ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο άνθρωπος που "ανακάλυψε" τον Μιραλάς το 2010

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΚΕΒΙΝ ΜΙΡΑΛΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΚΕΒΙΝ ΜΙΡΑΛΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο σημαντικός ρόλος του διευθυντή αθλητικού τμήματος του Ολυμπιακού τη σεζόν 2009-10, Δημήτρη Θεοδωρίδη στο πρώτο "αντάμωμα" του Κέβιν με τον Ολυμπιακό πριν από 7,5 χρόνια.

Στις 18 Φεβρουαρίου 2009 ο Ολυμπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε φιλοξενεί την Σεντ Ετιέν στο Καραϊσκάκη για τη φάση των “32” τουEuropa League.Οι “στεφανουά” κερδίζουν με 3-1 και μετατρέπουν τη ρεβάνς στο Ζοφρουά Γκισάρ σε τυπική διαδικασία.

Η Σεντ Ετιέν είχε ένα σωρό αστέρια εκείνη τη χρονιά. Όπως για παράδειγμα τον Ματουιντί που παίζει πλέον στην Γιουβέντους και τον επιθετικό Γκομίς που παίζει τώρα στην Γαλατασαράι κι αφού πρώτα πέρασε από Μαρσέιγ και Σουόνσι.

Εκείνη τη βραδιά έπαιξαν και άλλοι δύο ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τα επόμενα χρόνια τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο ένας ήταν ο Πάουλο Μασάδο. Ο δεύτερος ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος βρήκε έναν χρόνο αργότερα την ποδοσφαιρική του “Ιθάκη” στον Πειραιά! Για την ιστορία, σε εκείνο το ματς ο Βέλγος άσος είχε σημαδέψει το δοκάρι.

Εκείνο το ματς λοιπόν αποτέλεσε το “διαβατήριο” για να βρεθεί ο Μιραλάς το καλοκαίρι του 2010 στον Ολυμπιακό.

ΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ

Πριν από 8-9 χρόνια ο Δημήτρης Θεοδωρίδης είχε τοποθετηθεί από τον Σωκράτη Κόκκαλη στο πόστο του τρόπον τινά τεχνικού διευθυντή (στα χαρτιά είχε τον τίτλο του διευθυντή ποδοσφαιρικού τμήματος). Ήταν ο άνθρωπος που μιλούσε με τους ατζέντηδες, με τις ομάδες, που γενικότερα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Ο Δημήτρης είχε “σταμπάρει” τον Κέβιν από εκείνα τα ματς και από τότε τον παρακολουθούσε συχνά-πυκνά. Παράλληλα, έχοντας άκρες στην Γαλλία μάθαινε ότι η Σεντ Ετιέν ήθελε να τον... ξεφορτωθεί, καθώς του “χρέωναν” διάφορα για τον χαρακτήρα του. Μόνο για το... τρελάδικο δεν τον είχαν βγάλει!

Χωρίς δεύτερη σκέψη πήγε στον Σωκράτη Κόκκαλη και του είπε ότι “αυτός ο παίκτης πρέπει πάση θυσία να αποκτηθεί”. Του θύμισε την εμφάνιση που είχε κάνει στο ματς του Φεβρουαρίου του 2009. Ο Κόκκαλης αμέσως τον έφερε στο μυαλό του και έδωσε εντολή να ξεκινήσουν οι συζητήσεις με την Σεντ Ετιέν για να τον παραχωρήσει δανεικό.

Ο άνθρωπος που "ανακάλυψε" τον Μιραλάς το 2010

Λέγεται ότι ο Ολυμπιακός κάλυψε μόνο το συμβόλαιό του. Ότι η Σεντ Ετιέν δεν ζήτησε καν χρήματα για το ενοίκιο του ποδοσφαιριστή.

Ο Μιραλάς λοιπόν πήγε τον Ιούνιο του 2010 στην προετοιμασία στο Μπαντ Βερισχόφεν του Μονάχου (σ.σ. με προπονητή τον Λίνεν ) και από την πρώτη στιγμή έδειχνε ότι είναι ένας παίκτης που θα κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό.

Την ίδια στιγμή στην Σεντ Ετιέν υποστήριζαν ότι “ευτυχώς, διώξαμε τον... τρελό”! Τον είχαν στο περιθώριο, θεωρούσαν ότι θα έμενε στάσιμος λόγω του χαρακτήρα του, ότι δεν είχαν να κερδίσουν τίποτα από τον Βέλγο άσο. Έπεσαν πανηγυρικά έξω όμως...

Ο Δημήτρης Θεοδωρίδης έκανε την κατάλληλη στιγμή το “χτύπημα”, ο Σωκράτης Κόκκαλης δέχτηκε την εισήγησή του και ο Μιραλάς εξελίχθηκε σε “καλύτερο για... 'μας” για τον κόσμο του Ολυμπιακού.


TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ