ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μποτία και ο… μαθητής του στην Τούμπα!

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο τραυματισμός του Βιάνα και η τιμωρία του Ντα Κόστα φέρνουν πιθανότατα τον Παναγιώτη Ρέτσο στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο κυριακάτικο (5/3, 19.30) ματς με τον ΠΑΟΚ.

Το παιχνίδι στο Περιστέρι δεν θα το θυμάται ο Μπέντο μόνο για το γεγονός ότι είδε την ομάδα του να παίρνει μία παλικαρίσια πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου επί του Ατρομήτου.

Θα το θυμάται και για ακόμη έναν λόγο. Επειδή τρεις μέρες πριν την εξόρμηση στη Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ (5/3, 19.30) έχασε ένα βασικότατο στέλεχος της αμυντικής λειτουργίας.

Ο Μανουέλ Ντα Κόστα δεν θα μπει στο αεροπλάνο λόγω της κόκκινης που δέχτηκε από τον Αρετόπουλο και σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Μπρούνο Βιάνα, ο Μπέντο είναι αναγκασμένος να επιλέξει έναν από την πιτσιρικαρία για να τοποθετήσει στο πλευρό του Μποτία.

Το διάστημα που ο Ντα Κόστα απουσίαζε στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ο Ολυμπιακός είχε πορευτεί κατά κύριο λόγο με τους Μποτία – Βιάνα στο κέντρο της άμυνας. Όποτε δεν μπορούσε ο Μποτία, βλέπαμε το δίδυμο Βιάνα – Νικολάου.

Τώρα δεν υπάρχει ο Βιάνα που απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα θα «φάει» ακόμα ένα δεκαήμερο. Ο Νικολάου λοιπόν σίγουρα θα ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη, αλλά αυτό δεν σημαίνει κιόλας ότι θα βρεθεί και στην ενδεκάδα.

Αρχικά στο μυαλό του Μπέντο ο Ρέτσος προοριζόταν για τα χαφ. Από τη στιγμή όμως που ο Ρομαό τα πήγε μια χαρά στο Περιστέρι και προέκυψε η αποβολή του Ντα Κόστα, ο Πορτογάλος τεχνικός σκέφτεται να χρησιμοποιήσει στο πλευρό του Μποτία τον Ρέτσο, ο οποίος έχει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του από τον Νικολάου.

Ένας Νικολάου που να θυμίσουμε πάντως ότι είχε παίξει βασικός τον Ιανουάριο λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Τούμπα και συγκεκριμένα στο Χαριλάου, στον αγώνα Κυπέλλου με τον Άρη.

Προς τον Ρέτσο κλίνει ο Μπέντο ως μία πρώτη ανάγνωση που έχει κάνει για το παιχνίδι της Τούμπας. Βεβαίως, πολλά θα εξαρτηθούν από την εικόνα που θα δείξει ο μικρός στην προπόνηση του Σαββάτου (4/3).

Στα λίγα λεπτά που έπαιξε άλλωστε στο Περιστέρι έδειξε λίγο επηρεασμένος από την ίωση που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες μέρες. Πάντως, ως αρχικό πλάνο ο Μπέντο έχει στο μυαλό του τον Ρέτσο για αντικαταστάτη του Μανουέλ Ντα Κόστα.

ΤΙ "ΠΑΙΖΕΙ" ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Το Σάββατο (4/3) αναμένεται να αποκαλύψει ένα μέρος των πλάνων του ο Πάουλο Μπέντο ενόψει Τούμπας. Πέρα από το ποιος θα καλύψει το κενό του Ντα Κόστα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει αν θα πάει ξανά με τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ιρανός επιθετικός όποτε έχει χρησιμοποιηθεί, έχει αφήσει τα διαπιστευτήριά του και δείχνει ότι προσφέρει περισσότερες λύσεις σε σύγκριση με τον Όσκαρ Καρντόσο.

Αν, όπως ακούγεται, ο Ανσαριφάρντ προορίζεται για βασικός με την Μπεσίκτας, τότε δεν θα προκαλέσει σε κανέναν έκπληξη αν ο Μπέντο προτιμήσει τον Παραγουανό επιθετικό στην Τούμπα.

Κι αυτό θα έχει να κάνει καθαρά με το ότι θα επιθυμούσε να έχει όσο το δυνατόν πιο φρέσκο τον Ιρανό στο ματς με τους Τούρκους (9/3, 22.05) στο Φάληρο.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ