ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μαρτίνς και ο μεταγραφικός μηχανισμός

Maritimo's coach Pedro Martins reacts during their Europa League group D soccer match with Bordeaux Thursday, October 25 2012, at Maritimo's Barreiros stadium in Funchal. The game ended in a 1-1 draw. (AP Photo/Octavio Passos)
Maritimo's coach Pedro Martins reacts during their Europa League group D soccer match with Bordeaux Thursday, October 25 2012, at Maritimo's Barreiros stadium in Funchal. The game ended in a 1-1 draw. (AP Photo/Octavio Passos) AP

Με το που ολοκληρωθεί οριστικά το θέμα του προπονητή στο Λιμάνι, θα μπει σε λειτουργία ο μεταγραφικός μηχανισμός αφού οι πρώτες κινήσεις θα γίνουν πριν οι "ερυθρόλευκοι" φύγουν για το Ζέεφελντ της Αυστρίας.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ο εκλεκτός του Ολυμπιακού για την θέση του προπονητή και στο Λιμάνι πιστεύουν ότι μέχρι την Δευτέρα (5/6) θα είναι σε θέση να τον ανακοινώσουν, μαζί με το επιτελείο του αλλά και κάποιες αλλαγές/προσθήκες σε διοικητικές θέσεις.

Για τον Πορτογάλο τεχνικό υπάρχει το ζήτημα της ρήτρας του 1 εκατ. ευρώ στο συμβόλαιο του με την Γκιμαράες, θέμα που αναμένεται να λυθεί τα προσεχή 24ωρα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Πάντως είναι δείγμα της επιθυμίας του Μαρτίνς να αναλάβει τον Ολυμπιακό το γεγονός ότι "παίζει μπάλα" για να βρεθεί άκρη στη συγκεκριμένη παράμετρο.

Άλλωστε και οι συμπατριώτες του υποστηρίζουν το σενάριο που θέλει τον 47χρονο προπονητή να καθοδηγεί από τον πάγκο τους "ερυθρόλευκους" τη νέα σεζόν.

"Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι κοντά στο να φύγει από την Γκιμαράες και να συνεχίσει στον Ολυμπιακό", αναφέρει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας guimaraesdigital.com, που μάλιστα παρουσιάζει και τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Μαρτίνς στα πρόσωπα των Λουίς Κάστρο (Ρίο Άβε) και Λίτο Βιτιγκάλ (Μακάμπι Τελ Αβίβ), τη στιγμή που όλες οι κρίσιμες αποφάσεις θα παρθούν το Σάββατο στο ΔΣ της Γκιμαράες.

"Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει συμφωνήσει ήδη με τον Ολυμπιακό, όπως μεταδίδουν και τα ελληνικά ΜΜΕ. Η συμφωνία φαίνεται πως επετεύχθη το βράδυ της Τετάρτης και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες, όπως για τα χρήματα που θα δώσει ο Ολυμπιακός στην Γκιμαράες. Η ρήτρα αποδέσμευσης του προπονητή αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ, αλλά συμφωνία μπορεί να γίνει και με λιγότερα χρήματα. Η εκτίμηση είναι ότι η επίσημη ανακοίνωση του Πέδρο Μαρτίνς θα γίνει μέχρι τη Δευτέρα", γράφει η Record που ουσιαστικά υιοθετεί τις πληροφορίες που έφταναν στην Πορτογαλία από την Ελλάδα.

Συμφωνία ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Πέδρο Μαρτίνς υπάρχει, απομένει να ξεπεραστεί ο σκόπελος της Γκιμαράες. Κάτι που θα συμβεί τα επόμενα 24ωρα και μέσα στο Σαββατοκύριακο που ακολουθεί.

ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ο ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ

Με το που τελειώσει το θέμα προπονητή, στο Λιμάνι θα βάλουν σε λειτουργία τον μεταγραφικό τους μηχανισμό, αφού οι πρώτες κινήσεις που αφορούν το ρόστερ θα γίνουν πριν οι "ερυθρόλευκοι" φύγουν για το Ζέεφελντ της Αυστρίας.

Ο Ολυμπιακός ψάχνει συγκεκριμένα πράγματα στο θερινό μεταγραφικό παζάρι. Μια από τις θέσεις που αναζητείται σοβαρή ενίσχυση είναι αυτή του στόπερ, με τους Ιταλούς να επιμένουν για τον Γκονσάλο Ροντρίγκες.

Ο Αργεντίνος στόπερ ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ως ελεύθερος και σύμφωνα με τους γείτονες οι Πειραιώτες έχουν καταθέσει προσφορά ύψους 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως στον παίκτη, συν μπόνους επίτευξης στόχων που φτάνουν τις 500.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή η Λάτσιο φέρεται να κυνηγά τον Ροντρίγκες προσφέροντας του 1,3 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Το... κακό της υπόθεσης για τον Ολυμπιακό είναι το γεγονός πως ο 33χρονος αμυντικός δεν θα πάρει την απόφαση του αποκλειστικά βάσει χρημάτων, ενώ σα να έχει την παραμονή του στην Ιταλία ως πρωταρχικό στόχο.

Από εκεί και πέρα οι "ερυθρόλευκοι" παραμένουν στο κόλπο της απόκτησης του Φελίπε Μόρα, σέντερ φορ της Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε και στόχος είναι να κάνουν την τελική τους κίνηση πριν το Κύπελλο Συνομοσπονδιών που ξεκινά στις 17 Ιουνίου.

Μια περίπτωση... επαναπατρισμού είναι αυτή του Βασίλη Τοροσίδη, που μοιάζει ως μια προσθήκη με πολλαπλά οφέλη για το ρόστερ της νέας σεζόν. Έχοντας διατελέσει αρχηγός του Ολυμπιακού γνωρίζει πολύ καλά τα αποδυτήρια και τη νοοτροπία της ομάδας, θα ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο, θα προσθέσει εμπειρία και μπορεί να δώσει λύσεις σε παραπάνω από μια θέσεις στο γήπεδο. Αν το θέλουν και οι δύο πλευρές, τότε ούτε το οικονομικό, ούτε η χρονική διάρκεια του συμβολαίου θα αποτελέσουν εμπόδιο.

Στο Λιμάνι πάντως περιμένουν και προτάσεις που αφορούν την πώληση δικών τους ποδοσφαιριστών. Μια από αυτές μπορεί να αφορά τον Μποτία, καθώς δεν είναι μόνο οι Μάλαγα, Σοθιεδάδ και Έιμπαρ που τον έχουν στη λίστα τους, αλλά και η Βιγιαρεάλ. Ματέο Μουζάκιο και Βίκτορ Ρουίθ απασχολούν μεγαλύτερους συλλόγους, ο Ντανιέλε Μπονέρα είναι 36 ετών και στο "κίτρινο υποβρύχιο" αναζητούν λύσεις για τη νέα σεζόν, με τον στόπερ του Ολυμπιακού ψηλά στη λίστα!

Όσον αφορά τα τούρκικα δημοσιεύματα για τον Νίκολα Βούκσεβιτς, δύσκολα μπορεί να τύχουν επαλήθευσης. Ο 25χρονος αμυντικός μέσος της Μπράγκα (37 συμμετοχές, 1 γκολ, 1 ασίστ) ενδιαφέρει τις Τράμπζονσπορ, Μονπελιέ και Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, ενώ έχει συμβόλαιο έως το 2020 και ο Ολυμπιακός δεν θα μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που αναμένεται να απαιτηθούν τα διπλάσια από τα 3 εκατ. ευρώ της χρηματιστηριακής του αξίας για να δώσει η Μπράγκα το "οκ" της μεταγραφής του διεθνή (16 συμ.) Μαυροβούνιου μέσου.

ΑΡΧΗΓΟΣ Ο ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ, ΔΙΕΘΝΗΣ Ο ΡΕΤΣΟΣ

Βασικός και μάλιστα αρχηγός ήταν ο Μανουέλ Ντα Κόστα για την εθνική Μαρόκου στην φιλική αναμέτρηση με την Ολλανδία, η οποία επικράτησε με σκορ 2-1.

Ο 30χρονος στόπερ έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, που δεν θα έλεγε όχι σε μια καλή πρόταση για την παραχώρηση του, αφού υπάρχει διάθεση να πάει σε κάτι διαφορετικό η ομάδα στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών.

Χαμόγελα στο Λιμάνι για την κλήση του Παναγιώτη Ρέτσου στην εθνική ανδρών, ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με την Βοσνία στη Ζένιτσα στις 9 Ιουνίου για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Είναι η πρώτη κλήση στην ανδρών για τον 19χρονο στόπερ, που στην πρώτη του σεζόν με τον Ολυμπιακό πραγματοποίησε συνολικά 34 συμμετοχές με 2712' αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του.

Photo credits: (AP Photo/Octavio Passos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι τρεις ατάκες Βαλβέρδε για Ολυμπιακό στην παρουσίαση από Μπαρτσελόνα
Αυλωνίτης: "Προτιμώ το εξωτερικό, όνειρο η Ιταλία"
Super League: Το πρωτάθλημα του "λουκέτου"
Κοντά σε Πέδρο Μαρτίνς ο Ολυμπιακός
Ο χάρτης του Champions League 2017-18 (31/05)
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ