ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο δεύτερος κύκλος των μεταγραφών του Ολυμπιακού

Ο δεύτερος κύκλος των μεταγραφών του Ολυμπιακού

Eκτός από την διαφαινόμενη πρόκριση, κόντρα στην Παρτίζαν ο Ολυμπιακός κέρδισε ηρεμία, χρόνο και το δικαίωμα να σχεδιάσει τις επόμενες μεταγραφικές του κινήσεις μέσα από συγκεκριμένο πλαίσιο.

Επιβλητικό ήταν το πέρασμα του Ολυμπιακού από το Βελιγράδι, καθώς το 3-1 επί της Παρτίζαν φέρνει τον πρωταθλητή Ελλάδας σε θέση απόλυτου φαβορί για την πρόκριση στα play offs του Champions League.

Το τυπικό μέρος της υπόθεσης θα διευθετηθεί στη ρεβάνς του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στις 2 Αυγούστου, αφού όσο κι αν ελπίζει ο Μίροσλαβ Τζούκιτς ή βλέπει φαντάσματα ο πρόεδρος της Παρτίζαν, η μοίρα του ζευγαριού δεν μπορεί να αλλάξει.

Πέρα από τον τρόπο που ήρθε αυτή η νίκη, τις αδυναμίες και τα προτερήματα που έδειξε ο Ολυμπιακός αυτή την εποχή, ή την τακτική οξυδέρκεια που έδειξε ο Χάσι στο δεύτερο ημίχρονο (τραβώντας 10 μέτρα πιο πίσω την ομάδα του έδωσε καλύτερη ισορροπία ανασταλτικά και την μπάλα στους Σέρβους, χτυπώντας τους δις στον χώρο), στο Λιμάνι είχαν και... παράπλευρα αλλά διόλου αμελητέα κέρδη.

Ο Ολυμπιακός αγόρασε ένα στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό για την ιδιοσυγκρασία του ως ομάδα: την ηρεμία, που θα τον βοηθήσει να συνεχίσει τον σχεδιασμό του χωρίς πίεση και άγχος - συμβούλους πάντοτε κακούς στη λήψη αποφάσεων.

Επιπροσθέτως οι Πειραιώτες αγόρασαν χρόνο που τους επιτρέπει να δουλέψουν καλύτερα εντός Αθλητικού Κέντρου Ρέντη και να προετοιμαστούν για τη συνέχεια της σεζόν, που στο άμεσο μέλλον θα γίνει περισσότερο απαιτητική με την έναρξη και του πρωταθλήματος. Ο Μπέσνικ Χάσι με τους συνεργάτες του μπορεί να ενσωματώσει με μεγαλύτερη άνεση παίκτες που ήταν ανέτοιμοι μέχρι σήμερα, αλλά και να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές του χωρίς ζόρια επάνω στις αδυναμίες.

Τι ρόλο (δεν) παίζει στις μεταγραφές

Και επειδή μιλάμε για Ολυμπιακό, με 35 μέρες να απομένουν ως το κλείσιμο της θερινής μεταγραφικής περιόδου, έστω και χωρίς ιδιαίτερη ένταση η κουβέντα περί ρόστερ και πιθανών προσθαφαιρέσεων είναι πάντα στην ημερήσια διάταξη.

Το γεγονός ότι οι "ερυθρόλευκοι" είναι και με τα δύο πόδια στα play offs του Champions League, κάνοντας ένα σημαντικό "διπλό" στο Βελιγράδι, παίζει και δεν παίζει ρόλο για το τι μπορεί να ακολουθήσει σε μεταγραφικό επίπεδο. Από την άποψη ότι στην διοίκηση ανοίγει περισσότερο η όρεξη για ενίσχυση, αφού στον ορίζοντα φαίνεται μια προοπτική καλής πορείας στην Ευρώπη, ενώ και ο προπονητής αυξάνει τις μετοχές και την βαρύτητα του λόγου του αν ζητήσει κάποιο... δωράκι.

Ας δούμε τι ισχύει σήμερα θέση με θέση, αφού ξεκαθαρίσουμε ότι με τα τωρινά δεδομένα δεν υπάρχει σκέψη προσθήκης γκολκίπερ ή μεσοεπιθετικού (εξτρέμ ή στυλ Φορτούνη).

ΣΤΟΠΕΡ

Μποτία, Σισέ, Νικολάου, Ρέτσος, Βούκοβιτς και η εναλλακτική του Ρομαό. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει 5+1 στόπερ στο ρόστερ. Εδώ οι προϋποθέσεις ενίσχυσης είναι σε άμεση συνάρτηση με πιθανή αποχώρηση. Μποτία και Ρέτσος είναι δύο παίκτες που συγκεντρώνουν ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού και εφόσον ένας εκ των δύο παραχωρηθεί με μεταγραφή, τότε στο Λιμάνι θα καλύψουν το κενό με την προσθήκη παίκτη.

ΑΚΡΑΙΟΙ ΜΠΑΚ

Με την απόκτηση του Μίλιτς από την Φιορεντίνα στο Λιμάνι έχουν φτιάξει δύο δίδυμα που μοιάζουν εξαιρετικά για μια ομάδα που παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ελαμπντελαουί - Φιγκέιρας δεξιά και Μίλιτς - Κούτρης αριστερά, με τον Πορτογάλο και τον Ελληνοβραζιλιάνο να είναι βασικοί και με καλή απόδοση στο "Partizan Stadium". Και εδώ ισχύει η λογική των στόπερ. Βασικά για δεξιά, αφού αριστερά και οι δύο παίκτες είναι μεταγραφικά αποκτήματα. Αν φέρει πρόταση ένας εκ των Ομάρ ή Φιγκέιρας (σημαντική λεπτομέρεια για τον Νορβηγό το θέμα το συμβολαίου που λήγει το 2018), τότε το όποιο κενό θα αναπληρωθεί.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ

Εδώ ενδεχομένως υπάρχει το μοναδικό χειροπιαστό σενάριο αυτή την εποχή και αφορά τον Γκιγιόμ Ζιλέ. Παίκτη για τον οποίο εγγυάται ο Μπέσνικ Χάσι, με τον Βέλγο να επιθυμεί την μεταγραφή του από τη Ναντ στους "ερυθρόλευκους". Ουσιαστικά πρόκειται για υπόθεση που αν το αποφασίσουν στο Λιμάνι, θα ολοκληρωθεί θετικά.

Για να γίνει ωστόσο η οποιαδήποτε κίνηση, θα πρέπει να παρθεί μια σημαντική απόφαση που αφορά τους Σιώπη και Ζντιέλαρ. Αμφότεροι (βασικός ο Έλληνας μέσος, αλλαγή ο Σέρβος) αγωνίστηκαν κόντρα στην Παρτίζαν και συμπληρώνουν μια επτάδα στον άξονα, αφού υπάρχουν και οι Οτζίτζα Οφόε, Ρομαό, Ταχτσίδης, Μαρτίνς και Ανδρούτσος (που εκεί έπαιξε τα περισσότερα ματς πέρσι, αν και ο Χάσι τον σκέφτεται και σε άλλους ρόλους). Χωρίς να μπαίνει καν στην εξίσωση ο Κασάμι που δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Χάσι, κάτι που μάλλον ισχύσει και για τον Μαρτίνς.

Ακόμη και ο Πορτογάλος να πωληθεί, μια πιθανή προσθήκη ενός ακόμη μέσου (εν προκειμένω του Ζιλέ) θα θέσει εν αμφιβόλω το μέλλον των Ζντιέλαρ και Σιώπη στο ρόστερ.

ΦΟΡ

Μετά το σόου που έδωσε στο Βελιγράδι, ο Μπεν δεν το κουνάει από τον Πειραιά. Και δικαιολογημένα, καθώς... ξεμάλλιασε την ευκαιρία που πήρε από τον προπονητή του. Ο Εμενίκε είναι ίσως η μεταγραφική ναυαρχίδα των "ερυθρολεύκων", υπογράφοντας τη νίκη απέναντι στην Παρτίζαν, ενώ υπάρχει πάντα ο Ανσαριφάρντ.

Και μάλλον το κλειδί της υπόθεσης εδώ, είναι ο Ιρανός διεθνής φορ: η εθνική ομάδα της χώρας του έχει ήδη κλείσει μια θέση για το Μουντιάλ 2018, φυσικό επόμενο είναι για τον Καρίμ να επιθυμεί την παρουσία του στην αποστολή που θα ταξιδέψει για τα γήπεδα της Ρωσίας το επόμενο καλοκαίρι.

Αυτό φυσικά προϋποθέτει μια γεμάτη σεζόν για τον παίκτη, κάτι που μόνο σίγουρο δεν μοιάζει με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί γι' αυτόν στον Ολυμπιακό. Αν λοιπόν προκύψει η οποιαδήποτε εξέλιξη με τον Ανσαριφάρντ, που θα αφορά την παραχώρηση του, τότε οι Πειραιώτες πιθανότατα θα κινηθούν για μια ακόμη προσθήκη παίκτη στην θέση του επιθετικού.

Photo credits: EUROKINISSI / AP Photo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τα γκολ Μπεν και Εμενίκε με ερυθρόλευκη ματιά
Ο "κομμένος" τους... έκοψε τον βήχα
Γεωργακόπουλος: Αλβανός προπονητής; Δεν είναι ανέκδοτο!
Δηλώθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα ο Μίλιτς, έξω ο Ελιουνούσι
Οι πανηγυρισμοί των παικτών του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια
Videο: Το αντικείμενο στον Κούτρη και η ένταση Ρομαό - Σέρβων
Η Ελλάδα μείωσε από Αυστρία και Ελβετία στη βαθμολογία της UEFA
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ