ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπέντο: "Θα μειωθεί το ρόστερ"

Μπέντο: "Θα μειωθεί το ρόστερ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πάουλο Μπέντο, προανήγγειλε ότι θα μειωθεί το "ερυθρόλευκο" ρόστερ, ενώ τόνισε ότι οι αποφάσεις που παίρνει για την αρχική ενδεκάδα γίνονται με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον.

Τη μείωση του ρόστερ του Ολυμπιακού κατά την προσεχή χειμερινή μεταγραφική περίοδο προανήγγειλε από την κάμερα της NOVA ο Πορτογάλος τεχνικός των "ερυθρολεύκων", Πάουλο Μπέντο, ενώ σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με τους παίκτες που συμπεριλαμβάνει στην αρχική ενδεκάδα, αφήνει στον πάγκο ή εκτός αποστολής υποστήριξε ότι οι αποφάσεις του, λαμβάνονται με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας.

- Συμπληρώσατε 3,5 μήνες από την ημέρα που αναλάβατε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό αυτής της διαδρομής από τις συνθήκες που επικρατούσαν τον Αύγουστο σε σχέση με το πολύ καλό σημείο που βρίσκεται η ομάδα αυτή τη στιγμή, τι θα λέγατε;

"Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από τότε, οι στόχοι τότε ήταν πολύ άμεσοι. Ο πρώτος ήταν η ευρωπαϊκή πρόκριση της ομάδας, να περάσουμε στους ομίλους της διοργάνωσης. Από εκεί και πέρα τα προβλήματα στην αρχή είχαν να κάνουν με τις πολλές αλλαγές σε επίπεδο προσώπων. Μερικοί ποδοσφαιριστές που έφυγαν, πολλοί που ήρθαν την τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Είχαμε πολύ λίγο χρόνο για να δουλέψουμε για το στόχο.

Ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε, αυτός ήταν τότε. Τον πετύχαμε, μπήκαμε στους ομίλους και νομίζω ότι από τότε κάναμε μια καλή διοργάνωση και το αποτέλεσμα είναι να προκριθούμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Επίσης κάναμε ένα καλό πρωτάθλημα, βρισκόμαστε σε μια καλή βαθμολογικά θέση στο πρωτάθλημα κι έχουμε επτά βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο. Όμως δεν πρέπει να σταθούμε εκεί, πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε γιατί έχουμε πολύ δρόμο ακόμη".

- Δεν ξέρουμε ακόμη τον αντίπαλο στους "32" του Europa League, διαισθάνεστε ότι ο Ολυμπιακός έχει βελτιωθεί, έχει γίνει πιο ανταγωνιστικός για να μπορέσει να προκριθεί και να κάνει μια καλή ευρωπαϊκή πορεία;

"Φυσικά ο στόχος είναι πάντα να βελτιωνόμαστε, οι ποδοσφαιριστές να εξελίσσονται και τα πράγματα να πηγαίνουν προς το καλύτερο. Αυτή είναι η καθημερινή μας δουλειά και μαζί με την ατομική πρόοδο του κάθε ποδοσφαιριστή, περιμένουμε η ομάδα να βελτιώνεται. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που θα αλλάξουν, γιατί περιμένουμε να μειωθεί το ρόστερ. Ένα από τα προβλήματα που έχουμε από τον Αύγουστο είναι το γεγονός πως ο αριθμός των ποδοσφαιριστών είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Αυτό δημιουργεί προβλήματα καθημερινά τόσο στις προπονήσεις, όσο στο πως θα γίνει ο σχεδιασμός των παιχνιδιών. Θα αλλάξει αυτό. Θα παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στον πρώτο και μεγαλύτερο στόχο μας που είναι το πρωτάθλημα. Στη συνέχεια θέλουμε να προκριθούμε από τη φάση των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδας. Και μην ξεχνάμε πως έχουμε έναν ακόμη στόχο που είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλό μας στο Europa League. Έχουμε να παίξει ένα ακόμη παιχνίδι στην Κύπρο με τον ΑΠΟΕΛ. Ο στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση, γιατί όπως όλοι γνωρίζετε, θέλουμε να φθάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται στη διοργάνωση αυτή".

- Την Τετάρτη, ορθώς, αποφύγατε να απαντήσετε σε ερώτημα σχετικά με το "λουκέτο" που μπαίνει συχνά στο ελληνικό πρωτάθλημα, για να μην αποπροσανατολιστούν οι παίκτες. Με την εμπειρία σας, είναι λύση να κλείνεις έναν ζωντανό οργανισμό με τα όποια προβλήματα έχει προκειμένου να τα διορθώσεις;

"Πιστεύω πως δεν είναι καθόλου σύνηθες να διακόπτεται για δεύτερη φορά ένα πρωτάθλημα πριν συμπληρωθεί το ένα τρίτο. Άργησε να ξεκινήσει και χάσαμε τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Στη συνέχεια πριν ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο διεκόπη ξανά για δεύτερη φορά. Αυτό δεν είναι ότι καλύτερο για την αξιοπιστία ενός πρωταθλήματος. Αυτό έχει συνέπειες σχετικά με τη λειτουργία της ομάδας και το σχεδιασμό, όπως και την αγωνιστική κατάσταση και την απόδοσή της. Για εμάς αλλάζουν πολλά πράγματα γιατί την περασμένη εβδομάδα δεν γνωρίζαμε αν θα παίξουμε, τι ώρα θα παίξουμε, ωστόσο συνεχίζαμε να προετοιμάζουμε την ομάδα μας για το ενδεχόμενο διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Όταν μάθαμε ότι αυτό το παιχνίδι δεν θα γίνει αλλάξαμε τα πάντα, αλλάξαμε το σχεδιασμό των προπονήσεων, όλο το πλάνο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αγωνιστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο ευρωπαϊκό μας παιχνίδι, της Πέμπτης. Για εμάς αλλάζουν αυτά και μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι ότι το καταφέραμε, καθώς η ομάδα είχε να εμφανιστεί σε επίσημο ματς από τις 6 Νοεμβρίου στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό κι από εκεί και πέρα ήταν ένα πολύ μεγάλο διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης και υπήρχαν πολλές αλλαγές μέσα σε αυτό. Είναι τελείως διαφορετικό ματς προετοιμάζεις ένα παιχνίδι, από το να προετοιμάζεις ένα άλλο. Αλλάζουν όλα γύρω από αυτό. Τόσο η τεχνική ηγεσία της ομάδας, όσο και οι ποδοσφαιριστές προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο - μέσα σ' αυτές τις συνθήκες - για το παιχνίδι της Πέμπτης και η ικανοποίηση είναι ότι κατορθώσαμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας και να συνεχίσουμε τη δουλειά μας με όσο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

- Σε όλο αυτό το διάστημα πήρατε και αποφάσεις, οι οποίες ήταν κόντρα στο ρεύμα και στις επιθυμίες της εξέδρας. Πόσο δύσκολη είναι μία τέτοια διαδικασία;

"Ποτέ δεν παίρνω αποφάσεις έναντι και κόντρα σε κάποιον. Ιδιαίτερα απέναντι στα πρόσωπα τα οποία αποτελούν τα πιο θεμελιώδη στοιχεία για ένα σύλλογο, όπως είναι οι ποδοσφαιριστές του ή οι φίλαθλοί του. Αυτές οι δύο κατηγορίες ανθρώπων είναι οι πιο σημαντικές για έναν σύλλογο και φυσικά δεν έχω πρόθεση να κοντραριστώ με κανέναν από αυτούς. Όλοι όσοι δουλεύουμε σε ένα σύλλογο οφείλουμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Και αυτό σκοπεύω να κάνω. Επομένως οι αποφάσεις μου δεν έχουν στόχο να κοντραριστώ με κάποιον από αυτούς. Η δουλειά μου σαν προπονητής είναι να παίρνω αποφάσεις. Και οι αποφάσεις αυτές έχουν πάντα γνώμονα το συμφέρον της ομάδας που εργάζομαι, είτε πρόκειται για ομάδα της χώρας μου, είτε της Ελλάδας. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο".

- Την Κυριακή αντιμετωπίζετε την Κέρκυρα. Πηγαίνετε λίγο στα "τυφλά", υπό την έννοια ότι ο αντίπαλός σας έχει να δώσει ματς εδώ και τρεις εβδομάδες;

"Φυσικά και το γνωρίζουμε αυτό. Σχεδιάζουμε αυτό το ματς, όπως κάνουμε και με όλους τους αντιπάλους μας. Βέβαια, η Κέρκυρα είναι μια ομάδα που δε συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κι οπότε έχει ένα μεγάλο διάστημα χωρίς να αγωνίζεται. Αλλά, αυτό είναι πρόβλημα δικό τους κι όχι δικό μας. Εμείς θα κάνουμε, αυτό που κάνουμε πάντα. Να είμαστε συγκεντρωμένοι και να σχεδιάσουμε σωστά το ματς. Όποιος πιστεύει ότι το ματς της Κυριακής παρουσιάζει μια ευκολία για εμάς, κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος κι αυτό είναι το πρώτο βήμα για να χάσουμε βαθμούς ή να μην πάνε τα πράγματα καλά. Για εμάς αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στόχο η νίκη στο ματς της Κυριακής και περιμένω από τους ποδοσφαιριστές μου να αντιμετωπίσουν αυτό το ματς με τη μέγιστη συγκέντρωση και προσοχή, θέληση για νίκη, προσπάθεια και γενικότερα με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουμε όλα τα ματς. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να φθάσουμε στο παιχνίδι αυτό με τον καλύτερο τρόπο και να καταφέρουμε να νικήσουμε γιατί θέλουμε πολύ αυτούς τους τρεις βαθμούς".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ