ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο μεταγραφικός "φάκελος" του Ολυμπιακού τον Ιανουάριο

Ο μεταγραφικός "φάκελος" του Ολυμπιακού τον Ιανουάριο

Οι Μιραλάς, Τοροσίδης, Βέλλιος, ο αντι-Μίλιτς και πολλά ακόμα έχουν ακουστεί για τον Ολυμπιακό του νέου (ημερολογιακού) έτους. Πού είναι η αλήθεια και πού το ψέμα; Το Sport24.gr δίνει τις απαντήσεις.

Ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται ενίσχυση σε κάποιες θέσεις, αυτό είναι δεδομένο. Χρειάζεται όμως ποιοτική ενίσχυση και όχι ποσοτική. Ο Λεμονής βρίσκεται κάθε Κυριακή στην δύσκολη θέση να αφήνει εκτός αποστολής γύρω στους 5 με 6 παίκτες που θα μπορούσαν ανά πάσα ώρα και στιγμή να πάρουν φανέλα βασικού στον Ολυμπιακό.

Το θέμα λοιπόν είναι ότι ο Ολυμπιακός, αν και εφόσον προχωρήσει σε ενίσχυση (ποιοτική επαναλαμβάνουμε) του ρόστερ του τον Ιανουάριο, θα πρέπει να "ξεφορτωθεί" και μερικούς. Δεν γίνεται να δουλεύει ο Λεμονής ή ο εκάστοτε προπονητής με 30+ ποδοσφαιριστές.

Πολύς ντόρος έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες γύρω από το όνομα του Τοροσίδη. Όπως επίσης για τον Μιραλάς που φαίνεται ότι η Έβερτον πάει να τον "τελειώσει". Προσφάτως επανήλθε το όνομα του Βέλλιου. Επιπλέον, πολλά ακούγονται στην πιάτσα ότι οι "ερυθρόλευκοι" ρίχνουν ματιές στην αγορά για τον αντι-Μίλιτς, μιας και ο Κροάτης δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι δεν έπαιρνε χρόνο συμμετοχής με τον Χάσι και δεν παίρνει ούτε τώρα με τον Λεμονή.

Τα πράγματα έχουν ως εξής: Αν ο Ολυμπιακός πάει να πάρει π.χ. τον Τοροσίδη, θα πρέπει να προκύψει και μία αποχώρηση. Δεν μπορεί να έχει και Τοροσίδη και Φιγκέιρας και Ομάρ. Εκτός κι αν υπολογίζει τον Φιγκέιρας ως αντι-Κούτρη και να πάει να τον καθιερώσει στο αριστερό άκρο, πράγμα που φαντάζει σχεδόν απίθανο.

Επίσης για τον Μιραλάς αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι ως προς τον αριθμό των επιθετικών ή των εξτρέμ, ο Λεμονής είναι καλυμμένος. Όμως, ένας Μιραλάς φυσικά και μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες.

Όσο για τον Βέλλιο; Για να απασχολήσει σοβαρά τον Ολυμπιακό ο υψηλόσωμος φορ που είναι ένας παίκτης που ακόμα και... σήμερα πιάνει λιμάνι αν το θελήσει ο πρωταθλητής Ελλάδας, θα πρέπει να φύγει κάποιος από τους υπάρχοντες επιθετικούς. Οπότε, δεν είναι και τόσο εύκολη τελικά η προσθήκη κάποιων ποδοσφαιριστών.

Ας ρίξουμε όμως μία ματιά σε μία-μία τις περιπτώσεις που έχουν ακουστεί:

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: Ο Βασίλης είναι σε μία κατάσταση πλέον που δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο της επιστροφής του στην Ελλάδα. Θεωρεί ότι πλέον οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για να γυρίσει στα πάτρια εδάφη και δη στον Ολυμπιακό. Υπήρχε αυτό το ενδεχόμενο να συμβεί και το καλοκαίρι που μας πέρασε, αν και εφόσον ο Ελαμπντελαουί ή ο Φιγκέιρας έβρισκαν ομάδα για να φύγουν.

Τον Ιανουάριο για να ξαναδούμε τον Τόρο στα ερυθρόλευκα θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να συμφωνήσει η Μπολόνια με τον Ολυμπιακό. Οι Ιταλοί έχουν συμβόλαιο με τον πρώην αρχηγό των Πειραιωτών έως το καλοκαίρι (+1 χρόνο ακόμα από την πλευρά της Μπολόνια). Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικό να συζητάμε για το θέμα του Τοροσίδη. Λογικά αυτή η ιστορία αναμένεται να πάει προς τα τέλη Ιανουαρίου.

ΜΙΡΑΛΑΣ: Τον "τελειώνουν" τα αγγλικά ΜΜΕ από την Έβερτον. Το γεγονός ότι τον έδιωξαν από την προπόνηση λόγω αδιαφορίας φαίνεται πώς ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στο Νησί. Είναι γνωστό ότι ο Μιραλάς έκανε τεράστια προσπάθεια το καλοκαίρι για να επιστρέψει. Ο Ολυμπιακός το ίδιο. Το θέμα είναι ότι η Έβερτον συνεχώς έβρισκε διάφορα "τρικ" για να σπάσει τα νεύρα τόσο του παίκτη, όσο και των "ερυθρολεύκων".

Έδινε μία εντύπωση ότι δεν θέλει να τον δώσει στον Ολυμπιακό. Αφήστε δε που δεν έμπαινε στη διαδικασία να συζητήσει το ενδεχόμενο δανεισμού. Μόνο με πώληση τον έδινε το καλοκαίρι. Τον Γενάρη όμως; Αυτό θα το μάθουμε τους επόμενους δύο μήνες...

ΒΕΛΛΙΟΣ: Είναι φυσικά η πιο εύκολη περίπτωση απ’ όλες όσες έχουν ακουστεί. Ο Βέλλιος έχει παίξει μερικά λεπτά στο League Cup με τη φανέλα της Νότιγχαμ. Δεν υπολογίζεται στην αγγλική ομάδα και είναι λογικό το όνομά του να μπαίνει στο ερυθρόλευκο ρεπορτάζ, μιας και το καλοκαίρι επίσης είχε ακουστεί.

Ωστόσο, τότε ο Χάσι ήθελε ένα άλλο στυλ επιθετικού και κοίταξε την περίπτωση του Εμενίκε. Ο Βέλλιος φυσικά και θα ήθελε να παίξει στον Ολυμπιακό. Είναι μάλιστα στο στυλ επιθετικού που ταιριάζει στα "θέλω" του Λεμονή.

Όμως, θα πρέπει να βάλουμε στο τραπέζι το γεγονός ότι εδώ και τρεις μήνες είναι ανενεργός και επίσης το γεγονός ότι για να πιάσει λιμάνι ο Βέλλιος, κάποιος από τους υπάρχοντες επιθετικούς πρέπει να φύγει. Δεν μπορεί να έχει ο Ολυμπιακός τους Εμενίκε, Ανσαριφάρντ, Τζούρτζεβιτς, Βέλλιο και Μπεν. Δεν γίνεται...

ΑΝΤΙ-ΜΙΛΙΤΣ: Ο Ολυμπιακός έχει ανοικτά τα μάτια του στην αγορά. Κοιτάζει αριστερά – δεξιά να δει αν υπάρχει κάτι καλό για το αριστερό άκρο της άμυνας, έτσι ώστε ο Κούτρης να μην νιώθει ότι παίζει μόνος του. Όχι ότι τα έχει παρατήσει ο Κούτρης, αλλά θα ήθελαν στον Ολυμπιακό να τον προστατεύσουν κιόλας. Όχι να «σκάσει» από τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Ο Φιγκέιρας είναι αυτή τη στιγμή το "μπακ απ" του Κούτρη, από τη στιγμή που ο Μίλιτς είτε βρίσκεται στο Ρέντη, είτε δεν βρίσκεται, φαίνεται πώς είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Και πάλι όμως, για να προχωρήσει ο Ολυμπιακός στην απόκτηση ενός αριστερού μπακ, θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να φύγει ο Μίλιτς. Ένας Μίλιτς που κόστισε 1,5 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι. Τόσα πήρε η Φιορεντίνα...

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στην εθνική Πορτογαλίας ο Πασιένσια!
Κούτρης: "Δεν ασχολούμαι με τις ομάδες που με παρακολουθούν"
Κέβιν θέλεις; Απόδειξέ το
Το μοναδικό ματς που δεν είχε άγχος ο Λεμονής!
Όταν ο Ντομίνγκες αντάμωσε με τον Καμπιάσο
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ