ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ντομίνγκες: "Να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας"

Ντομίνγκες: "Να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τσόρι Ντομίνγκες τόνισε πως ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει ηρεμία, αυτοπεποίθηση και εξυπνάδα στο ντέρμπι, φέρνοντας το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό στο στυλ που βολεύει τους Πειραιώτες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός στην κάμερα της Nova:

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και αν υπάρχει προσμονή:

"Αυτή η ανυπομονησία είναι φυσιολογική όταν πρόκειται να δώσεις ένα τέτοιο παιχνίδι, ένα ιδιαίτερο ντέρμπι όπως είναι αυτό. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι πώς έρχεται η κάθε ομάδα, σημασία έχει πώς θα εμφανιστεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο και τίποτε άλλο".

Για το πού θα κριθεί το παιχνίδι:

"Πιστεύω πως πρέπει να έχουμε ηρεμία, εμπιστοσύνη στην ομάδα μας, καθώς παίζουμε στο γήπεδό μας, μπροστά στους φιλάθλους μας και πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση. Σίγουρα λοιπόν θα πρέπει να δείξουμε την υπομονή και την ηρεμία που χρειάζεται μέσα στο παιχνίδι αυτό, για να δούμε πώς θα πάει, να το χειριστούμε με εξυπνάδα, όμως, σίγουρα θα δώσουμε το 100% της απόδοσής μας και θα παίξουμε με πάθος.

Θα πρέπει να παίξουμε με εξυπνάδα, να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας, έτσι όπως εμείς θέλουμε να το παίξουμε, να κάνουμε πράξη όλα αυτά που κάνουμε στην προπόνηση όλη την εβδομάδα, να τα κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο και να παιχτεί ένα ματς όπως μας εξυπηρετεί".

Για τη διαφορά στη βαθμολογία που έχουν οι δύο ομάδες:

"Πραγματικά σημαίνει πως έχουμε κάνει ένα πολύ καλύτερο πρωτάθλημα, πως έχουμε κάνει ένα άριστο πρωτάθλημα από τη δική μας πλευρά, πως έχουμε κερδίσει τα παιχνίδια που έπρεπε να κερδίσουμε, όμως, επαναλαμβάνω πως σε τέτοια ματς, σε τέτοια ντέρμπι δεν παίζει κανένα ρόλο η βαθμολογία των ομάδων ούτε η κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Αυτό που έχει σημασία είναι πώς θα παίξει η κάθε ομάδα μόνο σε αυτό το παιχνίδι.

Πιστεύω πως από τη δική μας, αλλά και από την άλλη πλευρά κανένας δεν θα μπει στο γήπεδο, σκεπτόμενος τους 22 βαθμούς διαφορά που έχουμε εμείς πλεονέκτημα. Αυτό που έχει σημασία είναι να κάνουμε εμείς ένα καλό παιχνίδι, να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, να μπορέσουμε να φύγουμε από το γήπεδο χαρούμενοι και το ίδιο να κάνουν και οι φίλαθλοι, να πάνε χαρούμενοι στα σπίτια τους".

Για το αν η αγωνιστική απραξία θα επηρεάσει:

"Είναι αλήθεια πως είναι καλό για τις ομάδες να παίζουν τα παιχνίδια τους, όμως, έτσι είναι τα πράγματα. Αυτό συνέβη, αυτό συμβαίνει, δυστυχώς δεν είχαμε τη δυνατότητα να παίξουμε την περασμένη αγωνιστική. Αυτό που λέω συνέχεια, το έχω πει πολλές φορές και θέλω να το πω ξανά, είναι πως πραγματικά πρέπει να αφήσουμε στην άκρη το για ποια ομάδα πρόκειται, γιατί συμβαίνουν όλα αυτά και να σκεφτούμε πως αυτό που ζημιώνεται είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θα πρέπει να σκεφτούμε πιο σφαιρικά, θα πρέπει να σκεφτούμε τι είναι το πιο καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί αυτά τα πράγματα δεν είναι ότι κάνουν κακό σε μία ομάδα, αλλά βλάπτουν γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα πρέπει να δώσουμε κάποια καλύτερη εικόνα προς τα έξω.

Εμείς οι παίκτες είμαστε οι πρώτοι που θα πρέπει να δώσουμε ένα καλό παράδειγμα, είμαστε οι πρώτοι που μπορούμε να βοηθήσουμε στο να αλλάξει αυτή η εικόνα. Πιστεύω πως έχουμε μία ευκαιρία να δείξουμε μια συμπεριφορά τέτοια που να βοηθήσει, να δώσουμε μια τέτοια εικόνα και να απολαύσουμε το ποδόσφαιρο".

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο:

"Επαναλαμβάνω πως το πρώτο παράδειγμα θα πρέπει να το δώσουμε οι παίκτες. Θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, να παίξουμε ένα όμορφο παιχνίδι το οποίο θα το απολαύσει ο κόσμος, να δει ένα ωραίο θέαμα και να παίξουμε ένα ματς που θα κάνει τον κόσμο χαρούμενο και να το απολαύσουμε".

Για το πόσο σημαντικό είναι για τον ίδιο που είναι μέλος μιας ομάδας που θα μείνει στην ιστορία λόγω των ρεκόρ:

"Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως έχουμε πάρα πολύ ενωμένη ομάδα. Είμαι πολύ περήφανος που αποτελώ μέρος της ομάδας αυτής. Είναι το αποτέλεσμα μια συλλογικής δουλειάς και ο καθένας που αποτελεί μέλος αυτής της οικογένειας, αυτής της ομάδας, εγώ είμαι περήφανος για αυτό που έχω καταφέρει και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω μπροστά.

Πάντα λοιπόν λέω κάτι και το πιστεύω, είναι πως πάνω από κάθε όνομα, γιατί εδώ δεν πρόκειται για έναν πρώτο παίκτη, δεύτερο ή τρίτο, πέρα από κάθε όνομα λοιπόν που είναι σε μια ομάδα, το όνομα που βγαίνει σαν νικητής, σαν κατακτητής, όλων αυτών των ρεκόρ, όλων αυτών των κατορθωμάτων, είναι ο Ολυμπιακός. Όλοι λοιπόν πρέπει να τιμάμε το όνομα αυτό και να μην μένουμε σε παίκτες, στο τι έχει καταφέρει ο καθένας προσωπικά, γιατί αυτός που τα καταφέρνει όλα, είναι ο Ολυμπιακός".

Photo credits: ACTION IMAGES

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ