ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νικοπολίδης: "H άμυνα αρχίζει από τον Ιντέγε!"

Νικοπολίδης: "H άμυνα αρχίζει από τον Ιντέγε!"
INTIME SPORTS

Ο Αντώνης Νικοπολίδης μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ και εξέφρασε την άποψη του για το που θα κριθεί η πρόκριση. (AUDIO)

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας Ελπίδων του ποδοσφαίρου, Αντώνης Νικοπολίδης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη, για τον αποψινό αγώνα του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας αναφέρθηκε στην Εθνική Ελπίδων και στην Εθνική Ανδρών και έπειτα, σχολίασε ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται... κοντά και μακριά από την πρόκριση, αναδεικνύοντας τη συγκέντρωση ως το σημαντικότερο στοιχείο που χρειάζονται οι ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νικοπολίδη στον Sport24 Radio 103,3:

Για την Εθνική Ελπίδων: "Το πρώτο θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε μία πολύ καλή ομάδα. Είμαι δύο μήνες και διαθέτουν πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Βασικό πρόβλημα είναι ότι πολλά παιδιά δεν έχουν χρόνο συμμετοχής, ειδικά τα παιδιά των μεγάλων ομάδων. Σιγά σιγά θα εντάξουμε κι άλλα παιδιά. Ελπίδες έχουμε για την δεύτερη θέση, για να μιλήσουμε ρεαλιστικά. Η πρώτη θέση ανήκει στην εθνική Πορτογαλίας, που είναι πιο έτοιμη ομάδα".

Για το αν αισθάνεται την υποχρέωση να φτιάξει την ψυχολογία τους ενόψει της Εθνικής Ανδρών: "Το μήνυμα που περνάω είναι ότι η προσωπική επιτυχία του καθενός έρχεται μέσα από την συλλογική. Να αφήσουμε τις διαφορές που έχουμε και τους εγωισμούς. Η επιτυχία μίας εθνικής ομάδας αντανακλά και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Μέσα από την ομάδα μπορεί να κερδίσουν μία μεταγραφή. Μπορεί να γίνομαι κουραστικός, αλλά τους το λέω συνέχεια, η επιτυχία έρχεται μέσα από την ομαδική δουλειά. Πολλές φορές φέρνω παραδείγματα ομάδων που είναι ομάδες μικρότερου βεληνεκούς, αλλά κερδίζουν τους καλύτερους. Δεν είναι όπως το μπάσκετ που ο καλύτερος κερδίζει. Τα θεμέλια της ομάδας του 2004 χτίστηκε εκεί. Παρότι είχαμε τις διαφορές μας, σεβάστηκε ο ένας τον άλλο, ο προπονητής σεβάστηκε εμάς, είχαμε προπονητή έναν κύριο, αυτό είναι το παράδειγμα. Έτσι μπορούμε να πετύχουμε".

Για το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ: "Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά και συγχρόνως μακριά, για να πετύχει αυτό που θέλουμε όλοι. Πριν ξεκινήσεις αρχίζεις και σκέφτεσαι ότι έχεις πολλά αποτελέσματα είναι παγίδα. Το βασικό είναι η συγκέντρωση. Το θέμα είναι η ομάδα να κάνει αυτά που έχει επιλέξει ο προπονητής. Ο βασικός κανόνας είναι η αμυντική οργάνωση. Όχι να στηθείς πίσω, αυτό γίνεται με χίλιους τρόπους. Όλες οι ομάδες που έχουν πετύχει πρόκριση είναι με αμυντική οργάνωση".

Για το αν έχει καλή αμυντική οργάνωση ο Ολυμπιακός: "Ο Ολυμπιακός έχει μία πάρα πολύ καλή οργάνωση και συγκέντρωση. Και στην επιθετική ζώνη. Ο Πάρντο, ο Σεμπά και ο Ιντέγε πιέζουν την αντίπαλη άμυνα και δεν την αφήνουν να δημιουργήσει εύκολα".

Για τον πρώτο κίνδυνο που μπορεί να υπάρξει απόψε: "Το να χάσει ο Ολυμπιακός την συγκέντρωση του, αν κάτι πάει στραβά στην αρχή. Την συγκέντρωση, για παράδειγμα, σε στιγμές στατικών φάσεων. Νομίζω ότι είναι τέτοιος ο βαθμός ετοιμότητας των ποδοσφαιριστών σήμερα που δεν πιστεύω ότι θα χάσουν την συγκέντρωση. Το θέμα είναι να μην χαθεί η ψυχραιμία, που δεν το πιστεύω. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να σκοράρει σήμερα. Είναι καλή επιθετικά, αλλά δεν έχει καλή ισορροπία με την άμυνα".

Για το αν θα δούμε ένα ματς όπως αυτό του Λονδίνου: "Σαφώς θα δούμε έναν πιο επιθετικό Ολυμπιακό. Η άμυνα ζώνης θα είναι πιο ψηλά. Το γήπεδο δημιουργηθεί τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο. Το έχει κάνει με καλύτερες ομάδες. Αν όχι σε όλο το παιχνίδι κατά διαστήματα θα το κάνει, για να τρομοκρατήσει και τον αντίπαλο. Όμως έχουμε να κάνουμε με μία ομάδα, που δεν αλλάζει το σκεπτικό της. Είτε παίζει στο Λονδίνο είτε εκτός. Είναι ομάδα κυριαρχίας και κατοχή μπάλας. Έχει την απώλεια του Σάντσες και ενός παίκτη που είναι το μυαλό της ο Καθόρλα. Θα δούμε έναν Ολυμπιακό πιο πιεστικός στην αμυντική ζώνη, γιατί η άμυνα της Άρσεναλ, όταν είναι σε επιθετική οργάνωση έχει κενά".

Για το αν μπορούν οι παίκτες του Ολυμπιακού να διασκεδάσουν το ματς, όπως τους είπε ο Μάρκο Σίλβα: "Νομίζω ότι είναι λίγο δύσκολο. Πιο πολύ το έκανε για να τους αποφορτίσει. Το ξέρει ότι οι παίκτες θα έχουν πίεση και άγχος. Είναι λογικό. Τους το είπε για να πει ότι μην ξεχνάτε πως είναι ποδόσφαιρο. Νομίζω έχει να κάνει με το θέμα της αποφόρτισης".

Για το ποιον παίκτη του Ολυμπιακού από το τωρινό ρόστερ θα επέλεγε στην ομάδα που έπαιζε: "Θα έλεγα ότι σε ότι αφορά την οργάνωση μας, θα ήθελα τον Καμπιάσο. Πιστεύω ότι πέρα από την ποιότητα του σαν παίκτης και την εμπειρία που διαθέτει έχει μία ικανότητα καθοδήγησης και μου λέει πάρα πολλά. Καθοδηγεί όλη την ομάδα. Αυτό βοηθάει πάρα πολύ, ειδικά αυτούς που είναι μπροστά. Η επικοινωνία σε αυτά τα παιχνίδια έχει μεγάλη σημασία και τέτοιοι παίκτες είναι πολύ σημαντικοί."

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: "Βλέπουμε ότι αν δεν είσαι σοβαρός όπως στο αγώνα με τον Πανθρακικό μπορούμε να πάθουμε ζημιά. Είναι παράδειγμα αυτό. Αν τους δώσεις το δικαίωμα μπορείς να τους δώσεις το δικαίωμα. Είναι η πρώτη ομάδα που έχει βάλει τόσα γκολ στον Ολυμπιακό. Βλέπουμε ότι υπάρχει ποιότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο."
Για τον αποκλεισμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: "Είναι κάτι που μας πλήγωσε αυτό. Όταν είσαι σε ένα σπίτι και έχεις δύο γιους, ο μεγάλος είναι με τον πατέρα, ο δεύτερος είναι Σίτι που είναι πιο αντιδραστικός, οπότε καταλαβαίνεις τι γίνεται εδώ".

Για το αν παίζουν ποδόσφαιρο οι δύο γιοι του: "Παίζει ο μεγάλος είναι Κ16 του Ολυμπιακού, τερματοφύλακας. Ο δεύτερος παίζει στα Βριλήσσια και είναι στόπερ. Άκουσε τις συμβουλές του μπαμπά ότι τις καλύτερες μεταγραφές τις κάνουν οι αμυντικοί στην Ελλάδα. Στα ξένα πρωταθλήματα επιλέγουν Έλληνες στόπερ, όπως ο Μανωλάς, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Παπασταθόπουλος. Όπως έχει εξελιχθεί το ποδόσφαιρο ο στόπερ δεν διώχνει απλά, αλλά τους ζητάμε να δημιουργήσουν μέσα στο παιχνίδι".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ