ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο μάνατζερ του Λινιέρ στο Sport24.gr: "Αν συμφωνήσουν οι ομάδες..."

Ο μάνατζερ του Λινιέρ στο Sport24.gr: "Αν συμφωνήσουν οι ομάδες..."

Τι λέει το scout report για τον Όσκαρ Λινιέρ που φέρεται να απασχολεί τον Ολυμπιακό και ποιο το σχόλιο του μάνατζερ του στο Sport24.gr, για τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες μέρες.

Η τριάδα των γκολκίπερ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη στον Ολυμπιακό. Το τοπίο παραμένει θολό. Ο Προτό είναι ουσιαστικά στην έξοδο, ο Χουτεσιώτης έχει ανανεώσει και εκτός απροόπτου θα έχει τον ρόλο του στο νέο ρόστερ. Στο Λιμάνι λοιπόν θα κινηθούν για δύο τερματοφύλακες στις μεταγραφές.

Ο ένας πιθανότατα θα είναι ο Γιαννιώτης, αν και υπάρχουν και αυτοί που κρατούν μια... πισινή. Και μετά υπάρχει μια περίπτωση που φαίνεται να απασχολεί τον Ολυμπιακό, τουλάχιστον ως τον βαθμό διερεύνησης προθέσεων και πρόσφορου εδάφους: ο Όσκαρ Λινιέρ.

Το όνομα του 21χρονου Σουηδού γκολκίπερ δεν είναι καινούριο στο ρεπορτάζ των Πειραιωτών. Είχε γραφτεί και την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, όταν τελικά ήταν ο Ίβιτσα Ίβουσιτς που πήρε το χρίσμα.

Το θέμα είναι πού βρισκόμαστε τώρα με την συγκεκριμένη περίπτωση, αφού τις τελευταίες μέρες τα ρεπορτάζ για τον Όσκαρ Λινιέρ, σε Ελλάδα και Σουηδία, πληθαίνουν. Αλλά χωρίς να υπάρχουν λεπτομέρειες ή διευκρινίσεις για την πορεία των επαφών των τριών πλευρών.

Το Sport24.gr ζήτησε από τον ατζέντη του Σουηδού γκολκίπερ ένα σχόλιο για όλη αυτή τη φημολογία:

"Δεν συνηθίζω να σχολιάζω σενάρια όταν βρισκόμαστε στην αρχή ή κατά την διάρκεια μιας μεταγραφικής περιόδου, αλλά μπορώ να επιβεβαιώσω πως ήμασταν σε επαφή με τον Ολυμπιακό τον Οκτώβριο του 2017 και πράγματι κατέθεσαν πρόταση τότε για τον Όσκαρ.

Δεν θέλω να σχολιάσω τους λόγους που δεν προχώρησε τότε η υπόθεση, ούτε αν υπάρχουν επαφές για τον παίκτη τώρα.

Στο υποθετικό σενάριο που η ΑΪΚ συμφωνούσε με τον Ολυμπιακό σε μια τέτοια μεταγραφή, ο Όσκαρ αναμφίβολα θα ήταν θετικός για τη μετακίνηση του στον ελληνικό σύλλογο", ήταν η λακωνική τοποθέτηση του Μάρτιν Κλέτε.

ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΤΕΡΜΑ, ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΗ ΦΗΜΗ ΤΟΥ

Ο Λινιέρ είναι μια εντυπωσιακή φιγούρα κάτω από τα γκολπόστ. Ο δίμετρος γκολκίπερ κάνει πολλές φορές το τέρμα να μοιάζει μικρό, έχοντας τεράστιο άνοιγμα χεριών (wingspan).

Το όνομα του βρίσκεται σταθερά μέσα σε αυτά με τους 100 καλύτερους νεαρούς παίκτες παγκοσμίως, στην κατηγορία τερματοφυλάκων.

Περιγράφεται ως ένας γκολκίπερ που εκτός από εντυπωσιακά σωματικά προσόντα, έχει ανεπτυγμένο ένστικτο, άμεση προσέγγιση στις απαιτήσεις ενός αγώνα, μεγάλη ικανότητα στο "ένας εναντίον ενός", ψυχραιμία, καλό διάβασμα των φάσεων και αντίληψη για το πότε πρέπει να αφήσει τα δοκάρια του και πότε να μείνει κάτω από αυτά.

Οι προπονητές του υποστηρίζουν πως, για το νεαρό της ηλικίας του, δεν κάνει εύκολα το λάθος και κρατά καθαρή τη σκέψη του υπό καταστάσεις μεγάλης πίεσης.

Την περσινή σεζόν έπαιξε σε 34 παιχνίδια και φέτος έχει ήδη 16 εμφανίσεις, κερδίζοντας την εκτίμηση των συμπαικτών του, των οπαδών και του τεχνικού επιτελείου της ΑΪΚ, με την οποία δεσμεύεται έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 (ανανέωσε τον Νοέμβρη του 2017).

Για πολλούς στην Σουηδία ο Λινιέρ είναι ένας από τους βασικούς λόγους της εξαιρετικής αμυντικής λειτουργίας που παρουσιάζει η ΑΪΚ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Η φήμη του 21χρονου γκολκίπερ εξαπλώνεται διαρκώς, έχει ξεπεράσει τα σουηδικά σύνορα και σύντομα η ανοδική του πορεία θα του εξασφαλίσει μια θέση στην εθνική Σουηδίας.

Για τον Ολυμπιακό μια ενδεχόμενη μεταγραφή του Λινιέρ, μοιάζει με ενδεδειγμένη κίνηση: μικρός σε ηλικία, με εμπειρία από συνθήκες πίεσης (η ΑΪΚ έχει στόχο την κορυφή), ικανότητα, με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης και μεταπωλητική αξία.

Εύκολη υπόθεση δεν είναι, ούτε και φτηνή, αλλά κρατώντας ως δεδομένο ότι ο Λινιέρ βλέπει τους "ερυθρόλευκους" σαν ένα σπουδαίο βήμα στην καριέρα του, κάνει την περίπτωση απόκτησής του ακόμη πιο θελκτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η άφιξη Μαρτίνς στην Ελλάδα κρίνει τον Φετφατζίδη
Ζαρντίμ: "Αν κάποιος έχασε, αυτός είναι ο Ολυμπιακός"
Καράνκα: "Ο Μαρινάκης θα κάνει το καλύτερο για την άνοδο της Νότιγχαμ Φόρεστ"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ