ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μπέντο ξεκαθαρίζει για Μανιάτη και Φορτούνη

Ο Μπέντο ξεκαθαρίζει για Μανιάτη και Φορτούνη
Μπέντο ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πάουλο Μπέντο σε δηλώσεις του εξήγησε το πώς έχει η κατάσταση στην περίπτωση του Μανιάτη, ενώ αποκάλυψε ότι ο Φορτούνης δεν θα βρίσκεται στην αποστολή της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο (15/10, 20:30).

Συνέντευξη στην κάμερα της NOVA έδωσε ο Πάουλο Μπέντο, ωστόσο οι δηλώσεις του κάθε άλλο παρά τυπικές -όπως συνηθίζεται πριν από παιχνίδια- μπορούν να χαρακτηριστούν. Το αντίθετο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν δίστασε να δώσει απαντήσεις σε θέματα που αφορούν άμεσα πρόσωπα και καταστάσεις, όπως για παράδειγμα αυτά με "πρωταγωνιστές" τους Γιάννη Μανιάτη και Κώστα Φορτούνη. Ο Μπέντο παραδέχθηκε ότι το θέμα του Μανιάτη είναι κάτι που πρέπει να λυθεί άμεσα, υπόθεση που συζήτησε και με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Μίχαελ Σκίμπε.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε ότι υπάρχει ο μέγιστος σεβασμός στο πρόσωπο του παίκτη, όμως ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι εύκολο να βρει ξαφνικά τη θέση του σε ένα ρόστερ 30 παικτών. Ουσιαστικά ο Μπέντο προανήγγειλε την σταδιακή ένταξη του Μανιάτη στην ομάδα, αλλά με τους δικούς του όρους.

Όσον αφορά τον Κώστα Φορτούνη, ο διεθνής μεσοεπιθετικός αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού μετά το ματς της Ελλάδας με την Κύπρο και η όποια απορία υπήρχε ενόψει Νέας Σμύρνης, λύθηκε από τον Πορτογάλο τεχνικό. Ο Μπέντο αποκάλυψε ότι ο Φορτούνης δεν θα είναι στην αποστολή της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο, προφανώς γιατί τον θέλει απόλυτα έτοιμο στα παιχνίδια με Αστάνα και ΠΑΟΚ που ακολουθούν αμέσως μετά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπέντο στη NOVA:

Για την κόπωση των διεθνών ενόψει των 7 αγώνων σε 3 εβδομάδες που έχει να δώσει ο Ολυμπιακός:

Είναι κάτι το οποίο το συμβαίνει. Σε όλα τα μεγάλα κλαμπ στον κόσμο που διαθέτουν διεθνείς, τυγχάνει να λείπουν ποδοσφαιριστές σε ημερομηνίες που είναι όμως προγραμματισμένες. Τις γνωρίζουμε από την αρχή, ημερομηνίες που η FIFA καλεί τους παίκτες.

Είναι πράγματα που προσπαθούμε να τα έχουμε λάβει υπόψιν από το ξεκίνημα, προγραμματίζοντας την ομάδα αναλόγως. Από εκεί και πέρα, όταν επιστρέφουν οι ποδοσφαιριστές, προσπαθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται να οργανώσουμε τη στρατηγική του επόμενου παιχνιδιού. Το ίδιο θα κάνουμε και σε αυτή την περίπτωση.

Λείψανε αρκετοί ποδοσφαιριστές μας, κύλησαν διαφορετικά οι προπονήσεις, ωστόσο είναι κάτι που το γνωρίζαμε και είχαμε σχεδιάσει αυτές τις προπονήσεις με συγκεκριμένο τρόπο, με τις απουσίες που είχαμε. Τώρα που επέστρεψαν θέλουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα να ετοιμαστούμε για το παιχνίδι του Σαββάτου (σ.σ. με τον Πανιώνιο) και να παρουσιαστούμε καλοί για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς.

Για το αν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει παίκτες που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής μέχρι σήμερα, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός αγωνίζεται σε τρεις διοργανώσεις:

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί, αφού ξεκινάνε και τα ματς του Κυπέλλου και οι υποχρεώσεις μας αυξάνονται. Μέσα σε πολύ λίγες μέρες θα δώσουμε πολλά παιχνίδια και αυτό σημαίνει ότι θα δίνουμε δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει αυτή η πιθανότητα, να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε παιδιά που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ έως τώρα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να σκεφτόμαστε κάθε φορά το επόμενο παιχνίδι μας.

Θα πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι, θα βλέπουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές, έτσι ώστε να οργανώσουμε το επόμενο ματς. Ξεκινάμε με ένα παιχνίδι το Σάββατο, στη συνέχεια έχουμε να δώσουμε ένα ευρωπαϊκό ματς την Πέμπτη, μετά έχει το επόμενο ντέρμπι (σ.σ. με ΠΑΟΚ, 23/10) και εν συνεχεία το παιχνίδι Κυπέλλου (σ.σ. με Πλατανιά, 26/10).

Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι από τους παίκτες που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ μπορεί να χρειαστούν, όμως για να γίνει αυτό πρέπει να μας δείξουν ότι είναι σε κατάσταση να αγωνιστούν, πως είναι έτοιμοι να δείξουν ένα υψηλό επίπεδο ώστε να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Αυτό είναι κάτι που θα βλέπουμε μέσα στην εβδομάδα, θα έχουμε τον χρόνο να προετοιμάζουμε το επόμενο παιχνίδι.

Για το αν θα προφυλαχθεί ο Φορτούνης κόντρα στον Πανιώνιο:

Θα είναι εκτός αποστολής το Σάββατο.

Για τον βαθμό ετοιμότητας του Ελαμπντελαουί:

Το θετικό είναι ότι τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει και προπονείται μαζί με την υπόλοιπη ομάδα και είναι το πιο σημαντικό νέο για τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος γυμνάζεται σε κανονικούς ρυθμούς. Από εκεί και πέρα, όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Ομάρ είναι πολύ καιρό εκτός αγώνων και θα χρειαστεί χρόνος για να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό και να βρεθεί ξανά σε καλή κατάσταση.

Είναι κάτι που θα ελέγχουμε μέρα με τη μέρα, θα τον παρακολουθούμε και θα μπει να παίξει σε παιχνίδι χωρίς να πάρουμε κάποιο ρίσκο. Χωρίς να τον πιέσουμε, παρά μόνο όταν νιώσει 100% έτοιμος.

Για την περίπτωση του Μανιάτη και την συζήτηση που είχε με τον Σκίμπε:

Είναι ένα θέμα το οποίο έχει προκύψει πριν από την άφιξη μου στην ομάδα και ένα θέμα που έχουμε προσπαθήσει πραγματικά να λύσουμε. Κάτι που συζήτησα και με τον προπονητή της Εθνικής ομάδας, τον κ. Σκίμπε. Έχουμε αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να λυθεί αυτό το θέμα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όσον αφορά το συμφέρον της ομάδας, το συμφέρον του ποδοσφαιριστή. Είναι δύσκολη η κατάσταση στην οποία έχει έρθει ο Μανιάτης, όπως και η κατάσταση στην ομάδα.

Έχουμε 30 ποδοσφαιριστές αυτή τη στιγμή και όπως καταλαβαίνετε δεν είναι εύκολο να έρθει και να βρει ξαφνικά τη θέση ένας παίκτης μέσα στην ομάδα. Υπάρχει ο μέγιστος σεβασμός στο πρόσωπο του, υπάρχει όμως και ο μέγιστος σεβασμός στο πρόσωπο των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι δουλεύουν τόσο καιρό.

Θέλουμε λοιπόν να λυθεί αυτό το θέμα, ξεκινάμε με όλη την καλή διάθεση, με γνώμονα το συμφέρον του παίκτη, τι θα είναι καλύτερο για εκείνον, τι θα είναι καλύτερο για την ομάδα και πάντα με όλο το σεβασμό στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε να λυθεί το θέμα αυτό και αυτό θα κάνουμε.

Για την εικόνα που έχει για τον Πανιώνιο:

Είναι μια ομάδα, που όπως έχουμε δει, το δυνατότερο στοιχείο της είναι οι αντεπιθέσεις. Θα προσπαθήσει να το χρησιμοποιήσει αυτό σαν πλεονέκτημα, δεν περιμένουμε να δούμε κάτι διαφορετικό από όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής όσον αφορά την ένταση του παιχνιδιού. Εμείς θα προσπαθήσουμε να έχουμε τον έλεγχο της αναμέτρησης, να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Θα πρέπει να προσέξουμε τις αντεπιθέσεις του Πανιωνίου, να τις αποφύγουμε και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Είναι μια ομάδα που έχει τους ίδιους βαθμούς με εμάς και για τον λόγο αυτό αξίζει τον σεβασμό μας, όπως και όλες οι υπόλοιπες ομάδες.

Για την επέκταση των συμβολαίων Ρέτσου, Μανθάτη, Ανδρούτσου, Νικολάου και αν είναι εφικτός ο στόχος ελληνικού κορμού τα επόμενα χρόνια με παίκτες που προέρχονται από τις Ακαδημίες:

Κατ' αρχήν θέλω να συγχαρώ αυτούς τους ποδοσφαιριστές για την πραγματοποίηση του ονείρου τους. Βρίσκονται πολλά χρόνια στην Ακαδημία του Ολυμπιακού και είναι απόλυτα λογικό να ονειρεύονταν αυτή τη στιγμή. Να βρεθούν στην πρώτη ομάδα και να έχουν μια συνέχεια στο παιχνίδι τους, με μια κανονικότητα στις συμμετοχές τους. Είναι αξιέπαινο αυτό που πέτυχαν, τους συγχαίρω και εύχομαι καλή συνέχεια.

Από εκεί και πέρα, όπως είπα και πριν, η ομάδα βρίσκεται σε μια κατάσταση να έχει 30 ποδοσφαιριστές και δεν είναι εύκολο για νέα παιδιά που έρχονται αυτή τη στιγμή επισήμως στην πρώτη ομάδα από την Ακαδημία, να βρουν χρόνο συμμετοχής ή να βρουν μια μόνιμη θέση στην αποστολή τουλάχιστον του Ολυμπιακού.

Είναι πολλοί οι παίκτες και όλοι παλεύουν καθημερινά να κερδίσουν μια θέση. Όσον αφορά το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον, ουδείς μπορεί να προβλέψει από μέρα σε μέρα τι μπορεί να συμβαίνει σε μια ομάδα.

Όλα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα που φέρνει η ομάδα και την πορεία που έχει. Όμως η δουλειά μου ως προπονητής, και αυτή των βοηθών μου, είναι να βρίσκομαι πάντα σε συνεννόηση και σε συνεργασία με την Ακαδημία και να παρακολουθώ τις επιδόσεις των παιδιών, την πορεία των ομάδων της Ακαδημίας. Να βρίσκομαι πάντα σε επαφή, ελπίζοντας και θέλοντας να χρησιμοποιώ παιδιά που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής.

Όλα εξαρτώνται από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα, τα αποτελέσματα, την προσπάθεια και την πορεία των ποδοσφαιριστών. Είμαστε πάντα σε συνεννόηση και συνεργασία γι' αυτόν τον στόχο.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Θέλει να παίξει ο Ντα Κόστα, τον "φρενάρει" ο Μπέντο!
Μαρτίνς: "Κίνητρο και δύναμη για να συνεχίσω"
Ιντέγε: "Ήθελα να κερδίσω αυτό το βραβείο"
Τα εισιτήρια με Αστάνα και ΠΑΟΚ
Τούρτα-μπάλα για τον 30άρη Μανιάτη
Όταν Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ενώθηκαν!
Οι 2+2 για τσεκάρισμα στη Νέα Σμύρνη
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ