ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

O Λεμονής του Champions League!

O Λεμονής του Champions League!
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός θα έχει τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο του στην αποψινή μάχη με την Γιουβέντους και το Sport24.gr παρουσιάζει τι έχει κάνει ο Έλληνας προπονητής στον πάγκο των Πειραιωτών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. (VIDEOS)

Η μεγάλη ώρα κοντοζυγώνει και ο Ολυμπιακός έχει απόψε το βράδυ (21:45) μια από τις μεγαλύτερες σύγχρονες ευρωπαϊκές προκλήσεις του, αντιμετωπίζοντας ένα θηρίο των γηπέδων, την Γιουβέντους. Η περσινή φιναλίστ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, είναι "πληγωμένη" μετά την βαριά ήττα από την Μπαρτσελόνα και θέλει πάση θυσία τη νίκη απέναντι στους Πειραιώτες του Τάκη Λεμονή.

Ο Έλληνας κόουτς κάθεται για 4η φορά στον "ερυθρόλευκο" πάγκο και θέλει φυσικά να συνδυάσει την επιστροφή του με ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο στην παρούσα φάση μοιάζει με ένα μικρό θαύμα. Ο Ολυμπιακός όμως θα παλέψει και θα διεκδικήσει τις πιθανότητές του απέναντι στη "Γηραιά Κυρία" στο "Allianz Stadium" στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων.

Με τον Λεμονή στον πάγκο του στο Champions League, ο Ολυμπιακός έχει ζήσει μεγάλες βραδιές, έχει ζήσει εφιάλτες που θέλει να ξεχάσει, αλλά και με μεγάλες εμφανίσεις που έμειναν στην ιστορία, έστω και αν δεν συνδυάστηκαν απαραιτήτως με καλό αποτέλεσμα. Απ' όλα έχει ο μπαξές με Sir Takis στον πάγκο των Πειραιωτών και απόψε οι παίκτες του θα προσπαθήσουν να... ρεφάρουν την ήττα από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.

Το Sport24.gr κάνει φλας μπακ και θυμίζει τι έχει πετύχει ο Ολυμπιακός με τον 57χρονο προπονητή στην άκρη του πάγκου του. Τελευταία φορά που είχε κοουτσάρει την ομάδα στον θεσμό, ήταν με την Τσέλσι στους "16" την σεζόν 2007-08. Απόψε (27/9, 21:45), επιστρέφει στο Τορίνο κόντρα σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, αυτή του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Σε σύνολο 17 αγώνων, ο Ολυμπιακός μετράει πέντε νίκες, πέντε ισοπαλίες και επτά ήττες. Με την Γιουβέντους, θα ανταμώσει για πρώτη φορά, έστω και αν είναι μια αρκετά γνώριμη αντίπαλος για τους "ερυθρόλευκους".

Η "ΜΑΧΑΙΡΙΑ" ΤΟΥ ΒΑΛΕΡΟΝ, Η ΝΙΚΗ ΜΕ ΛΙΛ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΗΤΤΕΣ

Την σεζόν 2001-02, με τον Λεμονή στον πάγκο του ο Ολυμπιακός τέθηκε αντιμέτωπος με Λα Κορούνια, Λιλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του βγήκε 4η και τελευταία, μετρώντας μια νίκη, δυο ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Οι Πειραιώτες έφεραν 2-2 στην πρεμιέρα με τη Λα Κορούνια και κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν νικήσει. Μετά το τέρμα του Φραν στο πρώτο μέρος, απάντησαν με Γιαννακόπουλο και Οφορίκουε, για να ισοφαρίσει ο Βαλερόν με γκολ-μαχαιριά στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Χάθηκε ένα τρίποντο που έμοιαζε σχεδόν σίγουρο.

Με τη Λιλ στο "Φελίξ Μπολάρ", ο Ολυμπιακός έχασε 3-1, έχοντας για σκόρερ στο τέλος τον Γιαννακόπουλο, έχασε 0-2 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ΟΑΚΑ, επικράτησε των Γάλλων με 2-1 εντός έδρας, πετυχαίνοντας μάλιστα ανατροπή, ενώ παρά την εκπληκτική εμφάνιση του Ελευθερόπουλου που κρατούσε για 79 λεπτά το μηδέν στο "Ολντ Τράφορντ", ηττήθηκε 3-0 από τη Γιουνάιτεντ. Την τελευταία αγωνιστική, οι Πειραιώτες έφεραν 1-1 με τη Λα Κορούνια, με σκόρερ τον Αλεξανδρή.

Η ΕΞΑΡΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Την σεζόν 2002-03, ο Ολυμπιακός χρησιμοποιούσε τη Ριζούπολη και στην πρεμιέρα υποδέχθηκε τη Λεβερκούζεν, η οποία μια σεζόν πριν έφτασε μέχρι τον τελικό. Με εμφάνιση βγαλμένη από τα πιο τρελά όνειρα των φίλων του, οι "ερυθρόλευκοι" σκόρπισαν τις "ασπιρίνες" με το εμφατικό 6-2. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν με αυτογκόλ του "Ελέ", για να ακολουθήσει καταιγίδα. Μέχρι το ημίχρονο το σκορ είχε γίνει 3-1, οι Πειραιώτες έκαναν στη συνέχεια το 5-1, μείωσε ο Σνάιντερ με πέναλτι και ο Ζέτερμπεργκ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Τρία γκολ σε εκείνο το ματς σημείωσε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

​Την 2η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός έπαιξε στο ΓΣΠ με τη Μακάμπι Χάιφα. Περίπου 15.000 Ολυμπιακοί είχαν μετατρέψει σε Πειραιά τη Λευκωσία, αλλά ο αγώνας ήταν εφιάλτης. Με τον Αγιεγκμπένι να κάνει ό,τι θέλει την άμυνα των Πειραιωτών, το τελικό 3-0 ήταν "χαστούκι" που ουδείς περίμενε.

Τέλος, την 3η αγωνιστική στο "Ολντ Τράφορντ", ο Ολυμπιακός έχασε 4-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παίζοντας από το φινάλε του πρώτου μέρους με δέκα παίκτες λόγω ανόητης αποβολής του Ζε Ελίας. Μετά το ματς αυτό, ο Λεμονής απομακρύνθηκε από τον πάγκο.

ΤΑ ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΔΙΠΛΑ KAI Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ "16"

Για να φτάσουμε στην αγωνιστική περίοδο 2007-08, όταν ο Ολυμπιακός του Λεμονή έκανε ονειρεμένη πορεία και έφτασε στους "16". Μια σεζόν που μπήκε τέλος στην κατάρα των εκτός έδρας αγώνων χωρίς νίκη, με δυο διπλά και μάλιστα αμφότερα με ανατροπή. Είναι αναμφίβολα το highlight της προπονητικής του διαδρομής, μαζί με θριαμβευτικές νίκες σε ελληνικά ντέρμπι.

Στην πρεμιέρα, στο άδειο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός έφερε 1-1 με τη Λάτσιο. Ο Γκαλέτι άνοιξε το σκορ και ο Κοράντι ισοφάρισε με γκολ οφσάιντ. Την 2η αγωνιστική στη Βρέμη, η Βέρντερ προηγήθηκε, αλλά το φινάλε ήταν μαγικό για τον Ολυμπιακό. Πρώτα ο Στολτίδης, μετά ο Πατσατζόγλου και τέλος ο Κοβάτσεβιτς διαμόρφωσαν το 1-3 για την ελληνική ομάδα. Πρώτη εκτός έδρας νίκη στο Champions League!

Την 3η αγωνιστική στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ, οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν 4-2, αλλά πραγματοποίησαν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις τους στην Ευρώπη. Παρά το γρήγορο γκολ του Ραούλ και το ότι αποβλήθηκε νωρίς ο Τοροσίδης, δεν μάσησαν καθόλου και έφτασαν μια ανάσα από ένα ιστορικό αποτέλεσμα. Οι Γκαλέτι και Ζούλιο Σέζαρ γύρισαν το ματς, αλλά οι γηπεδούχοι είπαν την τελευταία κουβέντα. Στο 3-2, έχασε ανεπανάληπτη διπλή ευκαιρία ο Ολυμπιακός για την ισοφάριση, προτού δεχτεί γκολ στην κόντρα.

Μετέπειτα, ακολούθησε το 0-0 με τη Ρεάλ στο Καραϊσκάκη και την 5η αγωνιστική στο "Ολίμπικο" ο Ολυμπιακός έμεινε πίσω στο σκορ με τέρμα του Πάντεφ που δεν έπρεπε να μετρήσει, διότι πριν σκοράρει η μπάλα είχε βγει άουτ στο γύρισμα που του έγινε, για να ισοφαρίσει ο Γκαλέτι και να γυρίσει τούμπα το ματς στο β' μέρος ο Κοβάτσεβιτς από γύρισμα του Τζόλε. Την τελευταία αγωνιστική, ο Ολυμπιακός πάτησε με 3-0 τη Βέρντερ Βρέμης και προκρίθηκε στους "16".

Απέναντι στην Τσέλσι τα πράγματα ήταν δύσκολα. Η λευκή ισοπαλία του Φαλήρου άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς, όμως στο "Στάμφορντ Μπριτζ" οι Λονδρέζοι επικράτησαν 3-0 και πέρασαν στα προημιτελικά. Η πορεία ολοκληρώθηκε, αλλά ήταν πέρα για πέρα επιτυχημένη. Τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και δυο ήττες ήταν ο ευρωπαϊκός απολογισμός εκείνη την σεζόν στο Champions League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο Καπίνο και η φουρτούνα
Η προπόνηση του Ολυμπιακού στο εντυπωσιακό Allianz Stadium
Λεμονής: "Να πάρουμε το καλύτερο που μπορούμε"
Γιατί οι Ολυμπιακοί γουστάρουν τον Λεμονή
Προτό: "Να δώσουμε το μάξιμουμ για ό,τι καλύτερο"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ