ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μποτία: "'Εχουμε μείνει πίσω, μας ενδιαφέρει το πρωτάθλημα"

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / ÌÐÏÔÉÁ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Μποτία EUROKINISSI SPORTS

Ο Αλμπέρτο Μποτία δήλωσε μια μέρα πριν από τον αγώνα με τη Μπαρτσελόνα ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται περισσότερο για το πρωτάθλημα, ενώ αναφέρθηκε σε Βαλβέρδε, Μέσι και Εθνική Ισπανίας.

Συνέντευξη στην ισπανική έκδοση της ιστοσελίδας " goal.com" έδωσε ο Αλμπέρτο Μποτία. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στη σπουδαία αναμέτρηση με τη Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης (31/10, 21.45) για το Champions League, λέγοντας ότι αυτό το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό με το πρώτο.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως για τους "ερυθρόλευκους" προέχει το πρωτάθλημα. Μίλησε για τον Λιονέλ Μέσι που πρέπει να αντιμετωπίσει, τον Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά και την Εθνική Ισπανίας.

- Είναι καλή στιγμή ότι υποδέχεστε τη Μπαρτσελόνα μετά από ντέρμπι;

"Μας ενδιαφέρει περισσότερο το πρωτάθλημα από το Τσάμπιονς Λιγκ, διότι έχουμε μείνει πίσω στη βαθμολογία".

- Είναι αυτό (σ.σ. με τον Παναθηναϊκό) το πιο "καυτό" ματς που έχεις παίξει;

"Εδώ οι οπαδοί ζουν για το ποδόσφαιρο. Το είδα ως ένα ακόμα ντέρμπι, στο οποίο έπρεπε να δώσω το μάξιμουμ".

- Ποιο παιχνίδι στην Ελλάδα είναι το Μπαρτσελόνα vs Ρεάλ Μαδρίτης και ποιοι το δίδυμο Μέσι vs Κριστιάνο;

"Το επίπεδο δεν είναι το ίδιο με την Ισπανία, αλλά σε όλες τις χώρες υπάρχουν ομάδες που είναι πιο ιστορικές σε σχέση με άλλες, αλλά και κλαμπ πιο ισχυρά σε σχέση με άλλα. Το ίδιο συμβαίνει και εδώ στην Ελλάδα. Δεν θα τολμήσω όμως να πω ονόματα...".

- Με μερικούς παίκτες της Μπαρτσελόνα έχεις παίξει μαζί, όπως τον Μπουσκέτς...

"Έχει δουλέψει πάρα πολύ, από παιδί ακόμα. Έπαιξε στην πρώτη ομάδα και η εξέλιξή του είναι ραγδαία. Δεν έχει σταματήσει να βελτιώνεται και αυτό έχει να κάνει και με τη συμπεριφορά του".

- Με τον Πεπ Γκουαρδιόλα έφτασες να κάνεις ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Τι θυμάσαι από εκείνη τη φορά;

"Μου έδωσε ελπίδα αυτή η συμμετοχή. Αφοσιώθηκα στο να το απολαύσω και να μάθω από τους καλύτερους".

- Στα 25 σου, ενώ είχες αγωνιστεί σε Χιχόν, Σεβίλλη και Έλτσε, αποφάσισες να πας στην Ελλάδα. Ποιος σε έπεισε να κάνεις αυτό το βήμα;

"Το τηλεφώνημα του Μίτσελ. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με ιστορία. Οπότε δοκίμασα και είμαι ακόμη εδώ".

- Το πέρασμα του Βαλβέρδε από τον Ολυμπιακό έχει μείνει ανεξίτηλο. Ποια είναι η κληρονομιά που άφησε στην Ελλάδα ο νυν προπονητής της Μπαρτσελόνα;

" Έκανε εξαιρετική δουλειά. Οι οπαδοί και το κλαμπ είναι χαρούμενοι με ό,τι πέτυχε. Πήρε θετικά αποτελέσματα και άφησε πίσω του μια υπέροχη... γεύση".

- Είσαι αρχηγός στον Ολυμπιακό και βασικός παίκτης του. Είχες κληθεί στην Εθνική Ισπανίας το 2011. Περιμένεις ότι θα έρθει το ντεμπούτο σου;

"Από εδώ μέχρι την κλήση στην Εθνική υπάρχει μακρύς δρόμος, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Αφοσιώνομαι στη δουλειά μου στον Ολυμπιακό, τα δίνω όλα. Αν και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει, δεν το σκέφτομαι".

- Μπορείτε να νικήσετε στην Ελλάδα τη Μπαρτσελόνα;

"Είναι πολύ διαφορετικό παιχνίδι το πρώτο με το δεύτερο. Θα είμαστε μπροστά στους οπαδούς μας και θα έχουμε κίνητρο να αντιμετωπίσουμε μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου".

- Θα κληθείς να αντιμετωπίσεις τον Μέσι...

"Είναι φοβερός ποδοσφαιριστής, αλλά δεν θα πρέπει να επικεντρωθούμε μόνο σ' αυτόν. Περιτριγυρίζεται από ποιοτικούς συμπαίκτες και σκεφτόμαστε πώς θα σταματήσουμε τη Μπαρτσελόνα, όχι τον Μέσι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Το επιτραπέζιο που έπαιζαν οι παίκτες της Μπαρτσελόνα στην πτήση για Αθήνα
Λεμονής: "Η Μπαρτσελόνα δεν καταλαβαίνει από έδρες"
Καρεμπέ: "Στόχος του Ολυμπιακού να παγκοσμιοποιηθεί"
Φορτούνης: "Με τη δύναμη του κόσμου, μπορούμε ένα καλό αποτέλεσμα"
Η πρώτη φωτογραφία του Μέσι απ' την Ελλάδα

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ