ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Φουστέρ της Ευρώπης

Ο Φουστέρ της Ευρώπης
Φουστέρ

5 τέρματα, 4 εκ των οποίων έχουν σημαδέψει σπουδαίες νίκες, έχει πετύχει ο Φουστέρ στην Ευρώπη για λογαριασμό του Ολυμπιακού, ωστόσο ο Μάρκο Σίλβα επέλεξε να μην τον συμπεριλάβει στη φετινή λίστα του Champions League (video).

Την λίστα των 25 παικτών που θα υπερασπιστούν τα ερυθρόλευκα στο φετινό Champions League, παρέδωσε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τρίτης (1/9) στην UEFA.

Και σίγουρα η απουσία του Νταβίδ Φουστέρ από τις επιλογές του Μάρκο Σίλβα προκάλεσε αίσθηση, άσχετα αν ο Πορτογάλος τεχνικός μπορεί να έχει δίκιο ή άδικο να μην συμπεριλάβει τον Ισπανό στην 25άδα. Εξάλλου είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός "γέμισε" μεοσεπιθετικά το φετινό καλοκαίρι και θα ήταν δύσκολο να μείνει εκτός λίστας κάποιος από τους νεοαποκτηθέντες.

Υπάρχουν λοιπόν άλλοι που θα συμφωνήσουν και άλλοι που θα διαφωνήσουν με αυτή την απόφαση του Πορτογάλου τεχνικού. Λίγη σημασία έχει για την ώρα, καθώς στο χορτάρι θα φανεί αν ο Φουστέρ θα μπορούσε να βοηθήσει, έστω και για 20-30 λεπτά, στην φετινή διοργάνωση.

Το μόνο βέβαιο και αυτό που δεν αμφισβητείται, είναι η προσφορά του Ισπανού μέσου τα προηγούμενα χρόνια στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις των Πειραιωτών. Συνολικά 27 είναι τα παιχνίδια στην Ευρώπη που έχει δώσει ο Φουστέρ με την φανέλα του Ολυμπιακού, με απολογισμό 5 γκολ και 3 ασίστ.

Από τα τέρματα του Ισπανού, τα 4 έχουν σημαδευτεί με σπουδαίες νίκες για τους "ερυθρόλευκους", κόντρα σε Άρσεναλ, Μάλμε (στο Φάληρο), Ρουμπίν Καζάν και Μέταλιστ Κχάρκιβ (εκτός έδρας για το Europa League). Ακόμη όμως και τις βραδιές που δεν σκόραρε, ο 33χρονος σήμερα μέσος, έκανε κάτι απαραίτητο για ευρωπαϊκά ματς: κατάθεση ψυχής.

Τις τελευταίες δύο σεζόν είναι αλήθεια πως έβγαλε μυϊκούς τραυματισμούς που δεν του επέτρεψαν να είναι το ίδιο αποτελεσματικός σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Όπως και να 'χει η απόφαση του Σίλβα δεν ήταν εύκολη, ενώ "ψυχρά" και με βάση το ποδοσφαιρικό ταλέντο των παικτών που προτίμησε αντί του Ισπανού, μοιάζει να έχει λογική.

Η πραγματικότητα λοιπόν θέλει τον Νταβίδ Φουστέρ να παρακολουθεί φέτος από την εξέδρα τις προσπάθειες των συμπαικτών του στα παιχνίδια του Champions League, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στην καριέρα του με τα ερυθρόλευκα.

Όσο και αν στενοχωρήσει τον Ισπανό αυτή η εξέλιξη, είναι δεδομένο πως δεν θα τον εμποδίσει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό όταν θα κληθεί από τον προπονητή του να βοηθήσει στις εντός συνόρων αγωνιστικές υποχρεώσεις των Πειραιωτών.

Αυτός άλλωστε είναι και ο χαρακτήρας του Φουστέρ, που ουδέποτε δημιούργησε πρόβλημα, είτε ήταν βασικός, είτε στον πάγκο ή ακόμη και στην εξέδρα. Πάντα όποτε κλήθηκε από τον προπονητή του, προσπάθησε για το καλύτερο. Ένας στρατιώτης στην υπηρεσία του Ολυμπιακού.


Άρσεναλ-Ολυμπιακός / Ο Φουστέρ μειώνει σε 2-1 από pklora7


Ολυμπιακός - Άρσεναλ 3-1 | Match Highlights από pklora7





TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ