ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Να ξεμπερδεύει και μαθηματικά

Να ξεμπερδεύει και μαθηματικά
INTIME SPORTS

Στο ματς με τον Λεβαδειακό οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να σφραγίσουν την κατάκτηση του τίτλου, με τον Περέιρα να διατηρεί το δίδυμο Μπενίτες - Χάρα στην επίθεση. Μήτρογλου, Ομάρ, Ντουρμάζ και Κασάμι στην αποστολή.

Πρωταθλητής Ελλάδας για την σεζόν 2014-15 είναι ουσιαστικά ο Ολυμπιακός, καθώς οι Πειραιώτες χρειάζονται έναν βαθμό στα... τέσσερα παιχνίδια που απομένουν για την ολοκλήρωση της Super League, ώστε να κατακτήσουν και μαθηματικά τον τίτλο.

Ο Βίτορ Περέιρα επιμένει πως πρωταρχικός στόχος της ομάδας είναι να ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία την σεζόν, όσον αφορά τις εντός συνόρων αγωνιστικές υποχρεώσεις, και εφόσον ο Ολυμπιακός καταφέρει να πάρει και το Κύπελλο Ελλάδας, τότε η επιθυμία του Πορτογάλου τεχνικού θα γίνει πραγματικότητα.

Άλλωστε οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονται και με τα δύο πόδια στον τελικό, καθώς το 0-3 στην Ριζούπολη επί του Απόλλωνα δεν ανατρέπεται στο Φάληρο, εκεί όπου θα περιμένουν ποιον από τις Skoda Ξάνθη (γκραν φαβορί μετά τη νίκη με 1-0 στο Καυτανζόγλειο) ή Ηρακλή θα αντιμετωπίσουν.

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 31η αγωνιστική

Ο 47χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού θέλει να δει τους παίκτες του να διατηρούν το καλό αγωνιστικό πρόσωπο των τελευταίων αγώνων και για τον λόγο αυτό δεν προτίθεται να αλλάξει πολλά πράγματα -αν όχι τίποτα- στην ενδεκάδα και την φιλοσοφία της ομάδας του στην αναμέτρηση της Κυριακής (19/4, 19:30) με τον Λεβαδειακό.

Μπορεί οι Μήτρογλου, Ελαμπντελαουί, Ντουρμάζ (τραυματίες μέχρι πρότινος) και Κασάμι να επιστρέφουν στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Περέιρα το μεσημέρι του Σαββάτου (18/4), ωστόσο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, άπαντες θα καθίσουν στον πάγκο των αναπληρωματικών.

Στην επίθεση θα κρατήσουν τις θέσεις τους οι Μπενίτες και Χάρα, αφού το γεγονός πως η συνύπαρξη τους έχει κάνει τον Ολυμπιακό πολύ περισσότερο απειλητικό μέσα στην αντίπαλη περιοχή, δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τον Πορτογάλο τεχνικό.

Επιπροσθέτως η παρουσία του Παραγουανού φορ στην ενδεκάδα έχει πάρει την πίεση από τους ώμους του Χάρα και παράλληλα δίνει την ευχέρεια στον Αργεντίνο να κινείται πιο άνετα, με λιγότερη επιτήρηση, σκοράροντας ισάριθμες φορές στα δύο τελευταία παιχνίδια με Απόλλωνα Σμύρνης και Πανθρακικό.

Στην άμυνα δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές, το ίδιο και στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Θεωρητικά μόνο οι Φουστέρ και Φορτούνης μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση στην ενδεκάδα την δεδομένη στιγμή, αυτή του Ντοσεβί.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ενόψει Λεβαδειακού με την προπόνηση που διεξήχθη το Σάββατο στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, όπου ο Περέιρα και οι συνεργάτες του ζήτησαν συγκεκριμένα πράγματα από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, όσον αφορά την κυκλοφορία της μπάλας και την διαρκή κίνηση δίχως αυτή.

Αμέσως μετά το τέλος του προγράμματος, ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε γνωστή την 18μελη αποστολή για την Κυριακάτικη αναμέτρηση, όπου φιγουράρουν τα ονόματα των Ρομπέρτο, Μέγκιερι, Ελαμπντελαουί, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Μήτρογλου, Σαλίνο, Μαζουακού, Φουστέρ, Χάρα, Φορτούνη, Κασάμι, Μποτία, Μπενίτες, Ντουρμάζ, Ντομίνγκες, Σιόβα και Ντοσεβί.

Σε αναμονή μεταγραφικά, Φουστέρ και Μέγκιερι

Για τις μεταγραφικές τους υποθέσεις οι Πειραιώτες δείχνουν πως δεν βιάζονται. Εξάλλου πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουν διάφορες καταστάσεις ώστε να γνωρίζουν ακριβώς στο Λιμάνι πως θα κινηθούν στο μεταγραφικό παζάρι.

Σίγουρα υπάρχουν δεδομένα που δεν μπορούν να αλλάξουν (π.χ. όσον αφορά την παραμονή Αφελάι, ή την ειλημμένη απόφαση για την απόκτηση στόπερ και εξτρέμ), το ίδιο σίγουρα όμως υπάρχουν και διάφορες παράμετροι που μπορεί να παίξουν μικρό ή μεγάλο ρόλο στην μεταγραφική πολιτική του Ολυμπιακού.

Όπως τα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, στο υπάρχον ρόστερ. Για παράδειγμα αυτή την στιγμή είναι στον "αέρα" οι υποθέσεις των Φουστέρ και Μέγκιερι. Η διάθεση του Ολυμπιακού να τους κρατήσει είναι αναμφισβήτητη, ο Ισπανός μέσος από την πλευρά του επιθυμεί το ίδιο, ο Ούγγρος γκολκίπερ θέλει κάποιες εγγυήσεις για τον χρόνο που θα αγωνίζεται.

Παρ' όλα αυτά ακόμη υπογραφές δεν έχουν πέσει και οι ατζέντηδες των παικτών περιμένουν το νέο κάλεσμα των "ερυθρολεύκων" για έναν ακόμη κύκλο διαπραγματεύσεων.

O αναμορφωτής της Λεβάντε και ο Ολυμπιακός

Όπως έχουμε αναφέρει και πολύ καιρό πριν, οι αλλαγές που θα γίνουν το φετινό καλοκαίρι στο Λιμάνι ενδεχομένως να μην περιοριστούν στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας και ίσως υπάρξουν προσθαφαιρέσεις στο τεχνικό επιτελείο ή ακόμη και διοικητικά, πάντα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι.

Στα ημιτελικά του "Rodos Knights Cup" η Κ-13

Στα ημιτελικά του "Rodos Knights Cup" προκρίθηκε και τυπικά το μεσημέρι του Σαββάτου η Κ-13 του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Φώτη Παπαπαναγή κέρδισε με 5-0 τον Αστέρα Παστίδας και πέτυχε το 3x3 στον όμιλο καταλαμβάνοντας φυσικά την πρώτη θέση.

Να ξεμπερδεύει και μαθηματικά

Ο Ολυμπιακός θα παίξει το βράδυ του Σαββάτου (18/4) τον ημιτελικό και θα μάθει τον αντίπαλο του νωρίτερα, όπου έχει προγραμματιστεί η κλήρωση.

Πιθανοί αντίπαλοι είναι ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και η Μπεσίκτας. Τα γκολ στον αγώνα με τον Αστέρα πέτυχαν οι: Κεραμίδας, Ηλιάδης, Πολύδωρος, Τζανετής, Σουρλής.

Η βασική σύνθεση της K-13: Παχατούρας, Καψιώτης, Λαζαρίδης, Τσίνα, Θεοδωρόπουλος, Τζανετής, Σουρλής, Ηλιάδης, Μούκα, Κεραμίδας. Εν συνεχεία αγωνίστηκαν και οι Πολύδωρος, Γούλας, Τιμολέων, Τζόρβας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ