ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η απάντηση του Μπέντο για το μέλλον του

Η απάντηση του Μπέντο για το μέλλον του
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πάουλο Μπέντο αναφέρθηκε στο μέλλον του ύστερα απ' την ήττα απ' τον ΑΠΟΕΛ, ενώ αποκάλυψε τι ακριβώς συνέβη στην αλλαγή του Κώστα Φορτούνη.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε δεύτερη σερί ήττα, αυτή τη φορά με 1-0 απ' τον ΑΠΟΕΛ στο "Γ. Καραϊσκάκης" για τη 2η αγωνιστική του Europa League. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων" τόνισε πως η ομάδα του, βάσει εικόνας, δεν περνάει καμία κρίση, απάντησε για το τι συνέβη στην αλλαγή του Κώστα Φορτούνη, ενώ έκανε ειδική μνεία στο προσεχές ντέρμπι με την ΑΕΚ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλο κλαμπ και δεν έχει συνηθίσει κανείς να υπάρχουν δύο κολλητές ήττες και μάλιστα χωρίς γκολ. Αισθάνεστε ότι το ματς με την ΑΕΚ είναι κομβικό για τον σύλλογο και για εσάς στον πάγκο;

"Ως προπονητής πάντα έχω την τάση να συγκεντρώνομαι σε αυτά που ελέγχω. Αυτά είναι η προπόνηση της ομάδας. Από αύριο κιόλας ξεκινάει η προετοιμασία για την ΑΕΚ. Αυτό που έχω να πω είναι ότι είμαι ενωμένος με τους παίκτες μου, είμαι ευχαριστημένος με την αντίδρασή μας σε σχέση με το προηγούμενο ματς και είμαι σίγουρος ότι την Κυριακή θα δείξουν θετική αντίδραση και ένα πρόσωπο ικανό για να πάρει τη νίκη στο ντέρμπι".

Πέρα από την ανάλυση του ματς, σαν να φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός περνάει μία κρίση. Το ασπάζεστε ή είναι απλώς μία κακή παρένθεση;

"Θα ξεκινήσω από την ανάλυση. Κάναμε πολλά σωστά πράγματα, ήταν σωστή η συμπεριφορά των παικτών μας, είχαμε καλή κυκλοφορία και τον έλεγχο του αγώνα. Καταφέραμε να επιτεθούμε. Επίσης πιστεύω ότι ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι και το ψυχολογικό ήταν υπέρ μας. Μας έλειψαν όμως πράγματα, όπως η αποτελεσματικότητα στο τελείωμα των φάσεων. Θα μπορούσαμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Η στρατηγική μας παρουσίασε πολλά από αυτά που θέλαμε. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά των παικτών μας. Αυτό που μας έλειψε ήταν το τελείωμα των φάσεων. Σε σχέση με το άλλο ερώτημα, είναι λογικό όταν μία ομάδα έχει τις διαστάσεις του Ολυμπιακού να υπάρχει η αίσθηση ότι περνάει κρίση. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί όμως ως ομάδα σε κρίση με την σημερινή μας εικόνα. Αγωνιστήκαμε και το αποτέλεσμα είναι άδικο. Πιστεύω ότι μία ισοπαλία ίσως να ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Σε καμία περίπτωση δεν μας άξιζε η ήττα και να φύγουμε χωρίς βαθμούς".

Ο Φορτούνης ήταν από τους καλύτερους παίκτες. Επιλέξατε τον Ελιουνούσι να βάλετε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Φορτούνη. Μπορείτε να μας εξηγήσετε αυτή την αλλαγή;

"Αισθανόταν ενοχλήσεις από το πρώτο ημίχρονο. Αυτό συζητήθηκε και στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ότι ίσως έπρεπε να βγει. Όμως ο ίδιος άντεξε και ολοκλήρωσε το ημίχρονο. Στην ανάπαυλα συζητήσαμε τι ήταν πιο σωστό και αποφασίσαμε να τον κρατήσουμε, γιατί συμφωνούμε ότι ήταν από τους καλύτερους. Θυσιαζόταν αρκετά και έπρεπε να γίνει αλλαγή. Το πιο σωστό ήταν να βγάλουμε τον Φορτούνη γιατί είχε τις ενοχλήσεις και δεν ήταν σωστό να τον αφήσουμε να υποφέρει".

Μπορείτε να μας πείτε τι συνέβη τη στιγμή που πήγε να βγει αρχικά ο Μαρίν και να δώσει τη θέση του στον Ελιουνούσι;

"Δεν έγινε κάτι το ιδιαίτερο. Ήταν μία παρεξήγηση εκείνη τη στιγμή. Είχαμε αποφασίσει να βγει ο Φορτούνης. Ο Μάριν θα περνούσε σε διαφορετική θέση και έγινε μία παρεξήγηση. Πέρασε λάθος η πληροφορία στον διαιτητή και μόλις είδα λάθος τον αριθμό, έσπευσα να το διορθώσω. Ήταν μία κακή συνεννόηση".

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ντα Κόστα προσπαθούσε να βγάζει μπαλιές μπροστά χωρίς να περνάει η μπάλα από τα πόδια των χαφ. Αυτός θα είναι ο σχεδιασμός του φετινού ο Ολυμπιακού στο επιθετικό κομμάτι;

"Σε κάποιες στιγμές του παιχνιδιού μας όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα για να περάσουμε τις αντίπαλες άμυνες, μία από τις λύσεις είναι να πηγαίνει απευθείας πιο μπροστά και όχι να περνάει από το κέντρο η μπάλα. Στο πρώτο μέρος προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον τρόπο, αλλά στο ημίχρονο το συζητήσαμε και αποφασίσαμε ότι έπρεπε να δοκιμάσουμε κάτι άλλο, χρησιμοποιώντας τους χαφ. Όταν αντιμετωπίζει πρόβλημα σε αυτό χρησιμοποιούμε άλλους τρόπους. Όταν η ομάδα μας στήνεται σωστά και ο αντίπαλος μας δίνει τα κενά που χρειαζόμαστε προσπαθούμε να το εκμεταλλευτούμε με άλλους τρόπους".

Από τη στιγμή που η ομάδα σας έκανε αυτά που θέλατε, πώς συμβιβάζεστε με την ισοπαλία και λέτε ότι ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα;

"Ακόμα και η ισοπαλία δεν θα ήταν δίκαιη για εμάς, πόσο μάλλον η ήττα. Το πιο δίκαιο θα ήταν η νίκη".

Σας προβληματίζει η αμυντική λειτουργία της ομάδας γιατί ακόμη μία φορά ο αντίπαλος με μία ευκαιρία βάζει γκολ.

"Σε κάθε ματς υπάρχουν λάθη και πράγματα που γίνονται σωστά. Τα λάθη μας στην άμυνα δεν ήταν πολλά και ήταν αυτά που προσπαθούμε να διορθώσουμε. Δεν πιστεύω ότι η ομάδα έδωσε στον αντίπαλο πολλές ευκαιρίες για να μας βλάψει. Ο αντίπαλος ήταν πολύ ικανός να εκμεταλλευτεί τα λάθη που έγιναν στην άμυνά μας. Σε αντίθεση με εμάς που δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε τα λίγα λάθη που έγιναν στη δική μας άμυνα. Αυτά είμαι σίγουρος ότι θα διορθωθούν, είναι πράγματα που μπορούμε να τα διορθώσουμε και μεταφέρονται στην ομάδα, τα συζητάμε όλοι μαζί και δουλεύουμε όλοι μαζί".

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ήττα 0-1 από το ΑΠΟΕΛ για τον Ολυμπιακό, που είχε τρία δοκάρια
Ο Ολυμπιακός του Πειραιά είστε;
Ζόρια, ομορφιές και... DAB στο Φάληρο!
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ