ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπέντο: "Δεν μετανιώνω για τις αποφάσεις μου"

Μπέντο: "Δεν μετανιώνω για τις αποφάσεις μου"
Μπέντο ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πάουλο Μπέντο υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου μετά το 3-0 επί της ΑΕΚ ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι σε κρίση, υπεραμύνθηκε των αποφάσεών του, ενώ για τον Φορτούνη σχολίασε: "Πιστεύουμε ότι θα είναι ξανά ο καλύτερος".

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το 3-0 σε βάρος της ΑΕΚ ο Πάουλο Μπέντο, ρωτήθηκε αν μετάνιωσε για τις ενδεκάδες που κατέβασε με ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ και υποστήριξε ότι δεν μετανιώνει για καμιά του απόφαση. Υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι σε κρίση, ενώ έκανε αναφορά στον Κώστα Φορτούνη.

-Την Πέμπτη σας είχαμε ρωτήσει αν ο Ολυμπιακός περνάει κρίση και μας είπατε “όχι”. Πώς γύρισε ο Ολυμπιακός τον διακόπτη σε αυτό το διήμερο-τριήμερο;

"Για εμένα δεν έχει αλλάξει κάτι με την εικόνα του αγώνα της Πέμπτης. Την Πέμπτη όπως και σήμερα ήμασταν αρκετά καλοί, ήμασταν μαχητικοί, είχαμε καλό επίπεδο και συνέχεια στο παιχνίδι μας. Το σημερινό παιχνίδι είναι μία συνέχεια από αυτό που κάναμε την Πέμπτη. Είχαμε μία καλή απόδοση και μας έλειπε η αποτελεσματικότητα. Δημιουργήσαμε και με τον ΑΠΟΕΛ φάσεις, αλλά δεν σκοράραμε. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι αποτελεσματικότητας, παίζει ρόλο ποιος θα εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του. Δεν είναι αρκετό το να κάνεις μία καλή εμφάνιση.

Ολοκληρώσαμε σήμερα αυτό που ξεκινήσαμε την Πέμπτη. Ημασταν αποτελεσματικοί και καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Δεν πίστευα ούτε πιστεύω ότι η ομάδα μας περνούσε κρίση, γιατί είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε μία ισορροπία είτε στις καλές, είτε στις κακές στιγμές. Αυτή τη στιγμή είμαστε καλά, πετύχαμε μία σημαντική νίκη, αλλά αυτό δεν αποτελεί κάτι παραπάνω από τρεις βαθμούς. Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Για αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε με δουλειά και καλά αποτελέσματα. Πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι και ισορροπημένοι, τόσο σε ένα αρνητικό αποτέλεσμα, όσο και σε ένα θετικό".

-Βλέποντας την σημερινή ενδεκάδα με αυτή την πολύ καλή απόδοση που είχε η ομάδα σας, μήπως μέσα σας μετανιώσατε για τις ενδεκάδες που παρατάξατε με την Λάρισα και τον ΑΠΟΕΛ;

"Δεν μετανιώνω για τις αποφάσεις που παίρνω, γιατί είναι κάτι που βασίζεται σε λογικά πράγματα, όπως η κατάσταση των παικτών, όπως ο αντίπαλός μας τη στιγμή που έρχεται ένα παιχνίδι. Επίσης, είναι εύκολο να αναλύσουμε ένα ματς και μία απόφαση μετά από ένα αποτέλεσμα. Ομως εμείς δεν αναλύουμε μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και τον τρόπο που ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Το τι στρατηγική δηλαδή ακολουθήσαμε σε ένα παιχνίδι. Θεωρώ ότι πήρα σωστές αποφάσεις και θέλω να σημειώσω ότι δεν αξίζαμε την ήττα με ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ. Αξίζαμε να κερδίσουμε με τον ΑΠΟΕΛ".

-Θεωρείτε ότι η παρουσία του Μιλιβόγεβιτς στη μεσαία γραμμή ήταν το κλειδί για το ματς;

"Ο Λούκα ήταν ιδιαίτερα αλλαγμένος σε σχέση με άλλα ματς και αυτό που άλλαξε ήταν ο παρτενέρ του. Είχαμε διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Αλλαξε για παράδειγμα ο Μάριν που ήταν έξω σήμερα, όμως αυτό οφείλεται στην απόφασή μας να αλλάξουμε τα χαρακτηριστικά μας στον αγώνα. Δεν νομίζω ότι είχε κάτι διαφορετικό σήμερα ο Λούκα".

-Πόσο ευεργετική μπορεί να είναι η εμφάνιση και η νίκη για τη συνέχεια του Ολυμπιακού;

"Πραγματικά αυτό που συνηθίζεται σε όλους τους μεγάλους συλλόγους στον κόσμο όπως ο Ολυμπιακός, είναι να θέλουν μία συνέχεια στα αποτελέσματα. Για εμάς συνέβη κάτι διαφορετικό, είχαμε 5-6 συνεχόμενες νίκες και ήρθαν δύο αρνητικά αποτελέσματα. Μετά ακολουθούσε ένα ντέρμπι. Παρόλο που ήταν ντέρμπι, δεν άλλαξε τίποτα στην προετοιμασία του παιχνιδιού, συνεχίσαμε να δουλεύουμε όπως στα προηγούμενα ματς, μελετώντας την κατάσταση της ομάδας μας και των αντιπάλων μας. Δεν κάναμε κάτι διαφορετικό απ' ό,τι κάναμε συνήθως στα προηγούμενα παιχνίδια. Είναι καλό που κερδίσαμε το ντέρμπι, αλλά είναι καλό να έχουμε μία ροή καλών αγώνων".

-Ο Ολυμπιακός προερχόταν από δύο σκληρές ήττες και κάποιοι υποστήριζαν ότι δεν ήσασταν το φαβορί. Πιστεύετε ότι το Καραϊσκάκη δίνει ώθηση στην ομάδα; Πιστεύετε ότι έκανε τη διαφορά το βάρος της φανέλας;

"Οταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά, όλα έχουν βοηθήσει. Ολοι οι παράγοντες είναι σημαντικοί. Ηταν ένα ντέρμπι, αναμενόμενο ότι το γήπεδο θα ήταν γεμάτο και αυτός είναι ένας παράγοντας που πάντα βοηθάει. Πιστεύω ότι ένας θετικός παράγοντας ήταν η αντίδραση των ποδοσφαιριστών μας, η συμπεριφορά τους και ο τρόπος που προσέγγισαν το ματς. Ήταν σωστή η σκέψη τους μέσα στον αγώνα. Πάλεψαν για να πάρουν το αποτέλεσμα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα. Δεν νομίζω ότι σε τέτοια ματς παίζει ρόλο η τακτική, αλλά η δύναμη, οι αντιδράσεις των παικτών, η θέληση για να πάρουμε το αποτέλεσμα και φυσικά με τη δύναμη του κόσμου μας ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Ο κόσμος μας έδωσε δύναμη, του δώσαμε όμως και εμείς με την εμφάνισή μας".

-Ο Φορτούνης, τον οποίο ζείτε καθημερινά είναι αυτός που ονειρεύεστε;

"Πιστεύω ότι ποτέ δεν το έχω κρύψει και έχω δηλώσει ότι γνωρίζει ο κόσμος τον θαυμασμό που έχω για το ταλέντο του. Γνωρίζει τι πρέπει να κάνει ο Φορτούνης για να είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής, όλοι είναι στο πλευρό του για να το καταφέρει. Γνωρίζει ότι πιστεύουμε σε αυτόν. Από εκεί και πέρα είναι ένα παιχνίδι το ποδόσφαιρο που πρέπει να το κατανοήσεις και μετά να κάνεις πράξεις αυτά που κατανόησες. Ο Φορτούνης έχει κάνει βήματα και έχει δείξει ότι το έχει καταλάβει. Πιστεύουμε στο ταλέντο του, στη δουλειά του και πιστεύουμε ότι θα ξαναείναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής".

Photo credits: Action Images

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ