ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπέντο: "Δεν περιμέναμε αυτό για να θεωρηθούμε φαβορί"

Μπέντο: "Δεν περιμέναμε αυτό για να θεωρηθούμε φαβορί"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πάουλο Μπέντο, υποστήριξε πως οι ποδοσφαιριστές του εφάρμοσαν πιστά το πλάνο και ξεκαθάρισε ότι δεν περίμενε το 6-1 επί της Βέροιας για να θεωρεί την ομάδα του φαβορί για τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε τη Βέροια με 6-1, για την τρίτη αγωνιστική της SuperLeague, με τον Πορτογάλο τεχνικό των "ερυθρολεύκων", Πάουλο Μπέντο, να ξεκαθαρίζει ότι δεν περίμενε αυτή την εμφάνιση για να θεωρήσει την ομάδα του φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

- Είναι από τα παιχνίδια που θα λέγατε ότι δεν μπορείτε να έχετε κανένα παράπονο από τους παίκτες σας;

"Όσον αφορά στη συμπεριφορά των παικτών είμαστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο που κυριάρχησαν στο ματς, για τον τρόπο που διεκδίκησαν τα γκολ, για το ότι είχαν πολλές ευκαιρίες. Καταφέραμε να βάλουμε τρία γκολ σε κάθε ημίχρονο. Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, κερδίσαμε τους τρεις βαθμούς που θέλαμε, είχαμε καλή συμπεριφορά σε όλο το παιχνίδι. Σε γενικές γραμμές στην άμυνα δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα. Επιθετικά είμαστε ικανοποιημένοι. Ίσως το μόνο παράπονο που έχουμε είναι ότι θα μπορούσαμε να αποφύγουμε το γκολ που δεχτήκαμε. Όταν όμως μία ομάδα κερδίζει με 6-1, δεν γίνεται να μην είσαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα".

- Παρατάξατε τρεις ποδοσφαιριστές πίσω από τον Ιντέγιε που έκαναν συνεχώς κίνηση και τα πλάγια μπακ που ανέβαιναν πολύ. Είναι αυτός ο Ολυμπιακός που έχετε ονειρευτεί;

"Αυτό ήταν το πλάνο μας. Θέλαμε κινητικότητα πίσω από τον φορ. Ήταν το σχέδιο που είχαμε σήμερα για να πάρουμε τη νίκη και να ξαφνιάσουμε τον αντίπαλο. Δεν γνωρίζουμε αν θα είναι ίδια στρατηγική σε όλα τα ματς. Αυτό είναι το μοντέλο σε γενικές γραμμές που θέλουμε. Δεν μπορούμε να πούμε ότι θα είναι η ίδια στρατηγική σε όλα τα παιχνίδια. Ίσως είναι κάτι που μπορούμε να το ξαναδούμε".

- Περιμένατε να πετύχει η ομάδα σας έξι γκολ και να πάρει αυτή την ευρεία νίκη; Χθες ήταν φαβορί για το πρωτάθλημα μία ομάδα που πέτυχε τρία γκολ, σήμερα γύρω στις έξι μία άλλη που πέτυχε τέσσερα, ενώ τώρα εσείς βάλατε έξι.

"Δεν πιστεύω ότι κάτι τέτοιο περιμένουμε για να θεωρηθούμε φαβορί για να πάρει το πρωτάθλημα. Μία ομάδα που έχει καταφέρει όλα αυτά, σίγουρα θεωρείται φαβορί. Είμαστε ικανοποιημένοι με το σημερινό ματς, αλλά δεν πιστεύω από τον αριθμό των γκολ σε μία αγωνιστική μπορεί να κριθεί η αξία μίας ομάδας. Δεχόμαστε τον τίτλο του φαβορί χάρη σε όλα αυτά που έχει πετύχει ο Ολυμπιακός τόσα χρόνια. Πιστεύουμε ότι είμαστε το φαβορί και θα προσπαθήσουμε να το αποδείξουμε στο γήπεδο".

- Το δίδυμο Καρντόσο – Ιντέγιε θα το ξαναδούμε σύντομα ή ήταν απλώς μία δοκιμή;

"Είναι μία απόφαση που πάρθηκε κατά τη διάρκεια του ματς. Δεν το είχαμε σχεδιάσει από την αρχή. Πήραμε την ευκαιρία από το σκορ που υπήρχε εκείνη τη στιγμή. Είναι κάτι που ίσως το ξαναδούμε στο μέλλον είτε στην αρχή, είτε κατά τη διάρκεια. Υπάρχουν πολλές λύσεις στο ρόστερ αναλόγως με τις ανάγκες της ομάδας".

- Ένα σχόλιο για τον Μάρκο Μαρίν; Σκοπεύετε στο μέλλον να τον ξαναβάλετε πίσω από τον φορ;

"Είναι πολύ δύσκολο να σας πούμε τι θα γίνει στα επόμενα ματς. Είμαστε ευχαριστημένοι από την απόδοσή του, αλλά είναι ένας παίκτης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εξτρέμ και ως “δεκάρι”. Έχει μεγάλη τεχνική κατάρτιση και να παίρνει αποφάσεις στο παιχνίδι. Όμως είναι πιθανό να τον ξαναδούμε σε αυτή τη θέση ή ως εξτρέμ. Το ρόστερ μας είναι πλούσιο και προσφέρει πολλές λύσεις. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στο κάθε ματς. Θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες κάθε αγώνα".

- Για την αναβολή του πρωταθλήματος ένα σχόλιο;

"Το πρώτο πράγμα που κοιτάζω είναι η δουλειά μου, να προπονήσω την ομάδα μου, να προετοιμάσω τους παίκτες μου και την στρατηγική. Δεν ασχολούμαι με κάτι άλλο. Υπάρχουν γεγονότα στα οποία βεβαίως θα πρέπει να προσαρμοστούμε".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ