ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Γιαννίκος εκπροσώπησε τον Ολυμπιακό στο συνέδριο της ECA

Ο Γιαννίκος εκπροσώπησε τον Ολυμπιακό στο συνέδριο της ECA

Μέσω του Δ' Αντιπροέδρου και νομικού συμβούλου της ΠΑΕ, Θοδωρή Γιαννίκου, ο Ολυμπιακός συμμετείχε στο 16ο συνέδριο της ECA που διεξήχθη στο Παρίσι.

O Θοδωρής Γιαννίκος είναι Πρόεδρος του Institutional Relations Working Group ( Ε.C.A.) και παράλληλα ως Δ' Αντιπροέδρος και νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εκπροσώπησε τους "ερυθρόλευκους" στο συνέδριο που διεξήχθη στο Παρίσι, με 143 μέλη-συλλόγους συνολικά.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

"Παρουσία εκπροσώπων 143 συλλόγων-μελών της, μεταξύ των οποίων είναι και ο Ολυμπιακός, διεξήχθη στο Παρίσι το 16ο Γενικό Συνέδριο της E.C.A.

Τους νταμπλούχους Ελλάδας εκπροσώπησε ο Δ' Αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Θόδωρος Γιαννίκος, ο οποίος αποτελεί και Πρόεδρο του Institutional Relations Working Group (Ε.C.A.).

Στο συνέδριο επιβεβαιώθηκε η κοινή επιθυμία των μελών της E.C.A. να παίξουν έναν στρατηγικό και πιο ενεργό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της FIFA η οποία οφείλει να ανοίξει τις «πόρτες» της στα ενδιαφερόμενα μέρη όπως είναι οι σύλλογοι, οι παίκτες και τα πρωταθλήματα.

Για μία ακόμη φορά η E.C.A. εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την πιθανή αύξηση στον αριθμό των ομάδων που θα συμμετέχουν στα Παγκόσμια Κύπελλα από τις 32 στον αριθμό των 40 που προτάθηκε από την μεταρρυθμιστική επιτροπή της FIFA.

Ο Γιαννίκος εκπροσώπησε τον Ολυμπιακό στο συνέδριο της ECA

Οι σύλλογοι καταλαβαίνουν τη σπουδαιότητα των Εθνικών ομάδων για κάθε χώρα και φυσικά για τις Ομοσπονδίες τους, ωστόσο, η υγιής ισορροπία μεταξύ συλλόγων και Εθνικών ομάδων δεν πρέπει για κανέναν λόγο να τεθεί σε κίνδυνο. Το βάρος που έχουν στις πλάτες τους από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις οι παίκτες είναι στα όριά του. Πρέπει λοιπόν να προστατευθούν καθώς αποτελούν το στοιχείο-κλειδί για το άθλημα. Οι σύλλογοι είναι υπεύθυνοι απέναντι στους ποδοσφαιριστές τους και γι' αυτό η E.C.A. καλεί όλους να δείξουν την ίδια υπευθυνότητα.

Όσον αφορά στους UEFA club Competitions, έγινε συζήτηση και για τους δύο που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, δηλαδή το UEFA Champions League και το UEFA Europa League ενόψει και της έναρξης του επερχόμενου κύκλου της 3ετίας, 2018-21. Οι σύλλογοι, όπως και στο παρελθόν, είναι σε διαρκή διάλογο με την UEFA για περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση και των δύο διοργανώσεων. Μιλώντας για τις συζητήσεις που έλαβαν χώρα το διήμερο σ' αυτό το Γενικό Συνέδριο, ο Πρόεδρος της E.C.A., Καρλ Χάινζ Ρουμενίνγκε, σχολίασε πως τόσο η E.C.A. όσο και η UEFA ενδιαφέρονται για την εξέλιξη των διοργανώσεων και πως στασιμότητα σημαίνει οπισθοδρόμηση.

Ο Γιαννίκος εκπροσώπησε τον Ολυμπιακό στο συνέδριο της ECA

Στο Συνέδριο πήραν μέρος τόσο ο Αναπληρωτής Γενικός γραμματέας της FIFA, Μάρκο Βίλιγκερ, όσο και ο Γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. Ο κ. Ινφαντίνο μίλησε και ως υποψήφιος Πρόεδρος της FIFA και παρουσίασε το όραμά του για να πάει την Παγκόσμια Ομοσπονδία πιο μπροστά. Όπως είπε, θα βασιστεί στη διαφάνεια, την εύρωστη διακυβέρνηση, την αλληλεγγύη και την ανανεωμένη ματιά στο ποδόσφαιρο ώστε να αναπτυχθεί σε όλη την υφήλιο".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ