ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Να μην φάει... Τούμπα στην προσγείωση

Να μην φάει... Τούμπα στην προσγείωση
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός γυρίζει τον διακόπτη μετά το "διπλό" στο Emirates και συγκεντρώνεται απόλυτα στο ματς της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ. Οι... ελληνικοί οδηγοί Ντουρμάζ, Φορτούνης και οι αλλαγές προσώπων στην 11άδα.

Παρελθόν είναι πλέον για τον Ολυμπιακό η επική βραδιά στο "Emirates". Εκεί όπου οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν με σκορ 3-2 της Άρσεναλ, σε μια από τις πλέον μεγαλύτερες ευρωπαϊκές βραδιές τους. Μια νίκη που ήταν η πρώτη για τον Ολυμπιακό μετά από 12 ήττες στο Νησί σε ισάριθμες επισκέψεις του!

Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα έκαναν πάντως την υπέρβαση, πέτυχαν μαζεμένα όσα τέρματα είχαν σκοράρει συνολικά στα 12 προηγούμενα παιχνίδια τους σε αγγλικό έδαφος και φυσικά έδωσαν μεγάλη χαρά στους 3000 οπαδούς τους αλλά και τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, που ανακοίνωσε πριμ ύψους 250.000 ευρώ στα αποδυτήρια του "Emirates".

Είπαμε όμως και στην αρχή ότι όλα αυτά αποτελούν παρελθόν. Και αν χρονικά γίνεται λόγος για πολύ πρόσφατο παρελθόν, στο μυαλό των Πειραιωτών έχει ήδη μετατραπεί σε μακρινό. Εξάλλου από την πρώτη στιγμή κανείς στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο δεν... ξέφυγε. Ούτε οι ποδοσφαιριστές, ούτε ο προπονητής, ούτε καν η διοίκηση της ομάδας που πάντα μπορεί να πει και ένα λόγο παραπάνω.

Η "προσγείωση" να γίνει ομαλά

Καλώς ή κακώς δεν είναι πάντα εύκολη η πνευματική διαχείριση μετά από τέτοια αποτελέσματα. Και συχνά πολλές ομάδες την "πατάνε" στο αμέσως επόμενο ματς του εγχώριου πρωταθλήματος. Στον Ολυμπιακό πάντως φαίνεται πως έχουν απόλυτη συναίσθηση της κατάστασης και ήδη έχουν "γυρίσει τον διακόπτη", αφού δεν θέλουν να φάνε... Τούμπα στην προσγείωση της επιστροφής στην ελληνική πραγματικότητα.

Προεξάρχοντος του Μάρκο Σίλβα. Όπως διαβάσετε ήδη στο ρεπορτάζ του Sport24.gr το απόγευμα της Παρασκευής (2/10) , ο Πορτογάλος γνωρίζει ακριβώς τις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης στην Τούμπα και σκοπεύει να πει δύο κουβέντες με τους παίκτες του όλο το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το ματς.

Πάντως οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είναι ήδη ενήμεροι σχετικά με τον ΠΑΟΚ και τον τρόπο που οφείλουν να παρουσιαστούν την Κυριακή (4/10). Έχουν μπει σε κλίμα Τούμπας, οι συζητήσεις τους πλέον δεν αφορούν την Άρσεναλ και κοιτάζουν τον τρόπο που θα προετοιμαστούν αγωνιστικά και ψυχολογικά όσο το δυνατόν καλύτερα για την κόντρα με τον "Δικέφαλο". Με τους παίκτες που ήταν και πέρσι στο ρόστερ να ενημερώνουν τους "φρέσκους" για τις απαιτήσεις μιας τέτοιας αναμέτρησης.

Φορτούνης και Ντουρμάζ οδηγοί στην Super League

Ο Κώστας Φορτούνης έτυχε αναγνώρισης από οπαδούς, συμπαίκτες, UEFA και... Τότεναμ, μετά την σπουδαία εμφάνιση του στο Λονδίνο. Όμως ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός είναι αυτός που οδηγεί τον Ολυμπιακό και στις εγχώριες διοργανώσεις.

Μετά τις 5 πρώτες αγωνιστικές της Super League, ο 23χρονος (16/10/15) άσος μετράει 5 γκολ και 2 ασίστ σε 348 λεπτά συμμετοχής (1 γκολ/70'). Παράλληλα, είναι αυτός που καθοδηγεί τους συμπαίκτες του στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, δίνει ρυθμό, δημιουργεί προϋποθέσεις στον χώρο. Αλλά δεν είναι μόνος.

Συμπαραστάτης του είναι ο Τζίμι Ντουρμάζ. Με τα ίδια -ίσως και καλύτερα- αγωνιστικά νούμερα. Ο... μεταμορφωμένος Σουηδός διεθνής εξτρέμ στα 5 παιχνίδια της Super League που έχει αγωνιστεί, προσφέρει έναν εντυπωσιακό απολογισμό: 3 γκολ και 4 ασίστ σε 404 λεπτά συμμετοχής.

Γεννημένος στο Έρεμπρο και με καταγωγή από την Τουρκία, ο 26χρονος άσος είναι ο παίκτης που έχει δώσει στον Ολυμπιακό τις περισσότερες λύσεις στο σκοράρισμα και την δημιουργία μαζί με τον Φορτούνη. Αμφότεροι πρόκειται να βρεθούν στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού στην Τούμπα, όπου σίγουρα θα επιστρέψει ο Μιλιβόγεβιτς, ενδεχομένως και ο Μαζουακού μαζί με τον Φινμπόγκασον.

Ο Γαλλοαφρικανός μπακ έμεινε στον πάγκο στο "Emirates", ενώ ο Ισλανδός διεθνής φορ μπήκε στο 46' αντί του Ιντέγιε και σκόραρε το τρίτο τέρμα των Πειραιωτών στο ματς. Με τελείωμα αλά... Ντάρκο Κοβάτσεβιτς που του δίνει το εισιτήριο για την 11άδα στην Τούμπα, σε συνδυασμό με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ιντέγιε.

Έτσι ήρθε η μεγάλη συμφωνία με τον Stoiximan

Ο Ολυμπιακός την Παρασκευή (2/10) επισημοποίησε την συνεργασία με τον Stoiximan.gr και η κορυφαία ελληνική εταιρεία στοιχηματισμού στο διαδίκτυο θα κοσμεί από αυτή την Κυριακή (4/10) τη φανέλα των Πειραιωτών.

Αξίζει όμως να σταθούμε σε κάποια σημεία που έφεραν την συγκεκριμένη μεγάλη συμφωνία. Πριν φτάσει στη συνεργασία με την πειραϊκή ΠΑΕ, η εταιρία Stoiximan είχε καταθέσει πρόταση για χορηγική συνεργασία με την Super League. Μια κίνηση που έγινε μετά από σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος. Θυμίζουμε πως η πρόταση δεν έτυχε απάντησης μέχρι την λήξη ισχύος της προσφοράς που είχε καταθέσει η εταιρία. Και όταν το ΔΣ της Super League αποφάσισε να μην κάνει δεκτή την προσφορά, η εταιρία Stoiximan είχε ήδη αποσύρει από το τραπέζι την πρόταση της.

Γιατί Ολυμπιακό και όχι Super League για τον Stoiximan

Επίσης είναι σαφές ότι η συμφωνία με τον Stoiximan δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με την στάση που κράτησε ο Ολυμπιακός στο ΔΣ της Super League. Είναι σημαντική η επισήμανση ότι η προσφορά της στοιχηματικής εταιρίας προς την διοργανώτρια αρχή προηγήθηκε χρονικά των συζητήσεων για την χορηγία στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Επομένως, αν και εφόσον η Super League είχε κάνει δεκτή την πρόταση που είχε καταθέσει η εταιρία Stoiximan, τότε αυτή θα ήταν, τώρα, χορηγός του πρωταθλήματος.

Εξάλλου η εταιρία Stoiximan είχε στο στρατηγικό της πλάνο την στήριξη του ποδοσφαίρου και από την στιγμή που δεν ήρθε η συμφωνία με την Super League, αξιολόγησε την χορηγική ευκαιρία με βάση την εμπορική αξία της χορηγίας και ήρθε σε συνεργασία με την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Δεν μπορεί κανένας να μη συμφωνήσει πως, η φανέλα των Πειραιωτών αποτελεί το πλέον ιδανικό μονοπάτι για μια εταιρία που επιθυμεί την καλύτερη δυνατή προβολή της στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ