ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπέντο: "Υπάρχει περιθώριο εξέλιξης της ομάδας"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ EUROKINISSI SPORTS

Ικανοποιημένος από την βελτίωση που έδειξε ο Ολυμπιακός επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην Ξάνθη ήταν ο Μπέντο, που στάθηκε στο περιθώριο εξέλιξης που υπάρχει στην ομάδα και τη χρησιμοποίηση παιδιών της Ακαδημίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο Φάληρο και τη νίκη του Ολυμπιακού με σκορ 2-0 κόντρα στην Ξάνθη:

Ο Ολυμπιακός έδωσε μία εντύπωση σαν να σπατάλησε το πρώτο ημίχρονο και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Στο δεύτερο ημίχρονο στην πρώτη ευκαιρία σκόραρε και μέχρι το τέλος δεν κινδύνευσε από την Ξάνθη. Γενικότερα, τι γεύση σας αφήνει εσάς το παιχνίδι;

Η γεύση που μου μένει είναι μία καλή γεύση, γιατί κερδίσαμε το παιχνίδι. Σε όλο το ματς πιστεύω ότι ήμασταν καλοί στην άμυνα, σταθήκαμε καλά αμυντικά και στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε πολύ στην επίθεση και όχι στην άμυνα, γιατί όπως είπα σε όλο το ματς ήμασταν καλύτεροι αμυντικά.

Ήταν καλύτερα οργανωμένες οι επιθέσεις μας και γενικότερα η συμπεριφορά των παικτών ήταν πολύ καλή. Η μοναδική στιγμή που κινδυνεύσαμε ήταν από δική μας κακή λειτουργία της άμυνας. Πετύχαμε μία νίκη ξεκάθαρη, γιατί ήμασταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα πολύ ανταγωνιστικοί.

Έχοντας περάσει το πρώτο μισό του πρωταθλήματος, είναι η εικόνα του Ολυμπιακού αυτή που θέλετε να δείτε ή πλησιάζει σε αυτό που θέλετε να δείτε;

Είμαι γενικότερα πολύ ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της ομάδας μας, η στατιστική δείχνει ότι είμαστε στους στόχους μας. Μέχρι και τη διακοπή είχαμε ικανοποιητική πορεία όσον αφορά στην τακτική και τη συμπεριφορά μας έως την ισοπαλία στον Πλατανιά.

Υπάρχει περιθώριο να βελτιωθούμε κι άλλο, γιατί απομένουν κι άλλα παιχνίδια έως το τέλος του πρωταθλήματος. Πάντα να βελτιωνόμαστε θέλουμε και ξέρουμε ότι υπάρχει περιθώριο εξέλιξης της ομάδας.

Τόσο στα ντέρμπι εντός έδρας, όσο και εκτός έδρας στα δύσκολα παιχνίδια, ο Ολυμπιακός μπαίνει πολύ συγκεντρωμένα. Αντιθέτως στα ματς με ασθενέστερες ομάδες σαν να προβληματίζει στο πρώτο ημίχρονο. Κι επίσης είναι ευχάριστος πονοκέφαλος για εσάς το γεγονός ότι έχετε δύο ετοιμοπόλεμους τερματοφύλακες;

Η στρατηγική μας και η προετοιμασία των παιχνιδιών δεν αλλάζει όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, είτε παίζουμε με έναν ανταγωνιστικό αντίπαλο ή λιγότερο ανταγωνιστικό.

Σήμερα ξέραμε ότι θα παίζαμε με μία δύσκολη ομάδα, γνωρίζαμε την στρατηγική του αντιπάλου και αντιμετωπίσαμε έναν αντίπαλο που έπαιξε αμυντικά. Παίξαμε επιθετικά και τον απειλήσαμε.

Λειτούργησε πολύ θετικά η ομάδα μας στην άμυνα. Επίσης, ένας παράγοντας που μπορεί να επηρέασε είναι η κούραση από το προηγούμενο παιχνίδι που οι παίκτες ξόδεψαν πολλές δυνάμεις και αυτό ίσως να επηρέασε τους παίκτες μας. Για τους τερματοφύλακες είναι ευχάριστο να έχεις πολλές επιλογές.

Για τη θέση του τερματοφύλακα δεν αλλάζει. Έχουμε δύο τερματοφύλακες που παλεύουν για μία θέση. Από τον Λεάλι είμαστε ικανοποιημένοι και από τον Καπίνο επίσης από τη σημερινή του εμφάνιση.

Ο κ. Λουτσέσκου είπε ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα επίπεδο πιο πάνω απ' όλους και όλοι οι άλλοι ακολουθούν. Θα θέλαμε το σχόλιό σας πάνω σε αυτό. Κι επίσης, τι είπατε στο ημίχρονο στον Ανδρούτσο, γιατί είδαμε ότι τον πιάσατε και του μιλήσατε.

Είναι μία άποψη του αντίπαλου προπονητή, όπως πολλές άλλες ακούω με σεβασμό. Η δουλειά μου είναι από την πρώτη στιγμή να βοηθήσω την ομάδα, να είναι όσο καλύτερη γίνεται, να βελτιώνεται και να φτάσει στον πρωταρχικό στόχο του συλλόγου που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού μιλάμε για τη διοργάνωση του πρωταθλήματος.

Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Στο φετινό πρωτάθλημα η διαφορά σε σχέση με άλλες χρονιές είναι ότι οι νέοι από τις ακαδημίες συμμετέχουν σε ματς πρωταθλήματος ή π.χ. στην Αστάνα που έπαιξαν ο Μανθάτης και ο Ρέτσος. Αυτό είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε από την αρχή και θέλουμε να δώσουμε ευκαιρίες σε αυτά τα παιδιά.

Όταν κάποιο παιδί είναι στην αρχή της καριέρας του, υπάρχουν οι συνθήκες να κάνει λάθη σε σχέση με πιο έμπειρους παίκτες. Αυτό είναι κάτι που δεχόμαστε και θέλουμε να τους ενθαρρύνουμε για να τους βοηθάμε να έχουν αυτοπεποίθηση να συνεχίσουν.

Αυτή τη συζήτηση είχα με τον Ανδρούτσο. Ο Ανδρούτσος δεν ήταν στα καλύτερά του στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, δεν ένιωθε όπως άλλες φορές, δεν ήταν στην καλύτερη στιγμή του και αυτό το μήνυμα θέλαμε να του περάσουμε.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Βρήκε τις λύσεις στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, 2-0 την Ξάνθη
Παπ Αμπού Σισέ: Το... εννιάρι της άμυνας!
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ