ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μπέντο των ντέρμπι

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Τρεις νίκες και μια ήττα σε τέσσερα ματς κόντρα σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό μετρά ο Ολυμπιακός με τον Μπέντο στον πάγκο του. Αποτελεσματικοί, με σταθερά πρόσωπα στην ενδεκάδα και χωρίς να δεχτούν γκολ σε κανονική ροή αγώνα οι Πειραιώτες σε αυτά τα ματς.

Την Κυριακή (5/3) ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει στην Τούμπα τον Ολυμπιακό για την 23η αγωνιστική της Super League, σε ένα ματς που κρύβει πολύ γόητρο αλλά και βαθμολογικές ανάγκες.

Περισσότερο για τον "Δικέφαλο" που παλεύει για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στα play offs και λιγότερο για τον Ολυμπιακό, που είναι στο +7 από τον Πανιώνιο και στο +11 από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Πέρα από τα δεδομένα της εποχής και το πώς αυτά διαμορφώνονται πριν από την αναμέτρηση της Τούμπας, έχει ενδιαφέρον να δούμε τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός με τον Πάουλο Μπέντο στον πάγκο του στα τέσσερα ματς που έχουν προηγηθεί κόντρα σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

75% ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Στα λεγόμενα ντέρμπι του πρώτου γύρου, ο Ολυμπιακός πέτυχε τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο Φάληρο. Οι Πειραιώτες πρώτα υποδέχθηκαν την ΑΕΚ για την 6η αγωνιστική και επικράτησαν με εμφατικό τρόπο. Μπήκε δυνατά ο Ολυμπιακός, πήρε κεφάλι στο σκορ μόλις στο 6ο λεπτό και στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε δύο ακόμη γκολ για το τελικό 3-0.

Ακολούθησε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, την ομάδα που ζόρισε πιο πολύ τους Πειραιώτες, που λυτρώθηκαν στις καθυστερήσεις χάρη σε τέρμα του Μιλιβόγεβιτς για το τελικό 2-1. Νωρίτερα ο Βαρέλα είχε δώσει το προβάδισμα στον "Δικέφαλο" και ο ίδιος με αυτογκόλ είχε ισοφαρίσει για λογαριασμό των γηπεδούχων.

Το πραγματικά μεγάλο ντέρμπι - αυτό με τον Παναθηναϊκό - οι "ερυθρόλευκοι" το καθάρισαν από το πρώτο ημίχρονο. Από το 21' μέχρι το 44' πέτυχαν και τα τρία τέρματα για το τελικό υπέρ τους 3-0.

Το "3 στα 3" των Πειραιωτών σταμάτησε στο ΟΑΚΑ, στο ντέρμπι του δεύτερου γύρου με την ΑΕΚ, όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με σκορ 1-0 καθώς δεν βρήκε απάντηση στο γκολ του Αϊντάρεβιτς (34').

Κοινά στοιχεία στα παραπάνω ματς;

  • Ο Μπέντο εμπιστεύθηκε σε ποσοστό 90% τα ίδια πρόσωπα. Ο Καπίνο ήταν παρών και στα τρία ντέρμπι του Φαλήρου αλλά τραυματίας στο ΟΑΚΑ, όπου χρησιμοποιήθηκε ο Λεάλι. Στην άμυνα Φιγκέιρας - Μποτία - Ντα Κόστα έπαιξαν και στα τέσσερα ματς. Δύο φορές αριστερός μπακ ήταν ο Ντε λα Μπέγια (ΑΕΚ), μια ο Βιάνα (ΠΑΟΚ) και μια ο Ρέτσος (Παναθηναϊκός). Μιλιβόγεβιτς - Μαρτίνς ήταν δίδυμο στα ντέρμπι του Φαλήρου, ο Ρομαό αντικατέστησε τον Σέρβο μέσο (έφυγε για την Κρίσταλ Πάλας) στο ΟΑΚΑ. Φορτούνης - Ελιουνούσι - Σεμπά - Ιντέγε ξεκίνησαν σε όλα τα παιχνίδια!
  • Κέρδισε όταν παρουσίασε υψηλή αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός είχε 12 τελικές με 7 σουτ εντός περιοχής στο 3-0 επί της ΑΕΚ, 15 τελικές με 7 σουτ εντός περιοχής στο 2-1 επί του ΠΑΟΚ και 8 τελικές με 5 σουτ εντός περιοχής στο 3-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό. Παραδόξως σε αυτά τα παιχνίδια, με δείκτη δυσκολίας μεγαλύτερο σε σχέση με τα υπόλοιπα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός σήκωσε πολύ λιγότερο την μπάλα και απείλησε περισσότερο εντός παρά εκτός περιοχής.
  • Στα τρία ματς που κέρδισε, σκόραρε πάντα στο πρώτο ημίχρονο. Στο ΟΑΚΑ δεν βρήκε τέρμα στο πρώτο 45λεπτο και ηττήθηκε με 1-0.
  • Σε κανένα από τα τέσσερα ντέρμπι δεν έφαγε γκολ σε κανονική ροή αγώνα! Ο Ολυμπιακός σε αυτό τον αριθμό αγώνων πέτυχε 8 γκολ και δέχθηκε μόλις 2. Με τον ΠΑΟΚ από στημένη φάση και σκόρερ τον Βαρέλα, με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ξανά από στημένη φάση και σκόρερ τον Αϊντάρεβιτς. Χαρακτηριστικό ότι σε κανένα από αυτά τα ματς δεν επέτρεψε διψήφιο αριθμό σε τελικές στους αντιπάλους του, ενώ κατά μέσο όρο δέχθηκε μόλις 2 σουτ εντός περιοχής.
  • Από τα 8 γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός, τα 5 ήταν προϊόν συνεργασίες με ισάριθμες ασίστ. Αντίθετα σε τέσσερα παιχνίδια οι Πειραιώτες περιόρισαν την δημιουργία στους αντιπάλους τους σε open play, κάτι που δικαιολογεί τις μηδέν ασίστ στο σύνολο.

Το δείγμα των τεσσάρων αγώνων υπό τις οδηγίες του Μπέντο σε ματς με χαρακτήρα ντέρμπι είναι μικρό για ασφαλή συμπεράσματα και ενδεχομένως να μην λέει πολλά ενόψει του αγώνα της Τούμπας. Εξάλλου ήταν και διαφορετικές οι βαθμολογικές ανάγκες του Ολυμπιακού στον πρώτο γύρο σε σχέση με αυτές που υπάρχουν 8 στροφές πριν την ολοκλήρωση της Super League, τη στιγμή μάλιστα που ακολουθεί η εντός έδρας αναμέτρηση των Πειραιωτών με την Μπεσίκτας για το Europa League.

Ένα πιθανό σενάριο είναι να δούμε πράγματα διαφορετικά την Κυριακή (5/3) από όσα συνήθιζε μέχρι σήμερα ο Πορτογάλος τεχνικός στα ντέρμπι. Τόσο στα πρόσωπα, όσο και στην τακτική. Ενδεχομένως ο Ολυμπιακός να εμφανιστεί με τις περισσότερες αλλαγές σε πρόσωπα της ενδεκάδας που αφορούν τα φετινά ντέρμπι, ενώ δεν αποκλείεται να προτιμήσει ένα παιχνίδι υπομονής σε χαμηλό τέμπο.

Τα τέσσερα προηγούμενα ντέρμπι με τον Μπέντο στον πάγκο του Ολυμπιακού:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 3-0

Στατιστικά:

Ο Μπέντο των ντέρμπι

Ενδεκάδα: Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία (46' Βιάνα) Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς (69' Καμπιάσο), Φορτούνης (80' Ντομίνγκες), Σεμπά, Ελιουνιούσι, Ιντέγε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 2-1

Στατιστικά:

Ο Μπέντο των ντέρμπι

Ενδεκάδα: Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Βιάνα (46' Ελαμπντελαουί) Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Φορτούνης (90+6' Καμπιάσο), Σεμπά, Ελιονούσι, Ιντέγε (85' Καρντόσο)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-0

Στατιστικά:

Ο Μπέντο των ντέρμπι

Ενδεκάδα: Καπίνο (65' Λεάλι), Φιγκέιρας, Μποτία (71' Βιάνα), Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Φορτούνης, Σεμπά, Ελιουνούσι, Ιντέγε (90'+1 Καρντόσο).

ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0

Στατιστικά:

Ο Μπέντο των ντέρμπι

Ενδεκάδα: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό (63' Ανδρούτσος), Μαρτίνς, Ελιουνούσι (73' Μανθάτης), Φορτούνης (75΄Ρέτσος), Σεμπά, Ιντέγε.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ