ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Mπερμούντες στο Sport24.gr: "Τότε δεν υπήρχε ο ίδιος επαγγελματισμός στον Ολυμπιακό"

Mπερμούντες στο Sport24.gr: "Τότε δεν υπήρχε ο ίδιος επαγγελματισμός στον Ολυμπιακό"

Ο Χόρχε "El Patron" Μπερμούντες 11 χρόνια μετά την αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό εξηγεί γιατί δεν εγκλιματίσθηκε, θυμάται το ματς με την Λα Κορούνια, αναφέρεται σε εθνική Ελλάδας, Λεμονή, Φαλκάο, ενώ στέλνει τα χαιρετίσματα του στους οπαδούς των "ερυθρολεύκων".

Τον Ιούλιο του 2001 ο "θρύλος" της Μπόκα Τζούνιορς προσγειώθηκε στην Αθήνα με το ιδιωτικό αεροπλάνο του Σωκράτη Κόκκαλη.

Ο... πολύς Χόρχε "El Patron" Μπερμούντες τριετές (2+1) συμβόλαιό με τους πρωταθλητές Ελλάδος, με ετήσιες αποδοχές 400 εκατομμυρίων δραχμών...

Έχοντας στο παλμαρέ του τρία πρωταθλήματα Αργεντινής, δύο διαδοχικά Κόπα Λιμπερταδόρες και ένα Διηπειρωτικό, ο ερχομός του αποτέλεσε τεράστια μεταγραφική επιτυχία για τους "ερυθρόλευκους".

Ο Μπερμούντες παρόλα αυτά στις δύο σεζόν που παρέμεινε στον Ολυμπιακό δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την φήμη του.

Mπερμούντες στο Sport24.gr: "Τότε δεν υπήρχε ο ίδιος επαγγελματισμός στον Ολυμπιακό"
INTIME SPORTS

Ο σπουδαίος άσος του κολομβιανού ποδοσφαίρου στην πρώτη του συνέντευξη σε ελληνικό μέσο από την ημέρα που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, εξήγησε στο Sport24.gr τις δυσκολίες που αντιμετώπισε με την προσαρμογή του στη χώρα μας.

"Στον Ολυμπιακό αγωνίστηκα στο πρώτο παιχνίδι στην Λα Κορούνια και μετά δεν πήρα ευκαιρίες. Ο κόουτς Λεμονής χρησιμοποιούσε περισσότερο Έλληνες ποδοσφαιριστές στην άμυνα όπως ο Αμανατίδη, ο Κωστούλας κλπ.

Πάντως είναι πολύ βαρύ να πω ότι υπήρχε διάκριση ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους ποδοσφαιριστές".

Ο "El Patron" ξεκαθαρίζει στο Sport24.gr πως το γεγονός ότι αγωνίστηκε σε διαφορετική θέση στους Πειραιώτες δεν δικαιολογεί την απραξία του.

Mπερμούντες στο Sport24.gr: "Τότε δεν υπήρχε ο ίδιος επαγγελματισμός στον Ολυμπιακό"

Αντίθετα επισημαίνει πως η αλλαγή περιβάλλοντος και η γλώσσα αποδείχθηκαν σημαντικά εμπόδιο για την προσαρμογή του στην Ελλάδα, ενώ στέκεται και στις συνθήκες εργασίας αναφέροντας πως πλέον τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

"Ήταν πολύ δύσκολο για ένα παίκτη όταν δεν παίζει να έχει ρυθμό, πόσο μάλλον για ένα παίκτη που έρχεται όχι από άλλη χώρα για πρώτη φορά, αλλά από διαφορετική ήπειρο.

Δεν μιλάει καν την γλώσσα. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις ρυθμό αν δεν παίζεις συνέχεια. Δεν νομίζω ότι ήταν η θέση.

Στην Μπόκα Τζούνιορς έπαιζα σε ζώνη κυρίως αλλά με αυτή την ομάδα πήρα τα πάντα οπότε δεν γίνεται να μην έπαιξα κατά καιρούς και ανάλογα με τις συνθήκες σε όλες τις θέσεις τις άμυνας.

Νομίζω ότι δεν μου ταίριαζε ο τρόπος δουλειάς. Και ότι υπήρχε λιγότερο επαγγελματισμός σε σχέση με τώρα.

Mπερμούντες στο Sport24.gr: "Τότε δεν υπήρχε ο ίδιος επαγγελματισμός στον Ολυμπιακό"
INTIME SPORTS

Τώρα επειδή παρακολουθώ τα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, νομίζω υπάρχει περισσότερο επαγγελματισμός και αυτό φαίνεται από τις επιδόσεις των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη.

Θα ερχόμουν πάντως να δουλέψω στην Ελλάδα. Αγαπώ την Ελλάδα και τον ήλιο της".

Από την παρουσία του στην Ελλάδα, ο Μπερμούντες θυμάται τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και τους Άλβες, Λυμπερόπουλο.

"Θυμάμαι από Ελλάδα, τα "clasicos". Όλη την εβδομάδα, όλος ο κόσμος ασχολούνταν με αυτά, πρωί μεσημέρι, βράδυ, μόνο με αυτά. Ήταν απίστευτο.

Καλύτερος συμπαίκτης ο Γκάμπριελ Άλβες, καλύτερος αντίπαλος ένας επιθετικός του Παναθηναϊκού, δεν θυμάμαι το όνομά του (σ.σ Λυμπερόπουλος)".

NewSports          28/6/2001
M¦OKA TZOYNIOPª - KPOYZ AZOY¤.M¦EPMOYNTEZ.
NewSports 28/6/2001 M¦OKA TZOYNIOPª - KPOYZ AZOY¤.M¦EPMOYNTEZ. INTIME SPORTS

Κορυφαία στιγμή στην καριέρα του άλλοτε παίκτη της Μπενφίκα ήταν η παρουσία του στη Μπόκα Τζούνιορς, όπου ακόμη και σήμερα λατρεύεται από τους οπαδούς του συλλόγου.

"Το διάστημα με την Μπόκα Τζούνιορς ήταν το καλύτερο στην καριέρα μου, πήρα τρία πρωταθλήματα, δύο Κόπα Λιμπερταδόρες συνεχόμενα και ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να πάρει δύο συνεχόμενα Κόπα Λιμπερταδόρες είναι το αντίστοιχο Τσάμπιονς Λιγκ.

Και μετά το Διηπειρωτικό κόντρα σε μια πανίσχυρη Ρεάλ. Οι τίτλοι και μόνο δείχνουν ότι υπήρξε το καλύτερο σημείο της καριέρας μου".

Mπερμούντες στο Sport24.gr: "Τότε δεν υπήρχε ο ίδιος επαγγελματισμός στον Ολυμπιακό"

Ο Μπερμούντες εκτός των άλλων εκπροσώπησε την Κολομβία στο Μουντιάλ του 1998. Μάλιστα ο Ντέιβιντ Μπέκαμ κόντρα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του πέτυχε το πρώτο του γκολ με την εθνική Αγγλίας.

" Το θυμάμαι το παιχνίδι κόντρα στην Εθνική Αγγλίας, ήταν ένα πολύ έντονο παιχνίδι.

Εγώ δεν μάρκαρα τον Ντέιβιντ Μπέκαμ γιατί έπαιζε στο κέντρο αλλά θυμάμαι ότι ήταν πάντα πάνω από την μπάλα και κυνηγούσε το γκολ.

Ένας παίκτης τέτοιας ποιότητας είναι φυσιολογικό όταν βρεθεί πάνω από την μπάλα θα βρει την ευκαιρία και θα σκοράρει. Θυμάμαι ότι το κυνηγούσε πολύ το γκολ σε εκείνο το παιχνίδι".

Mπερμούντες στο Sport24.gr: "Τότε δεν υπήρχε ο ίδιος επαγγελματισμός στον Ολυμπιακό"

Από το τότε στο σήμερα και συγκεκριμένα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπου η Κολομβία βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με την Ελλάδα, αλλά και στο μεγάλο ερωτηματικό που ακούει στο όνομα Φαλκάο.

"Η Κολομβία έχει μια πολύ καλή ομάδα και θα πάει σε Μουντιάλ μετά από πολύ καιρό. Έχει έναν σπουδαίο προπονητή και αυτός είναι κατά μεγάλο ποσοστό υπεύθυνος που θα πάει η Κολομβία στην Βραζιλία.

Πιστεύω ο Φαλκάο θα είναι στο Μουντιάλ. Το θέμα πως θα είναι. Μπορεί να είναι και να είναι 100%, μπορεί να είναι και να μην είναι απόλυτα καλά. Ο προπονητής γνωρίζει πως θα είναι σε θέμα κατάστασης. Για μένα είναι καλό να παίξει μόνο αν είναι πλήρως έτοιμος".

Ο Μπερμούντες θεωρεί φαβορί του ομίλου την Ακτή Ελεφαντοστού.

"Φαβορί για μένα είναι η Ακτή Ελεφαντοστού. Πρόκειται για μια ομάδα που έχει πάει σε τρία συνεχόμενα Μουντιάλ και έχει τους παίκτες με την περισσότερη εμπειρία σε αυτή την διοργάνωση.

Η εμπειρία μετράει πολύ. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι οι άλλες τρεις ομάδες είναι ισορροπημένες και όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ είναι η Βραζιλία, η Αργεντινή, η Γερμανία και η Ισπανία".

Ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού ξεχώρισε τρεις Έλληνες διεθνείς εκθειάζοντας την δουλειά που γίνεται στην εθνική ομάδα.

"Από Ελλάδα γνωρίζω τους παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό, τον Σαμαρά, τον Παπαδόπουλο (Σάλκε) και τον Μήτρογλου. Η Ελλάδα είναι μια ομάδα πολύ συμπαγής αμυντικά και αυτό είναι σημαντικό σε τέτοιες διοργανώσεις".

NEWSPORTS        1/4/2001
M¦OKA TZOYNIOPª - ¤ANOYª.M¦EPMOYNTEZ.
NEWSPORTS 1/4/2001 M¦OKA TZOYNIOPª - ¤ANOYª.M¦EPMOYNTEZ. INTIME SPORTS

Ο Μπερμούντες όπως αποκάλυψε στο Sport24.gr θα σχολιάσει για το ESPN τα ματς του Μουντιάλ.

"Τώρα είμαι προπονητής σε μια ομάδα της Κολομβίας και παράλληλα είμαι σχολιαστής στο ESPN, το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της Λατινικής Αμερικής και θα είμαι παράλληλα σχολιαστής κατά την διάρκεια των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου".

Καλύτερος συμπαίκτης του στην εθνική Κολομβίας, ήταν ο Όσκαρ Κόρδομπα, ενώ όπως αναφέρει συνεχίζει να έχει επαφές με πρώην παίκτες του Ολυμπιακού.

Mπερμούντες στο Sport24.gr: "Τότε δεν υπήρχε ο ίδιος επαγγελματισμός στον Ολυμπιακό"
INTIME SPORTS

"Ναι, έχω κρατήσει επαφές με παίκτες από τον Ολυμπιακό, όπως οι Ζε Ελίας, Καρεμπέ, Ζιοβάνι, Άλβες".

Ο "Εl Patron" δεν παρέλειψε μέσω του Sport24.gr να στείλει τα χαιρετίσματα του στους φίλους του Ολυμπιακού στα ελληνικά.

"Θυμάμαι από την Ελλάδα, τον κόσμο του Ολυμπιακού θέλω να τους πείτε γεια".

Δείτε στιγμιότυπα από το ματς Λα Κορούνια-Ολυμπιακός όπου είχε αγωνιστεί ο Χόρχε "El Patron" Μπερμούντες.


TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ