ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο δύσκολος δρόμος του Βίκτορ

Ο δύσκολος δρόμος του Βίκτορ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην προετοιμασία του Ολυμπιακού για το πρώτο ματς , ο Βίκτορ έριξε πολύ μεγάλο βάρος στον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να κρατηθεί επειγόντως το “μηδέν”! Σε μία εβδομάδα καλείται να αλλάξει τον... προσανατολισμό στο Ρέντη.

Βίντεο και πάλι βίντεο... “Προσοχή στην άμυνα”, “είναι φωτιά στις αντεπιθέσεις”, “να παίξει ψηλά η άμυνα, αλλά να προσέχετε τα νώτα σας γιατί βγαίνουν ωραία στην κόντρα”. Αυτά δεν είναι δικές μας ατάκες, αλλά του Βίκτορ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του Ολυμπιακού για την πρώτη αναμέτρηση με την Χάποελ Μπερ Σεβά.

Θορυβημένος ο Ισπανός τεχνικός από την “τριάρα” στο Περιστέρι, ασχολήθηκε κυρίως με το ανασταλτικό κομμάτι τις προηγούμενες μέρες στο Ρέντη. Το έλεγε και το ξαναέλεγε ότι το πρωταρχικό μέλημα ήταν να μην δεχτεί γκολ ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη. Αλλά πίστευε παράλληλα ότι ένα γκολ θα το βρει. Μάταια όμως...

Πρώτα απ' όλα o Βίκτορ κατέβασε μία επιθετική τετράδα (Ντουρμάζ, Σεμπά, Φορτούνης, Ιντέγιε) που δεν έπαιξε ούτε μία φορά σε φιλικό, αλλά σε... τρεις προπονήσεις στο Ρέντη. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αυτό δεν σημαίνει και τίποτα, μιας και οι συγκεκριμένοι γνωρίζονται από πέρυσι.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Πέντε φιλικά έδωσαν οι “ερυθρόλευκοι”. Ούτε σε ένα δεν βρέθηκαν έστω και για... ένα λεπτό οι Ντουρμάζ, Σεμπά, Φορτούνης και Ιντέγιε. Και έχοντας κατά νου ότι διαφορετικά προσεγγίζει τα ματς ο Ισπανός σε σχέση με τον Σίλβα, προφανώς και η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι θα έπρεπε έστω και σε ένα φιλικό να έχουν παίξει μαζί.

Αυτό που κρατάμε είναι ότι σε όλη την προετοιμασία για το ματς με την Χάποελ, από το φιλικό του Περιστερίου εώς και το πρωί της Τετάρτης (27/7), ο Βίκτορ έδωσε πολύ μεγάλη έμφαση στο “μηδέν πίσω”.

Πλέον, ο δρόμος του Ισπανού τεχνικού είναι δύσκολος. Μέσα σε μία εβδομάδα έχει να λύσει πολλά πράγματα. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα αγωνιστικά. Η αντίδραση του Ντουρμάζ στην αλλαγή του είναι ένα θέμα που θα πρέπει να λυθεί άμεσα στο Ρέντη με μία συζήτηση ανάμεσα σε προπονητή και παίκτη.

Ο δρόμος λοιπόν είναι δύσκολος για τον Βίκτορ. Άλλωστε, ένα από τα πράγματα που συζητήθηκαν μετά τον αγώνα ήταν ότι το ελάχιστο που θα πρέπει να γίνει είναι οι ποδοσφαιριστές να σέβονται τουλάχιστον τις εκάστοτε επιλογές του προπονητή και δη σε αυτή τη φάση των προκριματικών!

Τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με ζητήματα εντός των τεσσάρων γραμμών και θα κληθεί να λύσει ο κόουτς των Πειραιωτών είναι τα εξής: Πρώτον να “ανακαλύψει” σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας έναν τρόπο στο γίνει πιο απειλητικός, γιατί πλέον είναι αρκετά προβλέψιμος. Εξουδετερώνεται ο Φορτούνης και... τέλος. Στο πιο σοβαρό φιλικό στο Βέλγιο με την Μπριζ είχε προβλήματα. Στο ματς του Περιστερίου ήταν πολύ καλά επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά με έναν σχηματισμό 4-3-3 και με τον Φορτούνη στον πάγκο. Με την Χάποελ απείλησε στο... 89'.

Δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με το πώς θα λύσει το πρόβλημα στα στόπερ. Και δεν αναφερόμαστε στο πώς θα τους μεταμορφώσει προς το καλύτερο. Είναι μία πονεμένη ιστορία οι κεντρικοί αμυντικοί και στην παρούσα φάση δεν μπορεί να γίνει κάποια προσθήκη. Ο τραυματισμός του Σιόβα έφερε έναν επιπλέον πονοκέφαλο στον Βίκτορ, σε συνδυασμό μάλιστα με το γεγονός ότι ο Ντα Κόστα μοιάζει “ξένο σώμα” μετά τη διαμάχη του με την εξέδρα.

Τρίτο ζήτημα, να ασχοληθεί ξανά με την αμυντική λειτουργία. Η Χάποελ που είχε απλά μία αξιοπρεπή παρουσία χθες (27/7), υποχρέωσε τον Καπίνο σε δύο-τρεις περιπτώσεις να επέμβει. Είναι δεδομένο ότι στο Ισραήλ θα βγει περισσότερο από το καβούκι της.

Τέταρτο ζήτημα, να δει τι προλαβαίνει να βελτιώσει στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Από τα τέλη του πρώτου ημιχρόνου είχαν αρχίσει ορισμένοι να... κρεμάνε! Ο Βίκτορ μίλησε για τη ζέστη που επικρατούσε στο Φάληρο και πώς έπαιξε τον ρόλο της, αφού καταπόνησε ακόμα περισσότερο τους παίκτες του. Η ζέστη του Πειραιά όμως δεν πιάνει... μία στη ζέστη του Ισραήλ.

Σε γενικές γραμμές οι επόμενες έξι μέρες στο Ρέντη θα είναι λίγο περίεργες. Το κλίμα δεν είναι καλό. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ήρθαν στο τέλος και οι προειδοποιητικές βολές του Βαγγέλη Μαρινάκη για να αγχωθούν ακόμα περισσότερο οι ποδοσφαιριστές.

Κακά τα ψέματα, η κατάσταση που επικρατούσε στα αποδυτήρια έμοιαζε λες και ο Ολυμπιακός είχε ήδη αποκλειστεί. Οπότε, ο Βίκτορ έχει πολλή δουλειά μπροστά του, έχει με ένα σωρό πράγματα να ασχοληθεί. Αλλά πρωτίστως να επαναφέρει κάποιους παίκτες στην ερυθρόλευκη καθημερινότητα (Ντουρμάζ, Ντα Κόστα) και να τους κερδίσει ενόψει της ρεβάνς. Αυτή τη στιγμή όλοι χρειάζονται...

* Ο Καμπιάσο θα είναι στην αποστολή για το Ισραήλ. Αυτό τουλάχιστον έλεγε ο αρχικός προγραμματισμός. Ότι στη ρεβάνς θα είναι σε θέση να παίξει.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ