ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπέντο: "Νίκη με την Αστάνα για την πρόκριση, μετά ο Παναθηναϊκός"

Μπέντο: "Νίκη με την Αστάνα για την πρόκριση, μετά ο Παναθηναϊκός"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πάουλο Μπέντο, υποστήριξε ότι το μυαλό του είναι στο πως θα έρθει η νίκη με την Αστάνα και ύστερα οι "ερυθρόλευκοι" θα ασχοληθούν με το ντέρμπι, κόντρα στον Παναθηναϊκό.

O Ολυμπιακός φιλοξενείται από την Αστάνα, την Πέμπτη (3/11, 18:00) για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, και ο Πορτογάλος προπονητής, Πάουλο Μπέντο, έθεσε ως στόχο τη νίκη που θα φέρει τους "ερυθρόλευκους" πιο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και ύστερα θα ασχοληθεί με το ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό, την Κυριακή (6/11) για τη 10η αγωνιστική της Super League.

"Η σκέψη μου γι’ αυτό το παιχνίδι είναι να κερδίσουμε. Αυτό σκεφτόμαστε όπως και για όλα τα παιχνίδια. Όσον αφορά στην ευκολία ή δυσκολία δεν έχουμε πει ποτέ ότι μία νίκη έρχεται εύκολα. Στο πρώτο παιχνίδι κάναμε εύκολα τα πράγματα γιατί είχαμε υψηλή απόδοση. Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με σοβαρότητα γιατί ο αντίπαλος μας έχει την τελευταία του ευκαιρία να μπει στη μάχη για την πρόκριση. Εμείς όμως θέλουμε τη νίκη για να φτάσουμε πιο κοντά στον στόχο μας που είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση.

Γνωρίζουμε τα αποτελέσματα του αντιπάλου ξέρουμε ότι δεν έχει ηττηθεί και γνωρίζουμε τις νίκες που έχει σε διεθνές επίπεδο. Τις νίκες απέναντι σε Ατλέτικο και Γαλατασαράι. Αυτός είναι ένας λόγος για να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι στο γήπεδο. Αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο για εμάς για να είμαστε η πρώτη ομάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο που θα καταφέρει να κερδίσει σε αυτή τη δυνατή έδρα".

Για το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό και το κατά πόσο θα επηρεαστεί η συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών του: "Γνωρίζουμε και δεν είχαμε αμφιβολία ότι οι οπαδοί μας θα είναι δίπλα μας την Κυριακή. Πάντα είναι στο πλευρό μας και μας βοηθάνε. Γνωρίζαμε ότι θα είναι γεμάτο το γήπεδο την Κυριακή. Θα έχουμε αρκετό χρόνο να σκεφτούμε και να μιλήσουμε για το ντέρμπι. Αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε μόνο με αυτό το παιχνίδι. Είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη που θα μας φέρει πολύ κοντά σε έναν ακόμα στόχο μας. Μετά από αυτό το παιχνίδι θα έχουμε το χρόνο να ασχοληθούμε με το ντέρμπι της Κυριακής".

Για τη σημασία που έχει προσδώσει στη διοργάνωση και το πόσο θετικό αντιλαμβάνεται ως αποτέλεσμα την ισοπαλία: "Φυσικά και πρόκειται για μία σημαντική διοργάνωση. Είναι η δεύτερη πιο σημαντική της UEFA. Ο πρωταρχικός μας στόχος ήταν να είμαστε στο Champions League. Αυτή τη στιγμή όμως συμμετέχουμε σε τρεις διοργανώσεις και θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλες και ο στόχος μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση".

Για τα περιθώριο βελτίωσης σε θέματα τακτικής: "Η διαδικασία της βελτίωσης της δουλειάς και της εξέλιξης και της ομάδας είναι συνεχής που δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Πρέπει συνεχώς να βελτιωνόμαστε και να προχωράμε. Θέλουμε η ομάδα πάντα να διορθώνει λάθη και να βελτιώνεται. Υπάρχουν πράγματα που δουλεύουμε και θέματα τακτικής. Τα πράγματα έχουν βελτιωθεί πολύ και η ομάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι σε εκείνο το παιχνίδι με τη Γιουνγκ Μπόις, όμως, ποτέ δεν σταματάμε να βελτιωνόμαστε".

Photo credits: Action images

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ