ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Nτουρμάζ: "Νιώθω απελευθερωμένος"

Nτουρμάζ: "Νιώθω απελευθερωμένος"
INTIME SPORTS

Με την ολοκλήρωση της προετοιμασίας του Ολυμπιακού στο εξωτερικό, ο Τζίμι Ντουρμάζ κατέθεσε τις απόψεις του για όλα όσα έζησε σε Αυστρία, Τουρκία και Ολλανδία. Τι δήλωσε με τη σειρά του ο Τάσος Αυλωνίτης.

Ένα νέο ξεκίνημα στον Ολυμπιακό κάνει ο Τζίμι Ντουρμάζ, ο οποίος στα φιλικά επί ολλανδικού εδάφους ήταν εκ των κορυφαίων παικτών που εμπιστεύθηκε ο Μάρκο Σίλβα. Με την ολοκλήρωση της προετοιμασίας των νταμπλούχων στο εξωτερικό, κατέθεσε τις απόψεις για όλα όσα έζησε σε Αυστρία, Τουρκία και Ολλανδία, μιλώντας στην κάμερα της NOVA.

Η προετοιμασία στο εξωτερικό ολοκληρώθηκε. Ποια είναι τα συμπεράσματά σου;

Νομίζω ότι κάναμε μία καλή προετοιμασία. Πήραμε και τρία καλά αποτελέσματα σε ισάριθμα παιχνίδια που δώσαμε εδώ στην Ολλανδία και όλα αυτά παίζουν τον ρόλο τους ως προς την ψυχολογία. Εγώ πάντως δεν θα σταθώ τόσο πολύ στα αποτελέσματα, αλλά στην εικόνα που παρουσίασε η ομάδα.

Πες μας δύο λόγια και για εσένα. Σε βλέπουμε μεταμορφωμένο προς το καλύτερο στην Ολλανδία.

Έχω κάνει μία καλή προετοιμασία, ο προπονητής δείχνει να με εμπιστεύεται και εγώ νιώθω πιο απελευθερωμένος πάνω στο χορτάρι. Μακάρι να συνεχίσω σε αυτόν τον ρυθμό, γιατί αισθάνομαι αυτή τη στιγμή μετά από 25 μέρες προετοιμασίας πολύ καλά.

Τελικά το μυστικό είναι ότι έκανες προετοιμασία με τον Ολυμπιακό από το ξεκίνημα; Πέρσι ενσωματώθηκες στην ομάδα, αφού είχε ολοκληρώσει όλα τα στάδια προετοιμασίας στο εξωτερικό.

Φυσικά. Δεν ήταν τόσο εύκολο για εμένα πέρσι όταν ήρθα στα τελειώματα της μεταγραφικής περιόδου. Αν θυμάστε είχα πάει στον Ολυμπιακό λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Μετά μου βγήκαν και μερικοί τραυματισμοί με αποτέλεσμα να μείνω λίγο πίσω. Τώρα έχω μπει στην προετοιμασία από την αρχή, ανεβάζω ρυθμό από μέρα σε μέρα και πραγματικά νιώθω πολύ καλά. Νιώθω ότι είμαι ο εαυτός μου.

Τι διαφορές έχεις εντοπίσει ανάμεσα στον Σίλβα και τον Περέιρα;

Και οι δύο είναι πολύ καλοί προπονητές και οι ομοιότητες που έχουν είναι ότι και οι δύο ήθελαν να παίζουν οι ομάδες τους ποδόσφαιρο. Επιθετικό ποδόσφαιρο. Γίνεται μία πραγματικά πολύ καλή δουλειά με τον κ. Σίλβα. Έχει και πολύ καλή επικοινωνία με τους ποδοσφαιριστές και νομίζω ότι αυτό βγαίνει και στο γήπεδο. Είναι πολύ κοντά μας, μας μιλάει, μας συμβουλεύει, μας διορθώνει τα λάθη μας και δείχνουμε αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς, ότι υπάρχει μία πολύ καλή συνεργασία μεταξύ μας.

Ένα σχόλιο για τον Φελίπε Πάρντο, ο οποίος τον βλέπουμε ότι χρησιμοποιείται και στην αριστερή πλευρά;

Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και είμαι χαρούμενος που ο Ολυμπιακός πήρε έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή και τον έβαλε στη μηχανή του. Χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο δεξιά, έχει βρει και τρεις φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα σε ισάριθμα παιχνίδια. Μακάρι να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο και να μας δίνει βοήθειες και μέσα στην χρονιά τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αυλωνίτης: "Αισθάνομαι δύναμη, αισθάνομαι πιο άνετα"

Μόνος ένας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού δεν έχασε λεπτό από τα επτά φιλικά της προετοιμασίας σε Αυστρία, Τουρκία και Ολλανδία. Πρόκειται για τον Τάσο Αυλωνίτη, το εγκώμιο του οποίου έπλεξε ο Μάρκο Σίλβα, λίγο πριν ολοκληρωθεί η προετοιμασία των νταμπλούχων στο εξωτερικό. Ιδού τι είπε στην κάμερα της NOVA.

"Έγραψες" το έβδομο 90λεπτο. Πώς είσαι;

Εντάξει, υπάρχει κούραση. Είναι απολύτως φυσιολογικό, όμως, λόγω των διαφόρων απουσιών που είχαμε στα στόπερ με οδήγησαν στο να παίξω όλα τα παιχνίδια. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά και από θέμα αποτελεσμάτων, και από θέμα εμφάνισης. Από τώρα και στο εξής κοιτάμε τα επόμενα δύο φιλικά που είναι "πρόβα τζενεράλε" για την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ο Σίλβα αναφέρθηκε ξεχωριστά για εσένα στη συνέντευξη Τύπου, ότι ήσουν ουσιαστικά μία περίπτωση που δεν σε περίμενε ο κόσμος, αλλά τους εξέπληξες όλους ευχάριστα.

Πρώτα απ' όλα το εκτιμώ και τον ευχαριστώ αυτό που είπε. Νομίζω ότι εκτιμάει την προσπάθεια που κάνω και την σοβαρότητα που δείχνω στα φιλικά. Πάντοτε έτσι θα είμαι, είτε παίζω, είτε όχι. Εντάξει, νομίζω ότι κάθε προπονητής που έρχεται, έχει τις δικές του επιλογές. Δεν θέλω να κρίνω κανένα προπονητή για τις επιλογές του. Σημασία έχει τι δουλειά κάνουμε. Ο κ. Σίλβα μας περνάει τη δική του φιλοσοφία και προσπαθούμε να περάσουμε το καλύτερο μέσα στο γήπεδο, γιατί εκεί είναι ο "καθρέφτης" των όσων δουλεύουμε.

Αισθάνεσαι πιο δυνατός φέτος;

Σίγουρα. Αισθάνομαι δύναμη, αισθάνομαι πιο άνετα. Είμαι πιο προσαρμοσμένος σε σχέση με πέρσι. Όλα είναι πιο θετικά για εμένα και νομίζω ότι αυτό φαίνεται και στο γήπεδο. Πρέπει να συνεχίσω με την ίδια προσήλωση, να δουλέψω κι άλλο, κι άλλο. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε εδώ.

Στο δεύτερο ημίχρονο φόρεσες και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Το φανταζόσουν ποτέ αυτό να συμβεί;

Είναι μεγάλη τιμή για εμένα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Φουστέρ γιατί εκείνος μου το έδωσε το περιβραχιόνιο. Ήταν δική του απόφαση. Τον ευχαριστώ πολύ. Είναι μεγάλη τιμή να φορώ το περιβραχιόνιο του αρχηγού, έστω κι αν πρόκειται για ένα φιλικό παιχνίδι.

Θα μας πεις δύο λόγια για τον Βούρο;

Προέρχεται από την καλή φουρνιά της Κ20 και προσωπικά είμαι πολύ φίλος μαζί του. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Έχει μεγάλο ταλέντο και μπορεί να καταξιωθεί με τη δουλειά. Χρειάζεται λίγα επίσημα παιχνίδια για να πατάει πιο σίγουρα στα πόδια του. Υγεία του εύχομαι να έχει, να έχει κάτω το κεφάλι και να συνεχίσει να δουλεύει.

Τον Φινμπόγκασον που τον έχεις αντίπαλο στις προπονήσεις πώς τον βλέπεις;

Πολύ καλός ποδοσφαιριστής και δεν το λέω αυτό επειδή είναι στην ομάδα μας. Είχε ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού στον δικέφαλο. Στις προπονήσεις έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία. Μακάρι να είναι υγιής και εκείνος και νομίζω ότι έχουμε πάρει έναν πολύ σημαντικό ποδοσφαιριστή για την επίθεσή μας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ