ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ερνάνι και το market pool

Ο Ερνάνι και το market pool

Ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει σε όλα με την Πόρτο, που δεν θέλει οψιόν αγοράς στη μεταγραφή του Ερνάνι, ενώ αναζητούνται δυο στόπερ και ένα σέντερ φορ.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η μεταγραφή του Ερνάνι στον Ολυμπιακό, αφού οι δυο σύλλογοι τα έχουν βρει σε όλα, πλην της οψιόν αγοράς, καθως οι Πορτογάλοι δεν θέλουν να υπάρχει αναφορά στην πώληση του στο συμφωνητικό των δυο κλαμπ.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν τα έχει βρει σε όλα με την Πόρτο, προκειμένου να πάρει δανεικό για ένα χρόνο τον 24χρονο εξτρέμ, ο παίκτης θέλει να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ ως βασικός, παραμένει όμως μια σημαντική λεπτομέρεια. Η πορτογαλική ομάδα δεν θέλει να ακούει για οψιόν αγοράς, γιατί πιστεύει στον ποδοσφαιριστή, ο Ολυμπιακός όμως δεν επιθυμεί να "μεγαλώσει" έναν νέο Κάμπελ. Να πάρει τον Πορτογάλο για ένα χρόνο, να τον φτιάξει και να μη το χαρεί και άλλες χρονιές.

Βέβαια αυτό είναι ένα εμπόδιο που μπορεί να ξεπερασθεί, αφού στον Πειραιά προτιμούν ένα πολύ καλό παίκτη για ένα χρόνο, παρά έναν μέτριο για περισσότερα χρόνια και από τη στιγμή που δεν έχουν άλλο δανεικό χωρίς οψιόν, δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Ο Πάρντο για παράδειγμα έχει αγορασθεί, αλλά για λογιστικούς λόγους της Μπράγκα φαίνεται ότι είναι δανεικός για ένα χρόνο αντί 2 εκατομμυρίων ευρώ , με υποχρεωτική αγορά το ερχόμενο καλοκαίρι έναντι 2.5 εκατομμύρια ευρώ. Ο άλλος δανεικός εξάλλου, ο Φινμπόγκανσον, έχει οψιόν αγοράς 7 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν θα παλέψει ως την τελευταία στιγμή για να μπει οψιόν αγοράς ή έστω να κρατήσει τον παίκτη με 50-50 δικαιώματα με την Πόρτο. Η μεταγραφή πάντως θα γίνει είτε έτσι, είτε αλλιώς και αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ερνάνι δεν χρησιμοποιήθηκε στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι με την Στόουκ Σίτι στην Κολωνία.

Από εκεί και πέρα, ο Καμπιάσο θα αποκτηθεί στη θέση του Παϊτιμ Κασάμι, που ήταν προκλητικός κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας και ο Αργεντίνος μαζί με τον Πορτογάλο είναι οι πιο "καλοδουλεμένες" μεταγραφές που θα ολοκληρωθούν άμεσα.

Στον μεταγραφικό σχεδιασμό προβλέπεται ακόμη η αναζήτηση δυο στόπερ και ενός σέντερ φορ, με το όνομα του Ζόνας της Μπενφίκα να έρχεται στο προσκήνιο. Στα πλάνα υπάρχουν μεγάλα ονόματα, άσχετα αν διαψεύδονται λόγω μεταγραφικής τακτικής. Κι αυτό ενισχύεται πλέον και από το γεγονός ότι όλο το market pool από το Champions League, πάει στον Ολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού. Το market pool που θα μπει στα ερυθρόλευκα ταμεία είναι 13 εκατομμύρια ευρώ (6,5 +τα 6,5 που θα μπορούσε να πάρει ο Παναθηναϊκός), ενώ επιπλέον 12 εκατομμύρια θα είναι με τη συμμετοχή στους ομίλους. Αν μη τι άλλο, ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού και φέτος από την κορυφαία διοργάνωση, αλλάζει τα (οικονομικά) δεδομένα στον Ολυμπιακό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ