ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο "κομμένος" τους... έκοψε τον βήχα

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÐÁÑÔÉÆÁÍ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / PARTIZAN - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÐÁÑÔÉÆÁÍ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / PARTIZAN - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μεγάλο μερίδιο στην παραμονή του Μπεν στον Ολυμπιακό δεν έχει παίξει μόνο ο ίδιος ο Αφρικανός, αλλά και ο Μπέσνικ Χάσι. Τα δύο του γκολ στο Βελιγράδι ήταν μόνο η αρχή...

Πού να το φανταζόταν ο Μπεν ότι στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό, θα πετύχαινε δύο τόσο σημαντικά γκολ και μάλιστα στα προκριματικά του Champions League κόντρα στην Παρτιζάν, μέσα στο Βελιγράδι; Ένα γκολ που ξεκίνησε από δικό του κλέψιμο και κατέληξε σε "δολοφονική" εκτέλεση και άλλο ένα που ήταν μαεστρικό!

Ο Αφρικανός επιθετικός, στην τρίτη χρονιά στον Ολυμπιακό, κατάφερε και έκανε ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα. Το καλοκαίρι του 2015 θα πήγαινε στο Ζέεφελντ, αλλά ας όψεται ο σοβαρός τραυματισμός που τον άφησε έξω περίπου έξι μήνες. Έκανε το... αγροτικό του στη Λιβαδειά από τον Γενάρη του 2016 έως το καλοκαίρι της ίδια σεζόν.

Πέρσι δόθηκε δανεικός στον Πανιώνιο, όπου εκεί, ειδικά στον β' γύρο, έκανε "πράματα και θάματα". Ήταν άγνωστο τι θα γινόταν σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Ήταν άγνωστο αν θα επέστρεφε ή όχι στην ομάδα ή θα ξαναδινόταν δανεικός χωρίς να τον δει καν ο προπονητής στο βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Ο Μπεν, έχοντας πίσω του έναν εξαιρετικό β' γύρο με τους Νεοσμυρνιώτες, άρχισε να σιγοψιθυρίζεται το όνομά του στους κόλπους του Ρέντη από τον Φεβρουάριο. Η απόφαση πάρθηκε ως προς το να περάσει από εξετάσεις στην προετοιμασία, γύρω στα τέλη Μαρτίου.

Ο ΧΑΣΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ

Η άφιξη του Μπέσνικ Χάσι δεν άλλαξε τα δεδομένα. Ο Κοσοβάρος τεχνικός συμφώνησε με τη διοίκηση -έχοντας βέβαια μία εικόνα του Μπεν- ότι θα πρέπει να τον δει στο β' στάδιο του Βελγίου, μιας και στο Ζέεφελντ δεν μπορούσε να πάει λόγω των υποχρεώσεών του με την εθνική Κομόρες.

Από τις πρώτες προπονήσεις στο Γκενκ (σ.σ. είχαν προηγηθεί και άλλες τρεις στο Ρέντη), είχε καταλάβει ο Χάσι περί τίνος πρόκειται. Ήταν ο ορισμός του παίκτη του προπονητή! Ο ποδοσφαιριστής που θα έκανε τα... χατίρια του τεχνικού τιμ. Ένα "ρομπότ". Χωρίς υπερβολές, χωρίς να προσπαθεί να κάνει ζογκλερικά, για να ξεσηκώσει την εξέδρα ή να εντυπωσιάσει, αλλά επί της ουσίας χωρίς να... ιδρώσει και ιδιαίτερα.

Κι αυτό, γιατί έκανε τα απλά, έκανε τα βασικά, έκανε αυτά που του ζητούσε ο Χάσι και ο κόουτς έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος μαζί του στις προπονήσεις. Η αλήθεια είναι ότι, όταν πριν από το τελευταίο φιλικό με τη Λόκερεν ο Μπεν υπέστη έναν μυικό τραυματισμό, ο Χάσι τα... χρειάστηκε!

Είχε ποντάρει πάνω του, είχε υπολογίσει ότι με εκείνον θα πήγαινε βασικό στο Βελιγράδι και όχι με τον ανέτοιμο Εμενίκε ή με τον Ανσαριφάρντ που έψαχνε τα πατήματά του.

Του "έκατσε" λοιπόν ο τραυματισμός και ο Χάσι άρχισε να ψάχνεται αρχικώς με τον Εμενίκε. Έβλεπε, όμως, ότι δεν ήταν έτοιμος και περίμενε υπομονετικά την επιστροφή του Μπεν στις προπονήσεις. Αυτό συνέβη την περασμένη Παρασκευή (21/7), πέντε μέρες πριν από τη "μάχη" της Σερβίας.

ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΕ ΤΟΝ ΒΗΧΑ

Υπήρχε μία ανακούφιση από τον Χάσι, αλλά ήθελε να τον δει έως και την τελευταία στιγμή. Έκανε βέβαια κάποιες δοκιμές και με τον Εμενίκε, όμως, ήταν ολοφάνερο ότι αν ο Μπεν του έλεγε "κόουτς, είμαι εντάξει...", τότε δεν θα υπήρχε καμία αμφιβολία...

Ο Μπεν, λοιπόν, παραμονή του ματς, του είπε ότι αν του ζητήσει να παίξει βασικός, τότε θα τον βγάλει ασπροπρόσωπο. Και πράγματι, αυτό συνέβη στο Βελιγράδι. Δύο γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο σε δημιουργία και εκτέλεση και πλέον έχει ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για να αποτελέσει σε πρώτη φάση το "μπακ απ" του Εμενίκε και να εξοστρακίσει τον Ανσαριφάρντ στο "Νο3".

Αν γινόταν μία συζήτηση τον περασμένο Μάιο και λέγαμε ότι ο Μπεν θα πάει στην προετοιμασία, θα έπεφταν αρκετά στοιχήματα ότι ο Χάσι θα τον "έκοβε". Να, όμως, που... έκοψε τον βήχα αρκετών και πλέον είναι ένας ποδοσφαιριστής στον οποίο πράγματι στηρίζεται το τεχνικό τιμ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

The Journey Starts Now

Με ήρωα τον Μπεν άλωσε το Βελιγράδι ο Ολυμπιακός, 3-1 την Παρτίζαν

Χάσι: "Έτσι κάναμε τη διαφορά στο Βελιγράδι"

Videο: Το αντικείμενο στον Κούτρη και η ένταση Ρομαό - Σέρβων

Οι πανηγυρισμοί των παικτών του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια

Δηλώθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα ο Μίλιτς, έξω ο Ελιουνούσι

Θεοδωρίδης: "Νίκη αφιερωμένη στον Μπέμπη"

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ