.

Μέχρι σήμερα, η πρωτοβουλία 100% Campaign έχει στηρίξει προγράμματα εμβολιασμού στο Τσαντ, ωστόσο ο στόχος είναι να συμπεριληφθεί ένας αριθμός χωρών στις οποίες η κάλυψη είναι από τις μικρότερες στον κόσμο. Χάρη στη στήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και άλλων συνεισφερόντων, από τις αρχές του 2004 έχουν εμβολιαστεί πλήρως στο Τσαντ περισσότερα από 400.000 μωρά ενάντια στη φυματίωση, τον τέτανο, τον κοκκύτη, την ιλαρά και την πολιομυελίτιδα, πριν κλείσουν τον έναν χρόνο ζωής. Κατά την ίδια χρονική περίοδο, πραγματοποιήθηκαν πέντε εθνικές εκστρατείες εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας και εκπαιδεύτηκαν περισσότερα από 1.400 άτομα που κάνουν τους εμβολιασμούς.

"Πριν από δύο χρόνια, ο Ολυμπιακός ένωσε τις δυνάμεις του με την UNICEF προκειμένου να σταματήσουν να πεθαίνουν άσκοπα παιδιά όταν με ένα απλό εμβόλιο μπορούν να είναι προστατευμένα," δήλωσε ο Jorge Olague, Επικεφαλής του τομέα Private Sector Fundraising της UNICEF. "Η ανοσοποίηση είναι από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις για τη δημόσια υγεία και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη συνεχή υποστήριξη του Ολυμπιακού. Στέλνουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και στους φιλάθλους της για τη δέσμευση που επιδεικνύουν για την υγεία εκατομμυρίων παιδιών. Επί τη ευκαιρία, θέλουμε να συγχαρούμε τον σύλλογο για την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος της Super League καθώς και του Κυπέλλου Ελλάδας" .

"Από το 2013, όταν ο Ολυμπιακός συμμάχησε με την UNICEF για την ανοσοποίηση των παιδιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συνεργαζόμαστε με άσβεστο πάθος και δέσμευση για να σώσουμε τις ζωές των παιδιών σε κατάσταση ανάγκης," δήλωσε ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης. "Με μεγάλη υπερηφάνεια ανανεώνουμε τη συνεργασία μας με τη UNICEF. Δίνοντας προτεραιότητα στην ευημερία των παιδιών σε όλο τον κόσμο, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης στις σύγχρονες και τις μελλοντικές γενιές και διασφαλίζουμε τη συνέχιση της δέσμευσης που έχουμε αναλάβει να βοηθάμε τα παιδιά που έχουν ανάγκη σε όλο τον κόσμο!"

Ο Γενικός Διευθυντής της UNICEF Ελλάδας, υπογράμμισε: "Στην UNICEF Ελλάδας είμαστε ενθουσιασμένοι γι' αυτή την ανεκτίμητη συνεργασία με την ΠΑΕ Ολυμπιακός η οποία μας επιτρέπει να προασπιζόμαστε τα δικαιώματα των παιδιών και να προστατεύουμε τις ζωές των παιδιών τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλο τον κόσμο. Η ανανέωση της συνεργασίας δίνει μια ισχυρή ώθηση στην ανθρωπιστική μας δράση και καθιστά τον Ολυμπιακό τον μεγαλύτερο συνεισφέρονταγια τα δικαιώματα των παιδιώνστη χώρα μας."

Σχετικά με την UNICEF

Η UNICEF προωθεί τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού, με κάθε της πράξη. Μαζί με τους συνεργάτες μας, εργαζόμαστε σε 190 χώρες και εδαφικές επικράτειες προκειμένου να μετατρέψουμε αυτή τη δέσμευση σε ενέργειες, προσπαθώντας ιδιαίτερα να φτάσουμε στα πιο ευάλωτα και αποκλεισμένα παιδιά, για όφελος όλων των παιδιών, σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την UNICEF και το έργο της μπορείτε να επισκεφτείτε τη διεύθυνση: www.unicef.org

Ακολουθήστε μας στο Twitter και το Facebook

Σχετικά με την ΠΑΕ Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα σε κατακτήσεις τίτλων από την ίδρυσή του το 1925, έχοντας κερδίσει πολλές διακρίσεις τόσο στο ελληνικό Πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο Ελλάδας. Παρόλ' αυτά, η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένας απλός σύλλογος Είναι μια οικογένεια και όλοι μαζί, η διοίκηση, το τεχνικό προσωπικό, οι αθλητές και οι οπαδοί αποτελούν τα δομικά στοιχεία της ιστορίας του πιο επιτυχημένου και ισχυρού αθλητικού οργανισμού στη χώρα στην πάροδο των ετών. Ο Σύλλογος έχει κατακτήσει συνολικά 42 πρωταθλήματα και έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας 27 φορές! Επιπρόσθετα, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει συμμετάσχει 13 φορές στο Champions League, την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στον κόσμο! Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο Πρόεδρός της κύριος Μαρινάκης φέρουν μια στιβαρή παράδοση στον τομέα της φιλανθρωπίας και στο παρελθόν έχουν στηρίξει πολυάριθμες φορές φιλανθρωπικά ιδρύματα και καθημερινούς ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. ( www.olympiacos.org )

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στα εξής:

ΠΑΕ Ολυμπιακός: κ. Βερούσκα Γεωργαντή, Υπεύθυνη Συνεργασίας, +30 210 4143000 / [email protected]

Ελληνική Εθνική Επιτροπή UNICEF: κ. Ηλίας Λυμπέρης, Γενικός Διευθυντής και Διευθυντής Επικοινωνίας, +30 210 7255555 / [email protected]

http://www.unicef.org/corporate_partners/index_86181.html

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ