ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Κούτρης δεν βιάζεται, γιατί ξέρει

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ήρθε με την προοπτική του back up, έγινε γρήγορα βασικός και δεν βιάζεται για το επόμενο βήμα. Ο Λεονάρντο Κούτρης ξέρει ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ του φορώντας τα ερυθρόλευκα. Ο Ντεουλοφέου, η εθνική και η αυτογνωσία του 22χρονου μπακ.

Η είδηση της μεταγραφής του Λεονάρντο Κούτρη πέρασε στα ψιλά το καλοκαίρι. Και μάλλον φυσιολογικά, καθώς ούτε η θέση του, ούτε ο πρότερος αγωνιστικός του βίος προκαλούσαν ενθουσιασμό στην είδηση της απόκτησης του. Και αυτό ήταν μάλλον το πρώτο καλό νέο για τον Ελληνοβραζιλιάνο μπακ...

Ένα παιδί που ο Ολυμπιακός παρακολουθούσε στενά από την παρουσία του στον Εργοτέλη (39 συμ. 1 γκολ - 1 ασίστ) και ακόμη περισσότερο από τη στιγμή που άρχισε να διαπρέπει στην αριστερή πτέρυγα του ΠΑΣ Γιάννινα (34 συμ., 1 γκολ - 3 ασίστ), στο 3-5-2 του Γιάννη Πετράκη.

Στο Λιμάνι αποζημίωσαν τον "Άγιαξ της Ηπείρου" με 600.000 ευρώ για να αποκτήσουν τα δικαιώματα του 22χρονου wing back, που αρχικά προοριζόταν ως back up στην αριστερή πλευρά της άμυνας.

Στην πορεία αυτό άλλαξε και ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χαμογελά πλατιά για μια μεταγραφή που του στοίχισε λίγο πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ, τη στιγμή που για τον Χρβόγε Μίλιτς η Φιορεντίνα καρπώθηκε σχεδόν το... τριπλάσιο ποσό!

ΗΞΕΡΕ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΟΥ

Μια μεταγραφή είναι πάντα ρίσκο, ειδικά αν ένας παίκτης καταφθάνει έχοντας λάθος εντυπώσεις για το ποιος είναι και τι μπορεί πραγματικά να κάνει.

Ευτυχώς, στην περίπτωση του Κούτρη συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Διατηρώντας το χαμηλό του προφίλ του, ήξερε ότι τον περιμένει πολλή δουλειά για να τα καταφέρει με τα ερυθρόλευκα.

Μπορούσε κάλλιστα να αντιληφθεί τις διαφορές σε σχέση με το πριν, την αλλαγή ταχύτητας και επιπέδου, το γεγονός ότι θα χρειαζόταν να βελτιώσει ακόμη και τα δυνατά του σημεία ξέχωρα από τις αδυναμίες του.

Και στο τελευταίο δεν έκρυβε αυταπάτες. Γνώριζε για παράδειγμα ότι από την αρχή θα μπορούσε να προσφέρει πράγματα στο δημιουργικό/επιθετικό κομμάτι, αλλά ως μπακ όφειλε να δουλέψει πολύ στην αμυντική του συμπεριφορά.

Τις τοποθετήσεις του, στο "ένας εναντίον ενός", στις διαγώνιες καλύψεις, στον τρόπο που θα έπρεπε να τοποθετεί το κορμί του ώστε να παίρνει πλεονέκτημα απέναντι στον επιτιθέμενο.

Η ανάγκη βελτίωσης στον τρόπο που αμύνεται ήταν εμφανής από τα πρώτα του παιχνίδια στον Ολυμπιακό. Το γεγονός ότι έδωσε έμφαση στον συγκεκριμένο τομέα, επιβεβαιώθηκε μέσα από τις εμφανίσεις του από το ματς στο Τορίνο με τη Γιουβέντους και μετά.

Η επιθυμία του Κούτρη να γίνει καλύτερος στον τρόπο που αντιμετωπίζει την επίθεση του αντιπάλου, φαίνεται και από το εξής περιστατικό: στην αναμέτρηση του "Camp Nou" ο Ντεουλοφέου με την ποικιλία των κινήσεων του είχε βάλει δύσκολα στον 22χρονο μπακ. Στο ματς του Φαλήρου, ο Κούτρης δεν έχασε μονομαχία από τον Καταλανό εξτρέμ!

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δεν έτυχε, ήταν προϊόν... σκάουτινγκ του ίδιου του παίκτη, που μετά το παιχνίδι στην Βαρκελώνη κάθισε και μελέτησε τον αντίπαλο του διεξοδικά. Και έτσι ήταν πανέτοιμος πια για την πρόκληση, όταν ο Ντεουλοφέου μπήκε στο ματς του "Γ. Καραϊσκάκης".

ΔΕΝ... ΑΚΟΥΕΙ

Ο Κούτρης ξεκίνησε βασικός την σεζόν στα παιχνίδια με την Παρτίζαν και το εντός με τη Ριέκα. Ο Μίλιτς εμφανίστηκε κόντρα στην ΑΕΛ, ο Κούτρης ξανά στην Κροατία και το... ένα - δύο με τον Μίλιτς συνεχίστηκε στην αναμέτρηση με την Λαμία.

Μετά το εκτός έδρας 1-1 με την Ξάνθη, ο Κούτρης είδε για τρία σερί ματς (Σπόρτινγκ, Αστέρας Τρίπολης, ΑΕΚ) τον Φιγκέιρας ως αριστερό μπακ. Από τότε ακολούθησαν εννέα συνεχόμενα 90λεπτα για τον 22χρονο αμυντικό (14 συμ. με απολογισμό 2 ασίστ μέχρι στιγμής στο σύνολο), με μοναδικό διάλειμμα για ανάσες το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Αχαρναϊκό.

Η ηλικία του, σε συνδυασμό με το ταλέντο και την βελτίωση που δείχνει σταθερά, έχουν ήδη φέρει σκάουτερς συλλόγων του εξωτερικού στα επίσημα του "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Εδώ έρχεται ένα ακόμη καλό νέο για τον Ολυμπιακό. Αυτό που θέλει τον Κούτρη να μην... ακούει. Οι σειρήνες του εξωτερικού (Μπενφίκα, Άιντραχτ Φρανκφούρτης) περνούν απαρατήρητες για την ώρα στον Ελληνοβραζιλιάνο μπακ.

Θέλει να δουλέψει ακόμη στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, να βελτιωθεί και να πάρει εμπειρίες μέσα από την παρουσία του στους Πειραιώτες και να είναι πραγματικά έτοιμος όταν έρθει μια πραγματικά ενδιαφέρουσα προοπτική από το εξωτερικό.

Ακόμη και η κουβέντα για την Εθνική ομάδα δεν αγχώνει τον Κούτρη. Ξέρει ότι εφόσον συνεχίσει να βελτιώνεται, αργά ή γρήγορα θα έρθει και η δική του ευκαιρία.

Δεν βιάζεται, ξέρει ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ του, αφού μέσα από τις προπονήσεις στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη και την παρουσία του στον Ολυμπιακό έχει την δυνατότητα να ανεβάσει τις μετοχές του, "χτίζοντας" ένα ολοένα και καλύτερο ποδοσφαιρικό προφίλ.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πώς θα φύγει ο Εμενίκε;
Διαρρήκτες "χτύπησαν" Ντέμη Νικολαΐδη, Οφόε και Ελαμπντελαουί
Συνεχίζεται η δουλειά εν μέσω σεναρίων
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ