ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ντάλμπεργκ: "Έτσι παίζει η Μάλμε"

Ντάλμπεργκ: "Έτσι παίζει η Μάλμε"
INTIME SPORTS

Ο Μίκαελ Ντάλμπεργκ αντιμετώπισε με τη φανέλα της Χέλσινγκμποργκ τη Μάλμε και μέσα από το Sport24.gr ακτινογραφεί την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Champions League.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Μάλμε για το Champions League και δε θα μπορούσε να αποκρυπτογραφήσει το σύστημα που παίζουν οι Σουηδοί, κάποιος καλύτερα από ένα ποδοσφαιριστή που τους αντιμετώπισε πρόσφατα και γνωρίζει εξίσου καλά και τους "ερυθρόλευκους".

Ο Σουηδός επιθετικός, Μίκαελ Ντάλμπεργκ, πέρυσι αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης και φέτος σε αυτό της χώρας του με τη φανέλα της Χέλσινγκμποργκ.

Πριν από μία εβδομάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Champions League στην έδρα της στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Αλσβένσκαν και ήταν αυτός που με δικό του γκολ, τρία λεπτά πριν από τη λήξη της αναμέτρησης στέρησε τη νίκη από τη Μάλμε και έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Μέσα από το Sport24.gr ακτινογραφεί τον τρόπο που παρατάσσει ο Έιγκε Χαρέιντε την ομάδα του, τις επιλογές ανάπτυξής της στον επιθετικό τομέα, τα αδύνατα σημεία της κυρίως στα μετόπισθεν αλλά και τα κρυφά της "χαρτιά".

Μεταξύ 4-4-2 και... 5-3-2

Ο Μίκαελ Ντάλμπεργκ εξηγεί στο Sport24.gr ότι η Μάλμε προτιμά να αλλάζει το σύστημα με το οποίο αγωνίζεται ανάλογα με τη διοργάνωση. Πυλώνες ωστόσο της επιθετικής λειτουργίας είναι δύο, σε αμφότερες τις περιπτώσεις.

"Στο Champions League είναι αλήθεια ότι παίζουν διαφορετικά από το πρωτάθλημα. Στη Σουηδία προτιμούν να παίζουν ένα 4-4-2 και θέλουν να έχουν κατοχή της μπάλας. Στο Champions League και στην Ευρώπη γενικά, ο προπονητής τους πιο συχνά προτιμά να παίζει 5-3-2 και να κυνηγά το γκολ με αντεπιθέσεις. Για παράδειγμα προτιμούν ένα ευθύ επιθετικό στυλ, με μακρινές μπαλιές στους Ισαάκ Τελίν και Μάρκους Ρόσενμπεργκ, τους δύο επιθετικούς δηλαδή. Ο πρώτος είναι επιθετικός περιοχής και εξαιρετικός στον αέρα και ο Ρόσενμπεργκ είναι το μεγάλο αστέρι της ομάδας. Είναι πολύ έξυπνος γιατί δημιουργεί πολλά γκολ."

Ντάλμπεργκ: "Έτσι παίζει η Μάλμε"

Πρόβλημα στα μπακ

Σύμφωνα με την άποψη που καταθέτει ο Μίκαελ Ντάλμπεργκ στο Sport24.gr, το πρόβλημα της Μάλμε εντοπίζεται κυρίως στην αμυντική της γραμμή. Τεκμηριώνει την απάντησή του, λέγοντας ότι οι αποχωρήσαντες δεν αντικαταστάθηκαν επαρκώς, και η νεαρή ηλικία των αποκτηθέντων, στερείται εμπειρίας.

"Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει καλές πιθανότητες να κερδίσει τη Μάλμε. Είναι μεγαλύτερη ομάδα και έχει περισσότερη ποιότητα στο ρόστερ του. Οι αμυντικοί της Μάλμε είναι μικροί σε ηλικία και έχουν λίγη εμπειρία σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Το καλοκαίρι η Μάλμε πούλησε το δεξί της μπακ, τον Αλμπορνόζ, στο Αννόβερο και το αριστερό της μπακ, ο Ρικαρντίνιο, είναι εκτός λόγω τραυματισμού εδώ και κάποιες εβδομάδες. Οι αντικαταστάτες τους, δεν έχουν την ίδια ποιότητα.

Ντάλμπεργκ: "Έτσι παίζει η Μάλμε"

Η πατέντα του Φόρσμπεργκ

Ο Εμίλ Φόρσμπεργκ είναι ένα από τα δυνατά γνωστά - άγνωστα όπλα της Μάλμε σύμφωνα με τον Μίκαελ Ντάλμπεργκ. Ειδικά η κίνηση που κάνει σύμφωνα με το Σουηδό επιθετικό της Χέλσινγκμποργκ, μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό, εάν αμελήσει να τον μαρκάρει αποτελεσματικά, όπως λέει χαρακτηριστικά.

"Ένα από τα δυνατά στοιχεία της Μάλμε είναι το πνεύμα πολεμιστή που έχει. Δουλεύουν πολύ μεταξύ τους και αυτή η συναδελφική αλληλεγγύη, αποτυπώνεται και στον αγωνιστικό χώρο. Οι επιθετικοί μπορούν να πετύχουν γκολ, και από την αριστερή πτέρυγα ο Εμίλ Φόρσμπεργκ έχει πολύ καλή τεχνική και εξαιρετικό σουτ. Ειδικά ο Φόρσμπεργκ, του αρέσει να κόβει μέσα από τα αριστερά και να σουτάρει με το δεξί, έχει εξαιρετικό σουτ και είναι από τα σημεία που πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός."

Ντάλμπεργκ: "Έτσι παίζει η Μάλμε"
INTIME SPORTS

Τα εισιτήρια για την Ευρώπη εξαντλούνται σε 15 λεπτά

Μπορεί η έδρα της Μάλμε να αποτελέσει πρόβλημα για τον Ολυμπιακό; Ο Μίκαελ Ντάλμπεργκ υποστηρίζει στο Sport24.gr ότι είναι διαφορετική η προσμονή των φιλάθλων της σουηδικής ομάδας όταν έρχονται ευρωπαϊκοί αγώνες, και καταθέτει τη δική του πρόβλεψη για το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

"Είναι δύσκολο να κάνει κάποιος, μία ασφαλή εκτίμηση. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει περισσότερη ποιότητα σαν ομάδα, αλλά η Μάλμε είναι δυνατή στην έδρα της. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο "Swedbank Stadium" είναι πολύ καλή. Τα εισιτήρια για το Champions League, να σκεφτείς εξαντλούνται μέσα σε 15 λεπτά. Εάν οπωσδήποτε, θέλετε να κάνω μία πρόβλεψη πιστεύω στην ισοπαλία με 2-2."

Ντάλμπεργκ: "Έτσι παίζει η Μάλμε"

Φαβορί Γιουβέντους και Ατλέτικο

Σύμφωνα με τον Μίκαελ Ντάλμπεργκ, Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης είναι τα φαβορί για την πρόκριση από τον όμιλο του Champions League, αλλά ο Ολυμπιακός έχει και αυτός τις δικές του πιθανότητες προκειμένου να μπει σφήνα ανάμεσα στην ιταλική και ισπανική ομάδα.

"Είναι ένας δύσκολος όμιλος, κατά τη γνώμη μου Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης είναι τα απόλυτα φαβορί. Όχι μόνο λόγω ονόματος, αλλά και λόγω ποιότητας. Προέρχονται από δύο από τα πιο ποιοτικά πρωταθλήματα της Ευρώπης και έχουν καταφέρει πολλά στο παρελθόν στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός έχει καλές πιθανότητες να μπει σφήνα και η νίκη στην πρεμιέρα απέναντι σε ένα από τα φαβορί, όπως προείπα, τις κάνει ακόμη καλύτερες. Η Μάλμε είναι το αουτσάιντερ."

Παθιασμένοι με το ποδόσφαιρο

Ο Μίκαελ Ντάλμπεργκ αναγνωρίζει τις διαφορές, μέσω του Sport24.gr, ανάμεσα στο σουηδικό και το ελληνικό ποδόσφαιρο, υποστηρίζοντας ότι αυτό της χώρας του υπερτερεί σε οργάνωση και αυτό της χώρας μας, σε πάθος.

"Σουηδικό και ελληνικό ποδόσφαιρο διαφέρουν πολύ, κυρίως ως προς το συναίσθημα. Εδώ το ποδόσφαιρο είναι καλά οργανωμένο και αυτό συνεπάγεται ότι οι κανόνες που ρυθμίζουν τη λειτουργία του είναι ανάλογα αυστηροί. Αν και η παρουσία μου στην Ελλάδα είναι μικρή, νομίζω ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι. Νομίζω ότι στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο είναι πιο σημαντικό για τον κόσμο για τους φιλάθλους. Παθιάζονται πολύ και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό. Μου άρεσε που αγωνίστηκα στη χώρα σας."

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ