ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπέντο: "Δεν θα παίξει με Ατρόμητο ο Ντε λα Μπέγια"

Μπέντο: "Δεν θα παίξει με Ατρόμητο ο Ντε λα Μπέγια"
Μπέντο ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πάουλο Μπέντο, υποστήριξε ότι οι "ερυθρόλευκοι" θα παραταχθούν χωρίς τον Ισπανό αριστερό μπακ, Αλμπέρτο ντε λα Μπέγια, στο Περιστέρι με αντίπαλο τον Ατρόμητο.

Χωρίς τον Αλμπέρτο Ντε λα Μπέγια θα αγωνιστεί (και) το απόγευμα του Σαββάτου (29/10) στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός, όπως παραδέχθηκε μιλώντας στην κάμερα τηςNOVAο Πάουλο Μπέντο. Ο Πορτογάλος κόουτς ερωτηθείς για την κατάσταση του Ισπανού μπακ υπογράμμισε:

"Όχι, δεν θα είναι έτοιμος, ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, θα εκτιμήσουμε την κατάστασή του για να δούμε πότε θα ενσωματωθεί με τους υπόλοιπους παίκτες στις προπονήσεις και μετά θα αποφασίσουμε. Προς το παρόν δουλεύει μόνος του".

- Πόσο δύσκολο είναι για έναν προπονητή να διαχειριστεί ένα ρόστερ με τόσες πολλές και καλές επιλογές;

"Για έναν προπονητή ποτέ δε θα πρέπει να είναι πρόβλημα το γεγονός πως έχει πάρα πολλές λύσεις και επιλογές. Το πρόβλημα είναι πως ο αριθμός των ποδοσφαιριστών είναι πάρα πολύ μεγάλος. Ως αποτέλεσμα αυτού αρκετοί ποδοσφαιριστές να μένουν εκτός αποστολής. Αυτό δεν είναι εύκολο να το διαχειριστεί κανένας. Ούτε ένας ποδοσφαιριστής, ενώ ούτε μέσα στην ομάδα είναι εύκολο να το δεχθεί κάποιος. Είναι ένα πρόβλημα υπό την έννοια πως όλοι οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να πάρουν χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια. Είναι δύσκολο ακόμα και να προπονηθούν μαζί όλοι οι ποδοσφαιριστές.

Πρέπει να το δεχθούμε και να το κατανοήσουμε πως αυτή είναι η συνθήκη που επικρατεί στην ομάδα μας. Είναι καλό που έχουμε πάρα πολλές επιλογές. Έχουμε πάρα πολλές εναλλακτικές λύσεις. Όμως, είναι κάτι που αμοιβαία θα πρέπει να το δεχθούμε και να το διαχειριστούμε. Από τη στιγμή που εδώ και δύο μήνες δεν αποτέλεσε πρόβλημα, δε θα αποτελέσει και τώρα".

- Το Σάββατο ακολουθεί το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, μία έδρα όπου ο Ολυμπιακός συναντά υψηλά εμπόδια. Τι εικόνα έχετε για τον αντίπαλό σας;

"Εμείς θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να παρουσιάσουμε ένα καλό παιχνίδι απέναντι στον Ατρόμητο. Είναι μία ομάδα η οποία παραδοσιακά μας δυσκολεύει και μας δημιουργεί προβλήματα. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Θέλουμε οπωσδήποτε να το κερδίσουμε απέναντι σε μία ομάδα η οποία έχει πάρα πολύ καλούς, ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό ματς. Επίσης, όπως γνωρίζουμε τα προηγούμενα χρόνια ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στην έδρα αυτή. Για αυτό θα χρησιμοποιήσουμε το φιλικό παιχνίδι που παίξαμε στην αρχή της χρονιάς σαν παράδειγμα προς αποφυγήν, ώστε να είμαστε σε εγρήγορση και προσεκτικοί με στόχο να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι η νίκη".

- Ξέρω πως σας απασχολεί μόνο η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση. Ωστόσο, σας προβληματίζει το γεγονός πως στη συνέχεια υπάρχει ένα πολύωρο και κοπιαστικό ταξίδι στο Καζακστάν για την αναμέτρηση με την Αστάνα, μόλις λίγα 24ωρα πριν από ντέρμπι των «αιωνίων»;

"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το μυαλό μας βρίσκεται μόνο στο επόμενο ματς του πρωταθλήματος. Είναι σημαντικό για εμάς και θέλουμε να συγκεντρωθούμε σε αυτό. Η αλήθεια είναι πως μετά ακολουθεί μία πολύ δύσκολη εβδομάδα. Είναι δύσκολη γιατί πρόκειται να κάνουμε δύο μεγάλα ταξίδια. Να πάμε και να γυρίσουμε από το Καζακστάν. Θα παίξουμε εκεί ένα παιχνίδι. Και στη συνέχεια ακολουθεί το τελευταίο μεγάλο ντέρμπι του πρώτου γύρου, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό μέσα στην έδρα μας. Είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό ματς για εμάς. Θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεχωριστά για το κάθε παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορη αποκατάσταση μετά από κάθε ματς. Όλα αυτά πρέπει να γίνονται μέσα στα μικρά διαλείμματα ανάμεσα στα παιχνίδια. Θα έχουμε μόνο τρεις ημέρες από την ημέρα του ευρωπαϊκού παιχνιδιού έως το ντέρμπι. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε πανέτοιμοι και να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε".

Τέλος, ο Πορτογάλος κόουτς ρωτήθηκε και για το βάθος στο ρόστερ:

"Το πιο σημαντικό ήταν η αντίδραση των παικτών και το πώς αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια. Το κάναμε με σοβαρότητα και πολύ σωστή συμπεριφορά. Δεν είναι καθόλου εύκολο να παίζεις σε ένα ματς με μια εντελώς καινούρια 11άδα, όμως όλοι είναι έτοιμοι και προετοιμασμένοι για να βοηθήσουν. Και ψυχολογικά, αλλά και σωματικά. Όμως, σίγουρα δεν είναι εύκολο όταν έχεις τόσες πολλές αλλαγές να βγάζεις καλή εικόνα. Το μυστικό βρίσκεται στην συμπεριφορά των παικτών και στο πώς προσέγγισαν το παιχνίδι, τόσο όταν το προετοιμάζαμε όσο και μέσα στον αγώνα. Ηταν ένα καλό παιχνίδι και ήταν θετικό ότι σκοράραμε νωρίς. Ηταν σημαντικό για τους παίκτες, που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα και δεν έχουν τον ίδιο ρυθμό με τους άλλους συμπαίκτες τους, το ότι έδειξαν πως δεν είναι έτοιμοι και η συμπεριφορά τους ήταν αυτή που θέλαμε για να πάρουμε τον αγώνα κόντρα σε μια δυνατή ομάδα, από την κορυφαία κατηγορία".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ