ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπέντο: "Πάντα επιλέγω τους παίκτες που είναι στην καλύτερη κατάσταση"

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΓΚ ΜΠΟΙΣ.ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΠΕΝΤΟ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΓΚ ΜΠΟΙΣ.ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΠΕΝΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΓΚ ΜΠΟΙΣ.ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΠΕΝΤΟ

Ο Πάουλο Μπέντο εμφανίστηκε ικανοποιημένος απ' την εικόνα της ομάδας του, στάθηκε στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχει παίξει περισσότερα παιχνίδια στην Ευρώπη, ενώ αναφέρθηκε και στον αποκλεισμό του Αλεχάντρο Ντομίνγκες απ' την αποστολή.

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις στο "Γ. Καραϊσκάκης" και πλέον θα διεκδικήσει την πρωτιά στην τελευταία αγωνιστική με τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων", Πάουλο Μπέντο εμφανίστηκε ικανοποιημένος απ' την εικόνα της ομάδας του, στάθηκε στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχει παίξει περισσότερα παιχνίδια στην Ευρώπη απ' ό,τι στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στον αποκλεισμό του Αλεχάντρο Ντομίνγκες απ' την αποστολή.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Τι έφταιξε και τελικά ο Ολυμπιακός έφτασε εώς το τελευταίο λεπτό για να καρδιοχτυπήσει τον κόσμο του;

"Δεν πιστεύω ότι η ομάδα αγχώθηκε στα τελευταία λεπτά. Έγινε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με ένα πρώτο ημίχρονο αρκετά ισορροπημένο, με λίγες ευκαιρίες από τις δύο ομάδες. Παρόλα αυτά, ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλό μας στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε καλύτερη κατοχή και κυκλοφορία. Στο δεύτερο ημίχρονο όπου είχαμε προηγηθεί, είμαστε η ομάδα που δημιουργεί τις περισσότερες ευκαιρίες.

Από έλλειψη αποτελεσματικότητας δεν βάλαμε περισσότερα γκολ. Είμαστε η ομάδα που βάσει ευκαιριών δικαιούμασταν περισσότερα γκολ. Δεχτήκαμε γκολ από τον αντίπαλο σε μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες που έφτιαξε. Η ομάδα έδειξε ότι είχε τον έλεγχο του αγώνα. Ίσως απ' έξω φάνηκε ότι είχαμε άγχος, αλλά νομίζω ότι η ομάδα έχει κρατήσει το αποτέλεσμα και πάλεψε για το αποτέλεσμα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για το κατόρθωμά τους να προκριθούν".

Για ποιο λόγο δεν πραγματοποιήσατε άλλες αλλαγές έστω στα τελευταία λεπτά; Και επίσης ο Τσόρι που ακούστηκε το όνομά του ρυθμικά από την εξέδρα, για ποιο λόγο είναι εκτός αποστολής;

"Σέβομαι την άποψή σας. Καμιά φορά οι προπονητές έχουν διαφορετική άποψη. Η άποψή μου ήταν ότι δεν χρειαζόταν άλλη αλλαγή, ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε και τρεις αλλαγές, αλλά δεν υπάρχει κάποιος κανονισμός που επιβάλει να κάνουμε και τις τρεις αλλαγές. Οι προπονητές κρίνουν με τα πρόσωπα που είναι στον αγωνιστικό χώρο. Άλλες φορές κάνουν μία αλλαγή, άλλες δύο και άλλες τρεις. Για τον Τσόρι, επιλέξαμε 18 ποδοσφαιριστές με το ίδιο κριτήριο που κάνουμε πάντα ανάλογα με την κατάσταση που βρίσκονται. Μετά επιλέγουμε τους καλύτερους έντεκα. Τα κριτήριά μας είναι πάντα τα ίδια".

Ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε εννέα παιχνίδια στην Ευρώπη. Σας έχει ξανασυμβεί στην καριέρα σας να δώσει η ομάδα σας περισσότερα παιχνίδια στην Ευρώπη απ' ό,τι στο εγχώριο πρωτάθλημα.

"Όχι δεν μου έχει ξανασυμβεί. Έχουμε χάσει τις δύο πρώτες αγωνιστικές και άλλη μία τώρα για τους γνωστούς λόγους. Έτσι έχουμε βρεθεί να έχουμε ισάριθμα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι πρώτη φορά που το βλέπω αυτό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει το πρωτάθλημα".

Θεωρείτε ότι έχετε κάνει μία μικρή υπέρβαση με δεδομένο ότι το ρόστερ πήρε την τελική του μορφή την 31η Αυγούστου, βρίσκεται στο +7 από τον Παναθηναϊκό και εξασφάλισε την πρόκριση από την προτελευταία αγωνιστική του Europa League;

"Είμαστε πετυχημένοι με τους στόχους που έχουμε θέσει. Πάμε πάρα πολύ καλά και στους τρεις στόχους, προχωράμε με τον καλύτερο τρόπο, δουλεύουμε στην καθημερινότητα συνεχώς. Αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι θέλουμε να συγχαρούμε τους παίκτες για ό,τι έχουν πετύχει τώρα, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε γιατί είναι νωρίς να λέμε ότι κατακτήσαμε κάποιον τίτλο".

Είστε ικανοποιημένος από την εικόνα των δύο τερματοφυλάκων, του Καπίνο και του Λεάλι;

"Ναι, είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοση και την εξέλιξή τους. Πιστεύουμε ότι έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ότι η δουλειά που έχει γίνει είναι γεμάτη πρόοδο και βελτίωση. Παρόλο που δεν έχει πάρει την ευκαιρία του, είμαστε ευχαριστημένοι και με τον Χουτεσιώτη. Είμαστε ικανοποιημένοι και από τους τρεις".

Μπροστά σας έχετε κάποια παιχνίδια που προσφέρονται ακόμα και για ροτέισον, όπως με την Κέρκυρα, τα Χανιά και τον Λεβαδειακό. Σε αυτά τα παιχνίδια θα είναι ο Μάρκο Μάριν;

"Για να κερδίσει κάποιος ποδοσφαιριστής θέση σε κάποια αποστολή, θα πρέπει να την κερδίσει. Αυτό γίνεται με την καθημερινή του δουλειά και τον τρόπο που δείχνει τα αποτελέσματα της δουλειάς του στον προπονητή. Οι παίκτες την κερδίζουν τη θέση ανεξάρτητα από το όνομα ή την ηλικία τους. Επειδή τα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια θεωρούνται πιο εύκολα, αυτό που έχω να πω είναι ότι πάντα θα τα προετοιμάζω με τον ίδιο τρόπο, πάντα θα επιλέγω τους παίκτες που θα είναι στην καλύτερη κατάσταση. Πάντοτε κρύβονται κίνδυνοι και δεν θέλουμε να συμβεί κάτι κακό. Θα επιλέγουμε τους παίκτες που βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση. Αυτό είναι κάτι που το έχω ξεκαθαρίσει και έχω κάνει τα πάντα για να το κατανοήσουν οι ποδοσφαιριστές του".

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Στους "32" του Europa League o Ολυμπιακός, 1-1 με τη Γιουνγκ Μπόις
Οι βαθμολογίες και τα σενάρια για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό
Αποθέωση για Ντομίνγκες απ' τους φίλους του Ολυμπιακού!
Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
"Αναστενάρης" στους 32
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ