ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπέντο: "Ευχαριστημένος με τον Μαρίν"

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÃÉÏÕÍÃÊ ÌÐÏÉÓ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - YOUNG BOYS
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÃÉÏÕÍÃÊ ÌÐÏÉÓ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - YOUNG BOYS EUROKINISSI SPORTS

Ο Πάουλο Μπέντο εξέφρασε την ευχαρίστηση του για την εικόνα του Μαρίν, τόνισε ότι δεν γίνεται να κερδίζει όλα τα ματς άνετα και με πολλά γκολ ο Ολυμπιακός, ενώ έριξε την μπηχτή του σε ερώτηση για την επιλογή του Λεάλι.

Ο Πορτογάλος τεχνικός παραδέχθηκε ότι η ομάδα του αντιμετώπισε προβλήματα κόντρα στον Αστέρα, όμως στάθηκε στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δείχνει χαρακτήρα ανατρέποντας εις βάρος του καταστάσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπέντο μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Φάληρο και τη νίκη του Ολυμπιακού με σκορ 2-1 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, για την εξ αναβολής 1η αγωνιστική της Super League:

Πώς ζήσατε το παιχνίδι; Είναι το δεύτερο συνεχόμενο ματς που ο Ολυμπιακός ανατρέπει την εις βάρος του κατάσταση. Πού οφείλετε το γεγονός ότι για δεύτερο σερί ματς καρδιοχτύπησε τον κόσμο του;

"Καλή χρονιά με υγεία. Πράγματι για δεύτερη συνεχόμενη φορά χρειάστηκε να ανατρέψουμε το σκορ και δεν ήταν μόνο αυτή η φορά, αλλά έχει ξαναγίνει με ΠΑΟΚ και Ηρακλή. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν το ευχόμαστε και κάτι που δεν είναι ευχάριστο και δεν είναι ο στόχος μας να συμβαίνει.

Είναι όμως κάτι που μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο και μπορεί να χρειαστεί μία ομάδα να ανατρέψει το σκορ, παρόλο που δέχεται πρώτη γκολ. Αυτό δείχνει την ικανότητα της ομάδας να αντιδράει σε τέτοιου είδους καταστάσεις.

Ευτυχώς έχουμε δείξει την ικανότητα να τα καταφέρουμε. Αν μιλήσουμε για το συγκεκριμένο ματς, ξεκινήσαμε αρκετά καλά, κάναμε τα πράγματα καλύτερα από τον αντίπαλό μας μέχρι το 0-1.

Μετά το γκολ του Αστέρα φάνηκε μία ανησυχία και οι παίκτες έδειξαν το άγχος τους και το έδειξαν παίρνοντας λάθος αποφάσεις στις μεταβιβάσεις τους.

Είναι αδύνατο μία ομάδα σε όλα τα παιχνίδια της να προηγείται με 1-0, 2-0, 3-0 ή 4-0. Αυτό δεν συμβαίνει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά ούτε στην Πορτογαλία, ούτε πουθενά.

Αυτό είναι κάτι που πιστεύω ότι είναι ένα θέμα στον Ολυμπιακό, γιατί έτσι είναι μαθημένοι σε αυτή την ομάδα. Όμως κάποιες φορές δεν γίνεται.

Το σημαντικό είναι όταν δεν γίνεται, να μπορείς να αντιδράσεις και να παλεύεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτό συνέβη σήμερα και το καταφέραμε. Ανατρέψαμε το αποτέλεσμα και κερδίσαμε το παιχνίδι".

Το γεγονός ότι στα ντέρμπι και με την ΑΕΚ, και με τον Παναθηναϊκό, και με τον ΠΑΟΚ ήταν πιο συγκεντρωμένος. Με Κέρκυρα, Λεβαδειακό, Παναιτωλικό και Αστέρα σαν να πετάει το πρώτο ημίχρονο. Κι επίσης, υπάρχει μία εικόνα πανικού μετά το 0-1 και κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει 0-2 το ματς.

"Δεν πιστεύω ότι έχει συμβεί στα τέσσερα ματς που είπατε. Θα συμφωνήσω στο ματς με τον Παναιτωλικό. Δεν είχαμε δείξει καλή εικόνα. Θέλαμε σήμερα να βελτιώσουμε την εικόνα μας και νομίζω τα καταφέραμε. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα πράγματα σήμερα.

Είχαμε καλύτερες φάσεις ειδικά στο πρώτο ημίχρονο από "στημένες μπάλες". Σε άλλα παιχνίδια όπως με τον Λεβαδειακό, ενώ στο ημίχρονο ήταν 0-0 τελείωσε το ματς με 4-0 και ήταν μία πολύ καλή εικόνα από την ομάδα μας.

Με τα Γιάννενα σε ένα δύσκολο γήπεδο παρόλο που δεν γινόταν να παρουσιάσεις ένα καλό πρόσωπο, η ομάδα έδειξε ικανότητα να βάλει γκολ.

Αυτό που δεν μπορεί να συμβεί είναι να κερδίζει συνεχώς με πολλά γκολ πριν από το 90λεπτο. Πρέπει να αναγνωρίσουμε την ικανότητα της ομάδας να παλεύει μέχρι το τέλος για να γυρίζει τα αποτελέσματα.

Είναι μία αγωνιστική περίοδος ως τώρα με 11 νίκες σε 13 αγωνιστικές, με μόλις μία ήττα και μία ισοπαλία και με μία ομάδα που έχει δεχτεί λίγα γκολ και έχει βάλει μεγάλο αριθμό γκολ. Πουθενά δεν μπορεί να συμβεί να κερδίζει μία ομάδα συνεχώς με πολλά γκολ".

Είδαμε τον Μαρίν να παίζει και έβγαλε διάθεση και όρεξη και στο τέλος έβαλε το γκολ της νίκης. Την Κυριακή θα τον ξαναδούμε, αλλά αυτή τη φορά στο αρχικό σχήμα και επίσης μέσα στο 2017 θα πάρει κι άλλες ευκαιρίες;

"Είναι οι παίκτες που κερδίζουν τη θέση τους. Εκείνοι με τη συμπεριφορά τους "επιλέγουν" αν θα μπουν σε μία 18άδα ή όχι. Επιλέγω ποιοι είναι καλύτεροι για τον συγκεκριμένο αγώνα. Για την Κυριακή θα δούμε, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Έχουμε προπονήσεις και μετά θα επιλέξουμε τα πρόσωπα.

Ο Ιανουάριος είναι ένας μήνας με πολλά ματς, με πολύ μικρά διαλείμματα και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Είμαι ευχαριστημένος με τον Μαρίν, έδειξε πολύ καλά στοιχεία, οι παίκτες είναι αυτοί που με την απόδοσή τους κερδίζουν μία θέση και θέλω εκτός από το να συγχαρώ τον συγκεκριμένο παίκτη, να συγχαρώ και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές".

Ο Ολυμπιακός θα δώσει τέσσερα σερί ματς εκτός έδρας. Ποιο στοιχείο θα ήταν αυτό που θα λέγατε στους παίκτες σας να προσέξουν σε σχέση με σήμερα, γιατί είναι διαφορετικό το να παίζεις στο Καραϊσκάκη και διαφορετικό μακριά από την έδρα σας.

"Πράγματι, είναι διαφορετικό να παίζεις εντός και εκτός έδρας. Όμως από την αρχή της σεζόν ξέρουμε το πρόγραμμα ότι έχει 15 εντός και 15 εκτός έδρας παιχνίδια.

Στόχος μας είναι να τα κερδίζουμε όλα. Σκεφτόμαστε μόνο την Ξάνθη και γενικότερα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη μας. Δεν αλλάζει η φιλοσοφία μας, είτε παίζουμε εντός, είτε εκτός".

Με ποιο κριτήριο έπαιξε ο Λεάλι βασικός, αν και γνωρίζουμε ότι ο Καπίνο είναι έτοιμος ιατρικά;

"Γιατί απ' όσο ξέρω δεν μπορούμε να παίξουμε με δύο τερματοφύλακες".

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μην ξανακούσω για Ομπράντοβιτς
Με ήρωα τον Μαρίν στις καθυστερήσεις, 2-1 ο Ολυμπιακός τον Αστέρα
Έντονη δυσαρέσκεια για Βάτσιο
Καρέ - καρέ η φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Μάσα στο Ολυμπιακός - Αστέρας
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ