ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μπέντο έβαλε στο "σημάδι" τους Σουλεϊμάνι, Κούμπο και Ραβέ

Ο Μπέντο έβαλε στο "σημάδι" τους Σουλεϊμάνι, Κούμπο και Ραβέ
Μπέντο ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η τριάδα που έχει ξεχωρίσει το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού από τη Γιουνγκ Μπόις και τα πολλά "γκρίζα σύννεφα" που έχουν μαζευτεί πάνω από την Βέρνη, με τραυματισμούς και... αποχωρήσεις, λίγο πριν από την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Το σκάουτινγκ της Γιουνγκ Μπόις από πλευράς Ολυμπιακού έχει ολοκληρωθεί. Ο Μπέντο και οι συνεργάτες του μελέτησαν ένα-ένα τα ματς του καλοκαιριού με τις Σαχτάρ Ντόνετσκ και Γκλάντμπαχ. Επίσης, πέρασαν από “κόσκινο” και τις τελευταίες δύο αναμετρήσεις της στο ελβετικό πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα το 4-1 από την Γκρασχόπερς στη Ζυρίχη και το 2-1 επί της Λουκέρνης.

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Λίγο – πολύ αναμενόμενο... Ούτως ή άλλως η γενικότερη ιδέα που είχε ο Μπέντο για την Γιουνγκ Μπόις ήταν ότι πρόκειται για μία ομάδα που είναι η χαρά του... “over” για τους φίλους του στοιχήματος. Μια ομάδα που σε κάθε ματς τα παίζει όλα για όλα, δίχως να υπολογίζει τους κινδύνους που εγκυμονούν για την εστία της. Σε όλα τα παιχνίδια πάει με 4-4-1-1 ή με 4-4-2. Κάπως έτσι αναμένεται να παρουσιαστεί και το βράδυ της Πέμπτης (15/9, 20.00) κόντρα στον Ολυμπιακό. Με μία επιθετική γραμμή δηλαδή που είναι “διαβολεμένη” και με μία αμυντική λειτουργία που μοιάζει με... ελβετικό τυρί.

Ο Μπέντο έχει εστιάσει στον Σέρβο εξτρέμ Μιραλέμ Σουλεϊμάνι, στον Ιάπωνα Γιούγια Κούμπο που παίζει και ως “δεκάρι” και ως κρυφός φορ, αλλά και στον Γάλλο εξτρέμ (ενίοτε και επιτελικό χαφ) Γιορίκ Ραβέ. Αυτοί οι τρεις είναι που εκτιμάει ότι με την ταχύτητά τους μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού και για αυτό το λόγο θα έχει να πει στους παίκτες του πολλά κατά την βιντεοθεραπεία.

Τα “γκρίζα σύννεφα” στη Βέρνη και ο... Κουράνι!

Ο κόουτς της Γιουνγκ Μπόις, Άντι Χούτερ προετοιμάζει την ομάδα του για να παίξει κόντρα στον πρωταθλητή Ελλάδας και βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με το ιατρικό τιμ για να δει αν μπορεί να υπολογίζει στον καλύτερό του αμυντικό και αρχηγό της ομάδας, Στιβ Φον Μπέργκεν που τραυματίστηκε το περασμένο Σάββατο (10/9) στο ματς με την Λουκέρνη (σ.σ. αυτή τη στιγμή είναι στο 50-50).

Την ίδια στιγμή η διοίκηση προχώρησε σε ανακατατάξεις στην ομάδα σε οργανωτικό επίπεδο και παράλληλα εξετάζει και κάποιες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών. Ένας από αυτούς είναι και ο Κέβιν Κουράνι που έμεινε ελεύθερος από την Χοφενχάιμ και είχε απασχολήσει τον Ολυμπιακό. Βέβαια, ακόμα και το βράδυ να αποκτηθεί ο Γερμανός, θα παίξει με τα “κιτρινόμαυρα” τον... Ιανουάριο.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις ανακατατάξεις στον σύλλογο, οι ιθύνοντες αποφάσισαν την Τρίτη (13/9) να απομακρύνουν τον διευθύνοντα σύμβουλο Άλεν Κάπελερ και τον τεχνικό διευθυντή Φρέντι Μπίκελ.

Τα ρεπορτάζ στην Ελβετία σαν να “τρακάρουν” μεταξύ τους. Από τη μία η διοίκηση τούς χρεώνει λανθασμένους χειρισμούς στον σχεδιασμό του συλλόγου. Από την άλλη κάποιες ιστοσελίδες ανέφεραν ότι υπήρχαν και ορισμένα οικονομικής φύσεως ζητήματα. Οπως και να 'χει, είναι ένα θέμα το γεγονός ότι προπαραμονή της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, η Γιουνγκ Μπόις προχώρησε στην αποχώρηση δύο ανθρώπων που “έλυναν και έδεναν” μέσα στον σύλλογο.

Photo credits: ACTION IMAGES

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ