ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπέντο: "Πιστοί στην φιλοσοφία, σεβασμό στον αντίπαλο"

Μπέντο: "Πιστοί στην φιλοσοφία, σεβασμό στον αντίπαλο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μπέντο ξεκαθάρισε ότι η ευρωπαϊκή εικόνα των ομάδων δεν παίζει κανένα ρόλο ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής (6/11), υποστήριξε ότι μπορεί να βασιστεί σε πολλούς παίκτες και ζήτησε πίστη στην φιλοσοφία και σεβασμό στον αντίπαλο για να έρθει η νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Το μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος έρχεται την Κυριακή (6/11, 19:30) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό για την 10η αγωνιστική της Super League.

Μιλώντας στην κάμερα της NOVA από το Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, ο Πάουλο Μπέντο ξεκαθάρισε ότι ενόψει ντέρμπι δεν παίζει κανέναν ρόλο η ευρωπαϊκή εικόνα των ομάδων, παραδέχθηκε ότι δεν έχει πολλά να κρύψει και δεν έκρυψε την ευχαρίστηση του για το γεγονός ότι μπορεί να στηριχθεί σε πολλούς παίκτες.

Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε ότι το κίνητρο για τον Ολυμπιακό είναι να αυξήσει την διαφορά από τους διώκτες του και στάθηκε σε δύο σημεία - κλειδιά που θα κρίνουν το ματς υπέρ της ομάδας του: να μείνουν οι παίκτες πιστοί στην φιλοσοφία τους, να δείξουν χαρακτήρα και τον απαραίτητο σεβασμό στον αντίπαλο.

Οι δηλώσεις του Μπέντο στη NOVA:

Για την κούραση που υπάρχει μετά το ταξίδι στο Καζακστάν:

"Το πιο σημαντικό είναι να έχουν ξεκουραστεί οι παίκτες, το ταξίδι ήταν πολύ μακρινό και η κούραση είναι μεγάλη, πριν από ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Το σημαντικό είναι να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους οι ποδοσφαιριστές και τη διάθεσή τους για να ανταποκριθούν".

Για την εικόνα του Ολυμπιακού κόντρα στην Αστάνα και τα νέα πρόσωπα:

"Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί όλοι οι παίκτες έδειξαν πως είναι έτοιμοι για να βοηθήσουν. Έδειξαν πως έχουν καταλάβει τι ζητάμε, τη στρατηγική που θέλουμε να εφαρμόσουμε. Είμαστε εδώ όλοι μαζί, αποδείχτηκε για δεύτερη φορά αυτό μετά το παιχνίδι του Κυπέλλου. Το γκρουπ των ποδοσφαιριστών αυτό θα γίνεται όλο και πιο δυνατό".

Για τα πλάνα του σχετικά με την 11άδα:

"Κάποια από τα παιδιά που αγωνίστηκαν στο Καζακστάν θα παίξουν, δεν μπορούμε να «κρύψουμε» πολλά πρόσωπα. Την 11άδα θα συμπληρώσουν εκείνοι που έχουν αποδείξει πως είναι σε καλή κατάσταση και πως έχουν καταλάβει τι θέλουμε από αυτούς στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να εμπιστευτούμε πολλά παιδιά, όλοι όσοι θα αγωνιστούν, θα επιλεγούν με βάση την καλύτερη φυσική κατάσταση".

Για το αν ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί επηρεασμένος από το ματς κόντρα στη Σταντάρ:

"Δεν πιστεύω πως θα επηρεαστεί το ντέρμπι από την εικόνα του Παναθηναϊκού στο ματς με τη Σταντάρ. Αν σκεφτόμαστε πως ο Παναθηναϊκός θα έρθει επηρεασμένος από το ματς του Europa, θα είναι λάθος. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι, δεν θα σταθεί στο χθεσινό ματς, αλλά θα έρθει με τελείως διαφορετική διάθεση.

Εμείς δεν θα μείνουμε στο χθεσινό παιχνίδι, είναι ένα ντέρμπι, το τελευταίο για τον πρώτο γύρο στο γήπεδο μας και θέλω να το κερδίσουμε. Το μεγαλύτερο κίνητρο που έχουμε είναι να πάμε στη διακοπή και να έχουμε αυξήσει τη διαφορά μας. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα".

Για τα στοιχεία που αναμένεται να κρίνουν το ματς:

"Το πιο σημαντικό είναι να μείνουμε πιστοί στη φιλοσοφία μας, να έχουμε χαρακτήρα και να μην παρεκκλίνουμε από αυτό. Να έχουμε μέγιστο σεβασμό για τον αντίπαλό μας. Τίποτα άλλο δεν έχει σημασία. Το ίδιο ακριβώς πιστεύω πως θα κάνει και ο αντίπαλος, τα δύο στοιχεία αυτά είναι κλειδιά.

Ήρθαμε στον Ολυμπιακό μετά την προετοιμασία και με λίγο χρόνο έχοντας μπροστά μας τα ευρωπαϊκά πλέι οφ. Το να δοκιμάσουμε συστήματα είναι μέρος της δουλειάς και έπρεπε να το δοκιμάσουμε για να δούμε τη φιλοσοφία που μας ταιριάζει.

Έχουμε δει τι μπορεί να κάνει η ομάδα και αυτό που θέλουμε είναι να καταλάβουν οι παίκτες το στυλ που θέλουμε να έχουμε και από εκεί πέρα να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες μας. Υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και αυτό γίνεται μόνο μέσα από τη δουλειά".

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Άλλο Ευρώπη, άλλο ντέρμπι
"Δύο στα δύο" ο Παναθηναϊκός σε ντέρμπι "αιωνίων" με Σιδηρόπουλο
The Manthatis project
Οι βαθμολογίες και τα σενάρια για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό
Ερωτηματικό για Μπεργκ στο ντέρμπι
Βαθμός με Γιούνγκ Μπόις και πρόκριση για τον Ολυμπιακό
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ