ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νεανική, άπειρη και επικίνδυνη η Ντίναμο

Νεανική, άπειρη και επικίνδυνη η Ντίναμο
INTIME SPORTS

Χωρίς τους Σουντανί και Αντέμι, με πρόβλημα κάτω από τα γκολπόστ και 4 ήττες στα 7 τελευταία ματς, η Ντίναμο Ζάγκρεμπ μοιάζει εύκολη λεία για τον Ολυμπιακό. Μόνο όμως αν οι Πειραιώτες παρουσιαστούν όπως πρέπει.

Δεν πατάει γερά στα πόδια της η Ντίναμο Ζάγκρεμπ το τελευταίο διάστημα. Δεν είναι παράξενο πως στα κροατικά ΜΜΕ το θέμα του Ζόραν Μάμιτς και η παραμονή του ή όχι στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, είναι πάντα στην επικαιρότητα.

Η Ντίναμο έρχεται πληγωμένη στο Φάληρο. Όχι, θηρίο δεν είναι για να την κάνει αυτό πιο επικίνδυνη. Στα τελευταία 7 παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει, η ομάδα του Ζάγκρεμπ μετρά 4 ήττες. Είναι προφανές ότι βρίσκεται σε περίοδο ντεφορμαρίσματος, η ψυχολογία δεν είναι η καλύτερη δυνατή και τα αγωνιστικά προβλήματα είναι στην πρώτη γραμμή.

Στην ήδη γνωστές απουσίες των Σίλντενφελντ (ανέτοιμος), Πίντο (προσαγωγός), Σιγκάλι (σύνδεσμοι) και Αντέμι (τιμωρημένος για ντόπινγκ), ήρθε να προστεθεί η επίσης σημαντική του Σουντανί.

Ο Αλγερινός διεθνής εξτρέμ με 7 ασίστ και 6 γκολ σε 16 ματς την τρέχουσα περίοδο, είναι μια διαρκής πηγή κινδύνων για κάθε άμυνα και εξαιρετικά αποτελεσματικός σε σκοράρισμα και δημιουργία. Αμφίβολος, εξαιτίας προβλήματος στον προσαγωγό είναι και ο κεντρικός μέσος Πάβισιτς (65 ματς, 13 γκολ, 5 ασίστ συνολικά με την Ντίναμο την τελευταία τριετία).

Εντουάρντο, Μάτσελ, Γκονσάλο, Ταραβέλ, Πίβαριτς, Άντολιτς, Μασάντο, Ρογκ, Φερνάντες, Πιάτσα και Χότζιτς, είναι η πιθανότερη ενδεκάδα για την Ντίναμο το βράδυ της Τετάρτης (4/11, 21:45).

football formations

Προβλήματα στον άσο

Όχι τραυματισμών αλλά απόδοσης. Ούτε ο Εντουάρντο, ούτε ο Γιέζινα έχουν αφήσει ευχαριστημένους τους ανθρώπους της Ντίναμο, αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Ένας από τους δύο θα αγωνιστεί στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", με τον Πορτογάλο να έχει το προβάδισμα.

Τα δεδομένα στην άμυνα

Γκονσάλο και Ταραβέλ θα είναι το δίδυμο των στόπερ, αφού είναι εξαιρετικά δύσκολο σε ένα τέτοιο παιχνίδι να αποφασίσει ο Μάμιτς να δώσει φανέλα βασικού στον ταλαντούχο, πανύψηλο (194 εκ.) αλλά εντελώς άπειρο Φίλιπ Μπένκοβιτς που είναι μόλις 18 ετών. Ο Πορτογάλος με τον Γάλλο είναι δυνατοί στον αέρα, παίζουν περισσότερο με τις τοποθετήσεις τους και έχουν θέμα με γρήγορους κυνηγούς στο "ένας εναντίον ενός".

Ο δεξιός μπακ Μάτσελ είναι πολύ καλή περίπτωση ποδοσφαιριστή. Ο 26χρονος Ρουμάνος διεθνής είναι ταχύτατος, διακρίνεται για τις επιθετικές αρετές του, ωστόσο είναι ευάλωτος, ειδικά σε επίπεδο Champions League, αμυντικά. Αφήνει συχνά την θέση του εκτεθειμένη και εκεί είχε "χτυπήσει" ο Μάρκο Σίλβα στο Ζάγκρεμπ. Πάντως ο εξτρέμ του Ολυμπιακού που θα καλύψει την πλευρά, θα πρέπει να έχει συνεχώς στο νου του τα overlap του Μάτσελ.

Ο Πίβαριτς που παίζει στο αριστερό άκρο είναι σαφώς πιο ισορροπημένος παίκτης. Με λιγότερα ρίσκα στο παιχνίδι του. Η υψηλή τεχνική του τον βοηθά στην δημιουργία καταστάσεων επιθετικά και τις συνεργασίες με τον κυνηγό της πλευράς του. Καλύτερος από τον Μάτσελ αμυντικά, τουλάχιστον σε σετ παιχνίδι, με αχίλλειο πτέρνα ότι χάνει εύκολα τους γρήγορους εξτρέμ στην πλάτη του.

Το... μουστάκι και ο πονηρός Ρογκ

Άντολιτς, Μασάντο και Ρογκ θα είναι η τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής της Ντίναμο. Ο 25χρονος Άντολιτς παίζει ως αμυντικός μέσος. Καλός χειριστής της μπάλας, δημιουργικός (4 ασίστ), χωρίς να ξεχωρίζει για τα σωματικά του προσόντα και ευάλωτος στις εναέριες μονομαχίες.

Από τα πόδια του Μασάντο περνάνε όλες σχεδόν οι επιθέσεις της ομάδας, αφού ο Πορτογάλος λειτουργεί ως πλέι μέικερ, αναλαμβάνοντας την εκτέλεση και των στημένων φάσεων. Το... μουστάκι έχει 7 ασίστ και 1 γκολ σε 17 παιχνίδια της φετινής σεζόν, ενώ όπως ο Άντολιτς, έτσι και αυτός δεν βοηθά αποτελεσματικά στον αέρα.

Ο Ρογκ είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πάστα ποδοσφαιριστή. Αρέσκεται στην μια επαφή με την μπάλα, είτε πασάρει, είτε εκτελεί, είναι αυτός που πατάει περιοχή για να απειλήσει (κινούμενος συνήθως στην πλάτη του φορ) και εφόσον βελτιώσει τα τελειώματα του 922 συμμετοχές και 2 γκολ φέτος) θα εξελιχθεί σε χαφ-σκόρερ. Ο 20χρονος μέσος είναι ο πλέον επικίνδυνος παίκτης της τριάδας του άξονα.

3+1 πονοκέφαλοι για κάθε άμυνα

Φερνάντες, Πιάτσα και Χότζιτς είναι οι παίκτες που θα συνθέσουν την επιθετική γραμμή της Ντίναμο. Ο Χιλιανός (27 ετών) είναι καλύτερος εκτελεστικά παρά δημιουργικά (7 γκολ και 1 ασίστ σε 17 ματς), είναι δεξιοπόδαρος και αγωνίζεται κατά βάση από αριστερά, συγκλίνοντας στον άξονα για να απειλήσει. Γρήγορος, δυνατός και απρόβλεπτος.

Ο Μάρκο Πιάτσα στα 20 του χρόνια θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα ταλέντα του κροατικού ποδοσφαίρου αυτή τη στιγμή. Με ύψος 186 εκατοστά, εξαιρετική τεχνική και έκρηξη στα πρώτα μέτρα, είναι μεν άπειρος αλλά και ικανός για μεγάλα πράγματα στο μέλλον. Και τώρα όμως θέλει ιδιαίτερη προσοχή (3 γκολ, 3 ασίστ σε 18 παιχνίδια), κάτι που δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τον Μάρκο Σίλβα.

Μόλις 20 ετών είναι και ο Χότζιτς, ο Βόσνιος στράικερ της Ντίναμο, που έχει αγαστή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα. Και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Μόλις 784 αγωνιστικά λεπτά μετράει φέτος αλλά έχει ήδη προλάβει να σημειώσει 10 γκολ! Ταχύς, δυνατός, "μαμούνι" στην περιοχή. Μποτία και Σιόβας οφείλουν να τον πάρουν στα σοβαρά για να μην έχουν προβλήματα.

Ένας ακόμη παίκτης της επιθετικής γραμμής των Κροατών που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής, είναι ο 21χρονος Ενρίκες. Ο Χιλιανός φορ έχει φέτος 8 γκολ και 4 ασίστ σε 15 παιχνίδια, χειρίζεται άψογα την μπάλα και δεν διστάζει να δοκιμάζει τα πόδια του από οποιαδήποτε θέση.

Σε κακό φεγγάρι αλλά...

Ο Ολυμπιακός πετυχαίνει σε άσχημη φάση την Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Από πλευράς αποτελεσμάτων, απουσιών, ψυχολογίας. Η ομάδα του Ζόραν Μάμιτς σαφέστατα στερείται εμπειρίας για την σωστή διαχείριση τέτοιων αναμετρήσεων. Παράλληλα όμως διαθέτει και μια άγνοια κινδύνου, που πηγάζει από το ταλέντο των νεαρών παικτών της.

Ξεκάθαρα ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα, μόνο όμως να παρουσιαστεί στο ματς όπως πρέπει και όπως απαιτούν οι συνθήκες. Ο Μάρκο Σίλβα έχει... λιώσει τους παίκτες του στα βίντεο, κάνοντας φύλλο και φτερό τους Κροάτες. Τα δεδομένα που συνοδεύουν το συγκεκριμένο ματς δείχνουν ότι εφόσον οι "ερυθρόλευκοι" καταφέρουν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, τότε πολύ δύσκολα η Ντίναμο θα καταφέρει να επιστρέψει στην διεκδίκηση του αγώνα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ