ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Nα, ποιόν επέλεξε ο Μίτσελ

Nα, ποιόν επέλεξε ο Μίτσελ

Ο Πορτογάλος Ρικάρντο Κόστα, είναι η επιλογή του Μίτσελ, που χειρίζεται προσωπικά τη μεταγραφή του και έχει καλές συστάσεις από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, που τον είχε παίκτη στην ισπανική Βαλένθια.

O Mίτσελ υπέδειξε τον στόπερ που θέλει να βρίσκεται στο Ρέντη την ερχόμενη Δευτέρα για να καλύψει το κενό του Ερίκ Αμπιντάλ και η διοίκηση του Ολυμπιακού ξεκίνησε διαπραγματεύσεις για να τον αποκτήσει, προκειμένου να ικανοποιήσει την επιθυμία του Ισπανού τεχνικού.

Πρόκειται για τον Πορτογάλο Ρικάρντο Κόστα, που έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (έπαιξε 112 λεπτά στον τελικό) με την Πόρτο, έχει πλούσια εμπειρία στο ισπανικό πρωτάθλημα και καλές συστάσεις από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, που τον είχε στη Βαλένθια.

Είναι μια λεπτή υπόθεση και την χειρίζεται προσωπικά ο προπονητής των Ερυθρόλευκων, έχοντας φυσικά το πράσινο φως από την διοίκηση, που του έδωσε και το δικαίωμα της επιλογής.

Ο 33χρονος Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ξεκίνησε από την ομάδα Νέων της Μποαβίστα και το 1999 μετακόμισε στο Πόρτο, με την οποία μεταξύ άλλων κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ το 2004. Μετακόμισε στην Βόλφσμπουργκ (2007-2010) και έπειτα από μια μικρή παρένθεση στη Λιλ (δανεικός για μισή σεζόν) βρέθηκε για μια τετραετία στη Βαλένθια, σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Συνεργάστηκε και με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και συνολικά είχε 87 συμμετοχές (και 7 γκολ στο πρωτάθλημα), ενώ φόρεσε 22 φορές τη φανέλα της Εθνικής Πορτογαλίας, στην οποία είναι ενεργό μέλος, αφού έπαιξε τον Σεπτέμβρη του 2014, με αντίπαλο την Αλβανία. Γνωστός και στους Έλληνες διεθνείς, αφού αγωνίσθηκε και στα 90 λεπτά στο φιλικό με την Ελλάδα πριν από την έναρξη του Μουντιάλ.

Nα, ποιόν επέλεξε ο Μίτσελ

Στη φωτό με τον Βαλβέρδε

Ο Ρικάρντο Κόστα έχει μάθει στην πίεση και τον πρωταθλητισμό. Με την Πόρτο έχει κατακτήσει ένα Τσάμπιονς Λιγκ (2004), ένα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (2003) και το τελευταίο Intercontinental Cup (2004), αλλά και 4 πρωταθλήματα Πορτογαλίας (2003, 2004, 2006, 2007), συν δύο Κύπελλα της χώρας (2003, 2006). Μάλιστα, έχει πάρει και τίτλο εκτός της πατρίδας του, καθώς τη σεζόν 2008/09 στέφθηκε πρωταθλητής Γερμανίας με την Βόλφσμπουργκ. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει με την Πορτογαλία σε τρία Μουντιάλ (2006, 2010, 2014) και ένα Euro (2012). Πολύπειρος και σκληροτράχηλος αμυντικός.

Είναι γεννημένος στις 16 Μαΐου του 1981 στη Βίλα Νόβα Ντε Κάια και τώρα βρίσκεται στο Κατάρ, όπου υπέγραψε συμβόλαιο τον Ιούλιο. Ο Κόστα έψαχνε ομάδα μετά την αποχώρηση του από την Βαλένθια και ήθελε να τελειώσει την καριέρα του εκεί που δοξάστηκε περισσότερο, στην Πόρτο. Τελικά πήγε στο Κατάρ, όπου υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Αλ Σαλίγια, η οποία πέρσι είχε τερματίσει στην 4 θέση.Μέχρι στιγμής, έχει παίξει εκεί 15 παιχνίδια, όλα ως βασικός, σκοράροντας μία φορά.

Nα, ποιόν επέλεξε ο Μίτσελ

Στη φωτό με τον Τσόρι Ντομίνγκες

Τονίζουμε ότι πρόκειται για επιλογή του Μίτσελ, που έπρεπε να στραφεί σε αγορές εκτός Ευρώπης, καθώς τον Ιανουάριο, δύσκολα αποδεσμεύεται σπουδαίος ποδοσφαιριστής, από μεγάλες ομάδες. Έτσι στράφηκε στον Κόστα, ο οποίος έρχεται με δανεισμό από το Κατάρ όπως πέρσι τον Ιανουάριο, ο Νέλσον Βαλντές.

Παρότι είναι δεξιοπόδαρος, παίζει και στην αριστερή πλευρά των στόπερ, είναι έμπειρος, ηγετική φυσιογνωμία και καλός στο ψηλό παιχνίδι, όπου ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα. Μπορεί λοιπόν να γίνει δίδυμο με τον Μποτία, αλλά και με τον Δημήτρη Σιόβα, που αυτόν τον καιρό δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και παιχνίδι με το παιχνίδι, μπορεί να επανέλθει στις περσινές καλές εμφανίσεις.

Όσον αφορά τον Τόμας Ροζίτσκι, στον Ολυμπιακό κρατούν μικρό καλάθι, αφού το πιο δύσκολο της υπόθεσης, είναι να θέλει να έρθει ο Τσέχος στην Ελλάδα και να φύγει από την Αγγλία. Η απάντηση του αναμένεται την Τρίτη και αν είναι θετική, θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Άρσεναλ.

Ο Ρικάρντο Κόστα στη Βαλένθια:

Γκολ του Ρικάρντο Κόστα (με το περιβραχιόνιο του αρχηγού) στον αγώνα Βαλένθια - Μάλαγα:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ