ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ερνάνι έγινε ο 19ος σκόρερ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα!

Ο Ερνάνι έγινε ο 19ος σκόρερ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μπορεί ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα, Κώστας Φορτούνης να μην σκόραρε σε βάρος της ομάδας με την οποία πρωτόπαιξε στην Σούπερ Λίγκα, αλλά η 10 φετινή του ασίστ (!), έχρισε σκόρερ για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα τον Ερνάνι και μάλιστα στο 37 δευτερόλεπτο της αναμέτρησης με τον Αστέρα.

Ο Πορτογάλος μέσος έγινε ο 19 ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που πετυχαίνει γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, στην 2 συμμετοχή του στην αρχική ενδεκάδα. Η πρώτη ήταν τον περασμένο Δεκέμβρη στη νίκη του Ολυμπιακού με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή (3-4). Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ερνάνι «ντούμπλαρε» τα γκολ του, φτάνοντας τα 6 με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αφού είχε σκοράρει 4 φορές στο Κύπελλο.

Με τη φανέλα του Ολυμπιακού στη φετινή Σούπερ Λίγκα έχουν σκοράρει, ως τώρα, οι: Φορτούνης (16), Ιντέγε (8), Ντουρμάζ (6), Ντομίνγκεζ (5), Μποτία (4), Πουλίδο (3), Μιλιβόγεβιτς (3), Πάρντο (2), Φουστέρ (2), Καμπιάσο (2), Ερνάνι (2) και από ένα οι Ντα Κόστα, Ελαμπντελαουΐ, Κασάμι, Σεμπά, Μαζουακού, Μπουχαλάκης, Φινμπόγκασον και Ντοσεβί.

Με τους 19 σκόρερ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε το ρεκόρ επιθετικού πλουραλισμού, της περιόδου 2013-14. Αν στα υπόλοιπα 4 παιχνίδια (εκκρεμεί και το ματς με τον αναβληθέν ματς με τον Ηρακλή) σκοράρει άλλος ένας, τότε ο Ολυμπιακός θα κάνει ρεκόρ!

Ποιοι δεν έχουν σκοράρει από αυτούς που έχουν χρησιμοποιηθεί ως τώρα; Οι Σαλίνο, Βούρος, Ζντιέλαρ, Σιόβας, Κολοβός, Τσιμίκας και οι δύο τερματοφύλακες Ρομπέρτο - Καπίνο.

✔ Μετά την ήττα από την ΑΕΚ (1-0) στις 13 Φεβρουαρίου, η ομάδα του Μάρκο Σίλβα έχει δώσει 4 παιχνίδια (τα 3 εντός έδρας), στα οποία πανηγύρισε ισάριθμες νίκες, πετυχαίνοντας 12 γκολ, με μόλις ένα τέρμα παθητικό.

✔ Έντεκα γκολ έχει πετύχει φέτος ο Ολυμπιακός στον Αστέρα, σε δύο αναμετρήσεις για το Κύπελλο (1-1 και 5-0) και δύο για το πρωτάθλημα (3-1, 1-2).

✔ Ο Ολυμπιακός είχε να κερδίσει στην Τρίπολη από τον Ιανουάριο του 2014, όταν για το Κύπελλο, είχε επικρατήσει 0-1 με σκόρερ τον Σέποβιτς. Μέχρι τη χθεσινή του νίκη είχαν μεσολαβήσει 2 ισοπαλίες και μία ήττα.

✔ Ο Στέφανο Καπίνο ξεκίνησε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, αλλά αγωνίστηκε για 2 φορά φέτος στην Τρίπολη, αφού ήταν τερματοφύλακας των ερυθρόλευκων στο ματς Κυπέλλου (1-1).

✔ Ο Ολυμπιακός είχε να σκοράρει σε πρώτο ημίχρονο στην Τρίπολη (σε αγώνα πρωταθλήματος) 5 χρόνια! Ο προηγούμενος που το είχε καταφέρει ήταν ο Φουστέρ στις 23 Ιανουαρίου 2011 (0-1).

✔ Δεκατρία παιχνίδια έχουν γίνει με γηπεδούχο τον Αστέρα σε πρωτάθλημα (9) και Κύπελλο (4) και ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τα 7. Στα υπόλοιπα 6, ο Αστέρας πήρε 3 ισοπαλίες και 3 νίκες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ