ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ντε Λα Μπέγια, η ενίσχυση στα αριστερά και το Europa League

Ο Ντε Λα Μπέγια, η ενίσχυση στα αριστερά και το Europa League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Καμία συζήτηση δεν έχει γίνει για την ενίσχυση ή όχι του Ολυμπιακού στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Η κατάσταση του Ντε Λα Μπέγια θα καθορίσει τις εξελίξεις αν θα αποκτηθεί παίκτης στα αριστερά. Πώς θα μπλεχτούν τα "θέλω" του Μπέντο με τη διάκριση στο Europa League

Σε εβδομάδα Εθνικών υποχρεώσεων μπαίνουμε από σήμερα (7/11) και όπως αντιλαμβάνεστε, όταν μία ομάδα βρίσκεται στο +7 από τον δεύτερο, έχει όλο τον χρόνο να βάλει κάποια πράγματα κάτω και να ρίχνει ορισμένες κλεφτές ματιές προς τον Γενάρη.

Ο Ολυμπιακός πέρασε από σαράντα κύματα. Το καλοκαίρι έφτασε πολύ κοντά στο να… γκρεμοτσακιστεί για τα καλά. Ακόμα και ο Μπέντο αμφισβητήθηκε έντονα για κάποιες επιλογές του. Ακόμα και τώρα μετά το 3-0 επί του Παναθηναϊκού, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έχει μπει στις καρδιές του κόσμου του Ολυμπιακού. Πέρσι ο Σίλβα τέτοιο καιρό άκουγε το όνομά του ρυθμικά από την εξέδρα.

Σε τέτοιες περιόδους λοιπόν είναι λογικό η συζήτηση γύρω από τους συλλόγους να πηγαίνει σε μεταγραφικής φύσεως ζητήματα. Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαριστεί ότι δεν έχει γίνει η παραμικρή κουβέντα για ενίσχυση τον Γενάρη. Δεν είχαν και τον χρόνο στον Ολυμπιακό να ασχοληθούν με αυτά τα πράγματα. Το βαρύ πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου, του Οκτωβρίου και της πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου, δεν άφηνε και πολλά περιθώρια στους ιθύνοντες.

Αυτό που τους «έκαιγε» ήταν να έβγαιναν οι «ερυθρόλευκοι» το πολύ με… γρατζουνιές από το πολύ επίπονο πρόγραμμα που είχαν. Συνεχόμενα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη, το ένα ντέρμπι πίσω από το άλλο, επικίνδυνες αποστολές σε Καυτανζόγλειο, Λάρισα, Νέα Σμύρνη και Περιστέρι. Πώς να σκεφτούν τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν (και αν κινηθούν) τον Γενάρη;

Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΝΤΕ ΛΑ ΜΠΕΓΙΑ

Ουσιαστικά η όποια συζήτηση μπορεί να γίνει περί ενίσχυσης της ομάδας έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το Europa League. Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι δεν έχει αντίπαλο στη Σούπερ Λίγκα. Και το έδειξε έχοντας τους συγκεκριμένους κεντρικούς αμυντικούς που δεν «γεμίζουν» το μάτι και τελούν υπό αμφισβήτηση σε κάθε παιχνίδι, με τον Ρέτσο που από την Κ20 βρέθηκε να παίζει βασικός στην πρώτη ομάδα και μάλιστα σε μία «άγνωστη» για τον ίδιο θέση και με τον Σεμπά να εξελίσσεται σε αναντικατάστατο μέλος της ενδεκάδας. Ποιος να το φανταζόταν…

Ο Μπέντο και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θα αρχίσουν να μπαίνουν σε μεταγραφικές σκέψεις ενόψει Γενάρη, ανάλογα με την κατάσταση του Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν για τα καλά τη διαφορά από τους διώκτες τους και κατά συνέπεια να ρίξουν και λίγο παραπάνω βάρος στην Ευρώπη. Ξέρουν πολύ καλά και στο λιμάνι ότι ο Ολυμπιακός έχει χτυπητές αδυναμίες στην άμυνα.

ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πέντε στόπερ. Οι Μποτία, Ντα Κόστα, Βιάνα, Ρέτσος και Σιόβας. Ο Ρέτσος έχει γίνει… Ντε Λα Μπέγια, αλλά και πάλι ο Μπέντο δείχνει να βολεύεται. Από την άλλη αν ο Ντε Λα Μπέγια δεν συνέλθει και συνεχίσει να είναι περισσότερες φορές στην εξέδρα παρά στο χορτάρι, τότε ναι, θα τεθεί στο τραπέζι θέμα απόκτησης αριστερού μπακ με… θέα το παραπάνω βήμα στην Ευρώπη.

Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος: «Μα καλά, αν πάρει αριστερό μπακ ο Ολυμπιακός, έλυσε και το πρόβλημα στην άμυνά του;». Φυσικά και όχι… Ωστόσο, ο προπονητής στην παρούσα φάση δείχνει απολύτως ικανοποιημένος από τους στοπερ του και για αυτό το λόγο δεν τους αλλάζει κιόλας. Οι Μποτία – Ντα Κόστα θεωρεί ότι έχουν «δέσει» και μην ξεχνάμε ότι έχει καλή άποψη για τον Βιάνα. Οπότε, στόπερ πήρε ο Ολυμπιακός με τις ευλογίες του Μπέντο.

Αυτό σημαίνει ότι αν προχωρήσει ο πρωταθλητής σε μεταγραφική ενίσχυση, αυτή θα γίνει το πολύ στο αριστερό άκρο της άμυνας. Εκτός κι αν προκύψει μία μυθική πρόταση από το πουθενά για κάποιον από τους βασικούς, την οποία δεν θα μπορεί να αρνηθεί ο Ολυμπιακός. Όπως είχε συμβεί π.χ. με τον Μήτρογλου. Τότε, θα αλλάξει το πράγμα.

Προς το παρόν ο Μπέντο θεωρεί ότι έχει πλήρες ρόστερ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνει πώς απαιτούνται κάποιες διορθωτικές κινήσεις. Απλώς, μην ξεχνάμε ότι ο Πορτογάλος τεχνικός δουλεύει καθημερινά με 30 παίκτες. Δεν είναι και εύκολο… Για να έρθει ποδοσφαιριστής, θα πρέπει κάποιος να φύγει.

Εν κατακλείδι, με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα μόνο ο Ντε Λα Μπέγια θα μπορούσε να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα ως προς το αν θα κάνει μεταγραφή ή όχι ο Ολυμπιακός. Αν ο Καταλανός είναι καλά, τότε ο Μπέντο το πιθανότερο είναι να βολευτεί με τον Ρέτσο αριστερά ή τον Φιγκέιρας εφόσον περνάει ο Ομάρ δεξιά.

Αυτό που έχει σημασία όμως για τον Μπέντο από τώρα και στο εξής είναι ότι ναι μεν είναι Νοέμβριος και ακόμα δεν έχει παιχτεί ούτε το 1/3 του πρωταθλήματος, αλλά η διαφορά που έχει εξασφαλίσει από τους διώκτες του, του δίνει τη δυνατότητα το ροτέισον να το κάνει στο ελληνικό πρωτάθλημα και όχι στα παιχνίδια του Europa League. Θα κοιτάξει να ρίξει μεγαλύτερο βάρος και στον βαθμό που γίνεται φυσικά, στην Ευρώπη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο MVP Μποτία αφιέρωσε τη νίκη σε όλη την ομάδα!
Θεοδωρίδης: "Ο Ολυμπιακός κατεδαφίζει στο γήπεδο τα ψέματα που λένε"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ