ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Εμενίκε έφυγε, ο Χουτεσιώτης... ήρθε

Ο Εμενίκε έφυγε, ο Χουτεσιώτης... ήρθε

Στην Τουρκία βρίσκεται ο Εμάνουελ Εμενίκε και στον Πειραιά θα γυρίσει πιθανότατα μόνο για να πακετάρει τις βαλίτσες του. Στα Χανιά πάλι, ο Χουτεσιώτης έδειξε ότι ο Λεμονής μπορεί να τον υπολογίζει για back up του Προτό.

Σε άδεια βρίσκονται από σήμερα (21/12) οι παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Τάκης Λεμονής τους περιμένει ξανά στις 28 Δεκεμβρίου στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη και αυτές τις επτά μέρες οι "ερυθρόλευκοι" θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν με τους φίλους και τις οικογένειες τους σε αγαπημένους προορισμούς.

Οι περισσότεροι έφυγαν για να επιστρέψουν, άλλοι πάλι δύσκολα θα εμφανιστούν ξανά με τα ερυθρόλευκα. Ένας εξ αυτών και ο Εμάνουελ Εμενίκε, η συνεργασία του οποίου με τον Ολυμπιακό έχει πάρει τον δρόμο χωρίς γυρισμό.

Ο Νιγηριανός δεν δικαίωσε τις προσδοκίες, απασχόλησε περισσότερο εκτός γηπέδου παρά μέσα σε αυτό και στο Λιμάνι είδαν το ποσό που επένδυσαν στον διεθνή φορ να πηγαίνει... άκλαυτο.

Ο Εμενίκε βρίσκεται εδώ και κάποιες ώρες στην Τουρκία και στον Πειραιά θα γυρίσει πιθανότατα μόνο για να πακετάρει τις βαλίτσες του. Ο εκπρόσωπος του στη γείτονα χώρα παραδέχεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την Super Lig για τον πελάτη του, προϊδεάζοντας για εξελίξεις.

Στον Ολυμπιακό περιμένουν ως... μάνα εξ ουρανού την πρόταση που θα πάρει τον Εμενίκε μακριά από το Λιμάνι, περιορίζοντας έστω και λίγο την χασούρα της ομάδας, οικονομική και αγωνιστική. Σε κάθε περίπτωση, ο Νιγηριανός είναι βάρος στους ώμους των Πειραιωτών που αργά ή γρήγορα θα ελαφρύνει.

ΚΑΜΙΑ ΒΙΑΣΥΝΗ ΓΙΑ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ

Στα Χανιά ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2017, με ένα παιχνίδι για την φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Και το έκανε νικηφόρα κόντρα στον Πλατανιά, μετατρέποντας παράλληλα σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς του Φαλήρου τον Γενάρη.

Φυσιολογικά υπήρχε ένα ψυχολογικό άδειασμα μετά την επίτευξη του στόχου της κορυφής με το κλείσιμο του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα και σε συνδυασμό ότι επρόκειτο για το τελευταίο ματς της χρονιάς, ήταν μάλλον αναμενόμενο να μην βγάλει μάτια ο Ολυμπιακός στα Περιβόλια. Είχε και πολλές αλλαγές η ενδεκάδα, υπήρχε η "καβάτζα" της ρεβάνς, επομένως τα δεδομένα μαρτυρούσαν ότι οι Πειραιώτες θα έψαχναν μια νίκη με σβηστές μηχανές, όπως και έγινε.

Αν μπορούσε κανείς να βρει κάτι ξεχωριστό σε αυτό το ματς, τότε μάλλον θα στεκόταν στον Λευτέρη Χουτεσιώτη. Προϊόν των Ακαδημιών του Ολυμπιακού και στην πρώτη ομάδα από το 2014, ο 23χρονος σήμερα γκολκίπερ είναι αυτός που συμπληρώνει σταθερά την τριάδα τερματοφυλάκων του ρόστερ και ουσιαστικά μαζί με τους Μποτία, Ελαμπντελαουί, Φορτούνη, αποτελούν τις παλιοσειρές στου Ρέντη!

Αν και είχε την ευκαιρία να πάει σε ομάδα της Super League που θα είχε την ευκαιρία να αυξήσει κατά πολύ τον χρόνο συμμετοχής του, ο Χουτεσιώτης δεν το συζήτησε καν να αποχωρήσει τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι. Είναι ευχαριστημένος από τη συνεργασία τους με τους "ερυθρόλευκους" (το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται τον προσεχή Ιούνιο), έχει αποδεχθεί τον ρόλο και δουλεύει καθημερινά για να βελτιωθεί και να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. Απλά θέλει να το πετύχει με τα ερυθρόλευκα.

Μετά τις εξελίξεις με τον Στέφανο Καπίνο, ο Χουτεσιώτης πήρε προαγωγή στον ρόλο του back up για τον Σίλβιο Προτό, με τους Πειραιώτες ωστόσο να εξετάζουν την αγορά για την απόκτηση γκολκίπερ (επιστροφή Γιαννιώτη ή λύση από το εξωτερικό). Στην αναμέτρηση με τον Πλατανιά, όπου πραγματοποίησε την πρώτη του φετινή συμμετοχή, ο Χουτεσιώτης έδειξε στον προπονητή του ότι μπορεί να τον υπολογίζει για το δεύτερο μισό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Τουλάχιστον ως την εναλλακτική πίσω από τον Προτό.

Με σωτήρια επέμβαση στο 0-0 σε προσπάθεια του Ενσικουλού, αποφασιστικότητα στις εξόδους του και καλή επαφή με την μπάλα στα πόδια, ο 23χρονος γκολκίπερ δικαίωσε την επιλογή των Πειραιωτών να μην δείχνουν βιασύνη στο θέμα απόκτησης τερματοφύλακα και παράλληλα κέρδισε πόντους για το μέλλον.

Στο Λιμάνι θα κοιτάξουν να ξεμπερδέψουν με τις μεταγραφικές τους προτεραιότητες (αριστερό μπακ, εξτρέμ) και χωρίς πίεση θα πάρουν τις οριστικές τους αποφάσεις στο θέμα του άσσου.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το "SMS" στον Βούκοβιτς και ο Καρίμ... Χατζισαφί
"Συμφώνησε με Μασάς η Νάπολι"
Εβδομάδα ξεκούρασης για τους "ερυθρόλευκους"
Λεμονής: "Θέλω μικρό και ευέλικτο ρόστερ"
Με ενάμιση πόδι στους "8" ο Ολυμπιακός, 2-0 τον Πλατανιά στα Χανιά
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ