ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μαρινάκης, ο Μαρίνος και η υπόθεση Ρισβάνη...

Ο Μαρινάκης, ο Μαρίνος και η υπόθεση Ρισβάνη...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η περίπτωση του Σπύρου Ρισβάνη απασχολεί εδώ και καιρό τον Ολυμπιακό. Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γυρίζει τον χρόνο πίσω και παρουσιάζει όλη την ιστορία με τον 22χρονο στόπερ του Πανιωνίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” μία από τις περιπτώσεις Ελλήνων παικτών που εξετάζει σοβαρά ο Ολυμπιακός, είναι ο πρώην “πράσινος” Σπύρος Ρισβάνης του Πανιωνίου.

Αν γυρίσουμε λίγο πίσω το χρόνο θα διαπιστώσουμε ότι το όνομα του 22χρονου στόπερ δεν έχει αναφερθεί για πρώτη φορά στο ρεπορτάζ των “ερυθρολεύκων”.

Όταν στην Πλατεία Αλεξάνδρας αποφάσισαν να διακόψουν τη συνεργασία με τον Βίκτορ Σάντσεθ, ο οποίος έμεινε τελικά για ένα πολύ μικρό διάστημα στον πάγκο των πρωταθλητών, έγιναν συζητήσεις με τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο πρώην πλέον προπονητής του Πανιωνίου, βρέθηκε πολύ κοντά στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Ουσιαστικά είχε επέλθει προφορική συμφωνία με τη διοίκηση των “ερυθρολεύκων”, ενώ το όνομά του είχε συζητηθεί και αρκετούς μήνες νωρίτερα, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να έχει θετική άποψη για τις δυνατότητές του.

ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ-ΙΜΠΑΓΑΣΑ

Στο πλαίσιο εκείνων των συζητήσεων μεταξύ Ολυμπιακού-Ουζουνίδη, είχε γίνει κουβέντα για την επιστροφή του Αριέλ Ιμπαγάσα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, ο οποίος θα αναλάμβανε βοηθός του 47χρονου κόουτς, ενώ είχε γίνει και μια γενικότερη προσέγγιση για το πως θα πορευθεί η ομάδα. Από τότε, λοιπόν, ο Μαρίνος είχε ενημερώσει την πλευρά των “ερυθρολεύκων” ότι θέλει να στηριχθεί σε περισσότερους Έλληνες παίκτες και να αναδείξει κάποιους που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής.

Παράλληλα, στις -θεωρητικές εκείνο το διάστημα- κουβέντες για την ενίσχυση της ομάδας, το πρώτο όνομα που ακούστηκε ήταν του Σπύρου Ρισβάνη. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν ένας από τους πιο καλούς μαθητές του Ουζουνίδη στο διάστημα της παρουσίας του στη Νέα Σμύρνη. Δεν είναι τυχαίο ότι τον εμπιστεύθηκε σε 25 παιχνίδια πρωταθλήματος ως βασική επιλογή, σε μια χρονική περίοδο που ο Ρισβάνης ήταν ενδεκαδάτο στέλεχος και της Εθνικής Ελπίδων.

Το φλερτ Ολυμπιακού-Ρισβάνη δεν εξελίχθηκε σε γάμο λόγω των αντιδράσεων που υπήρξαν από μερίδα οπαδών της ομάδας, ενώ και ο Ουζουνίδης αποχώρησε, ίσως άκομψα, από τον πάγκο των “κυανέρυθρων” λόγω των επαφών που είχε με τους Πειραιώτες ως προπονητής του Πανιωνίου...

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ

Απ' όλα όσα συζητήθηκαν τότε, πάντως, κάποια έχουν ήδη δρομολογηθεί, έστω και χωρίς την παρουσία Ουζουνίδη, ενώ κάποια άλλα μεταξύ των οποίων και η Ρισβάνης παραμένουν στο... συρτάρι. Μεταξύ των σκέψεων που υλοποιήθηκαν ήταν η επιστροφή στην ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος πλέον έχει ρόλο κοντά στον Πάουλο Μπέντο. “Κάνιο” και Ουζουνίδης για όσους δεν το θυμούνται είχαν συνεργαστεί πρόπερσι στον Πανιώνιο, ως παίκτης-προπονητής και έχουν αναπτύξει φιλικές σχέσεις.

Σε ό,τι αφορά τον Ρισβάνη βρίσκεται υπό παρακολούθηση στο πλαίσιο της γενικότερης αναζήτησης του Ολυμπιακού για οτιδήποτε καλό... κυκλοφορεί στο εγχώριο πρωτάθλημα και ακόμη περισσότερο για κατόχους ελληνικού διαβατηρίου.

ΕΧΕΙ ΕΠΤΑ ΣΤΟΠΕΡ

Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο ρόστερ των “ερυθρολεύκων” υπάρχουν τη δεδομένη χρονική στιγμή 7 στόπερ! Ντα Κόστα, Μποτία, Σιόβας, Βιάνα, Ρέτσος, ενώ έχουν προϋπηρεσία σε ρόλο κεντρικού αμυντικού και οι Ρομαό, Μιλιβόγεβιτς.

Επί της ουσίας, δηλαδή, θέμα Ρισβάνη θα προκύψει για τον Ολυμπιακό αν συνεχίσει να αφήνει καλές εντυπώσεις στη διάρκεια της περιόδου σε συνδυασμό με πιθανές αποχωρήσεις από τη συγκεκριμένη θέση στη διάρκεια του Γενάρη, ή το προσεχές καλοκαίρι... Δεν αποκλείεται να αποχωρήσει ο -φευγάτος από τον Αύγουστο- Σιόβας και να πάρει τη θέση του στο ρόστερ ο Ρισβάνης... Όλα γίνονται στη ζωή και στο μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου...

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Γιατί απέτυχε ο Ιντέγε στην Premier League
Χειροβομβίδα σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ