ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

O ακριβός, ο προσιτός και η έκπληξη

O ακριβός, ο προσιτός και η έκπληξη

Μέσα στην εβδομάδα θα παρθούν οι αποφάσεις για τον διάδοχο του Περέϊρα, θα γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και θα μάθουμε την κατάληξη των μεταγραφικών υποθέσεων Μουνιέ, Μπερμπάτοφ.

Άκρως ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι αυτή η εβδομάδα για τον Ολυμπιακό, αφού ως τις 13 Ιουνίου μπορεί να μάθουμε τον νέο προπονητή, θα μπουν στο ταμείο 10 εκατομμύρια ευρώ από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και αναμένεται να κλείσουν θετικά ή αρνητικά οι υποθέσεις Μουνιέ και Μπερμπάτοφ.

Η αποστολή του Ολυμπιακού στο Βερολίνο επέστρεψε στη βάση της και βάζει πλέον όλα τα ανοιχτά θέματα στο τραπέζι, προκειμένου να προσληφθεί ο νέος προπονητής που θα κάνει τις εισηγήσεις του, μιας και αυτά που ζήτησε ο Περέϊρα ακυρώθηκαν και ο Πορτογάλος ψάχνεται για Τουρκία, μετά τη λύση του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό.

Αν λοιπόν ρωτούσαν σήμερα τους Μαρινάκη, Ισά, Καρεμπέ, Βρέντζο ποιόν προπονητή θέλουν στον πάγκο του Ολυμπιακού, θα απαντούσαν "τον Χουάντε Ράμος", τον Ισπανό προπονητή που ήταν νούμερο 2 το 2010, αλλά προτιμήθηκε το νούμερο 1 που ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Από τότε ο Ράμος έβαλε πολλά εκατομμύρια ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του, από τη θητεία του στο Ντνίπρο και δεν επιθυμεί να ξαναφύγει από την Ισπανία. Το πρώτο πρόβλημα λοιπόν είναι να πει το "ναι" για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις κι αν συμβεί αυτό, θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την αμοιβή του που αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Απο εκεί και πέρα υπάρχουν δυο πελάτες του γνωστου Ιμπένιεθ, οι Χάβι Γκράθια, Φραν Εσκρίμπα, με τον δεύτερο να φαντάζει καλή και προσιτή περίπτωση. Έδωσε τα διαπιστευτήρια του στην 'Ελτσε, αλλά ο ισπανικός σύλλογος που του έδωσε στέγη την τελευταία τριετία, βρίσκεται υπο διάλυση και ο Εσκρίμπα είναι από τα ονόματα με ανοδική πορεία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Όσον αφορά τον Γκράθια γνωρίζει καλά την ελληνική πραγματικότητα από το πέρασμα του σε Κέρκυρα και Ολυμπιακό Βόλου.

Βέβαια δεν πρέπει ν αποκλείουμε την έκπληξη, καθώς όλα τα ονόματα που είδαν ως τώρα το φως της δημοσιότητας δεν προέρχονται από τον Ολυμπιακό, αλλά από το ρεπορτάζ και τους διάφορους μάνατζερ τους. Ας μη ξεχνάμε ότι την εποχή που γράφτηκαν οι υποψήφιοι για την διαδοχή του Μίτσελ, ο Περεϊρα δεν υπήρχε στις λίστες. Κι αν συνυπολογίσουμε ότι ο Καρεμπέ είναι Γάλλος, με θητεία στην Ιταλία μην αποκλείεται να δείτε κάποιον προπονητή από αυτές τις δυο χώρες.

Ας μη ξεγελιόμαστε, το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει όπως τότε που ψάχναμε τον διάδοχο του Ζαρντίμ και ο Μίτσελ ήταν το ακλόνητο φαβορί. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά, γιατί πρέπει να βρεθεί ο προπονητής της επόμενης τριετίας για πολλούς και διάφορους λόγους και γίνεται μεγάλο κοσκίνισμα.

Όσον αφορά το μεταγραφικό τοπίο εντός της εβδομάδας θα μάθουμε τι θα γίνει με τους Μουνιέ, Μπερμπάτοφ, με τον πρώτο να είναι πιο κοντά στον Ολυμπιακό, απ' ότι ο Βούλγαρος. Στην περίπτωση του Μπερμπάτοφ να προσθέσουμε τη συνύπαρξη του με τον Ράμος στην Τότεναμ, αλλά και το γεγονός ότι οι Βούλγαροι τον έχουν ήδη ένα βήμα πριν από τη συμφωνία με τον Ολυμπιακό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ