ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπέντο: "Δεν λειτουργήσαμε σωστά στην επίθεση"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Παράπονα για την επιθετική λειτουργία των παικτών του στο ΟΑΚΑ είχε ο Πάουλο Μπέντο και τόνισε πως θα πρέπει άμεσα να υπάρξει βελτίωση ενόψει της αναμέτρησης με την Οσμάνλισπορ στην Τουρκία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ και την ήττα με σκορ 1-0 από την ΑΕΚ:

Πέρα από τις δεδομένες φωνές και διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού σε θέματα διαιτησίας, εσείς είστε ευχαριστημένος από την εικόνα που παρουσιάσατε κυρίως επιθετικά σε ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ;

Από την άποψη της συμπεριφοράς των παικτών και τη στάση τους, ναι! Πιστεύω ότι πάλεψαν πολύ και προσπάθησαν για το καλό αποτέλεσμα. Από την άποψη της απόδοσης και της εικόνας του παιχνιδιού, θα μπορούσα να πω ότι χωρίζεται σε δύο μέρη. Από την αμυντική λειτουργία θα έπρεπε να είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί προσπαθήσαμε και σταθήκαμε καλά. Μέχρι βέβαια που μείναμε με παίκτη λιγότερο.

Από άποψη επίθεσης, δεν κάνουμε αυτά που θέλαμε. Δεν ήμασταν κινητικοί, δεν κάναμε αυτά που έπρεπε, ενώ είχαμε την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα σε αρκετά σημεία, δεν καταφέραμε να οργανώσουμε καλά την επίθεσή μας.

Τα πράγματα δυσκολεύτηκαν όταν μείναμε με δέκα παίκτες. Ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε το αποτέλεσμα που είχε μεταφέροντας την άμυνά του πιο πίσω. Εν κατακλείδι, ενώ είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών, δεν είμαστε τόσο ευχαριστημένοι από την επιθετική λειτουργία.

Επειδή είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που δεν σκοράρει η ομάδα σας και επειδή πάτε σε έναν αγώνα που θα πρέπει να σκοράρετε, θα θέλαμε να μας πείτε πώς σκέφτεστε να λύσετε αυτό το πρόβλημα;

Είναι γεγονός ότι στα τελευταία ματς δεν έχουμε βάλει γκολ, αλλά δεν θα συγκρίνουμε την επιθετική μας λειτουργία ανάμεσα σε αυτά τα δύο ματς. Την Πέμπτη αν και δεν σκοράραμε, ήμασταν κινητικοί, είχαμε διάθεση, περισσότερη επιθετική λειτουργία και περισσότερες φάσεις. Σήμερα δεν υπήρχε κάτι τέτοιο.

Το μεγαλύτερό μας λάθος ήταν ότι "αρνηθήκαμε" να παίξουμε όπως προπονούμαστε και όπως είχαμε την πρόθεση να κάνουμε σήμερα. Αυτό είναι ένα λάθος που δεν πρέπει να επαναλάβουμε. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το διάστημα για να δούμε πώς θα διορθώσουμε τα λάθη μας για το πώς θα παίξουμε την Πέμπτη. Δεν γίνεται να συγκρίνουμε αυτά τα ματς. Συνηθίζουμε να έχουμε καλύτερη επιθετική οργάνωση στα παιχνίδια μας και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στο επόμενο ματς.

Είστε ένας άνθρωπος που έχετε πάρει μία απόφαση να χρησιμοποιείτε τα νέα παιδιά. Σήμερα βάλατε τρία παιδιά αλλαγή. Ήταν θέμα τακτικής ή θέμα μη εμπιστοσύνης λόγω και του γεγονότος ότι γινόταν ένα μεγάλο παιχνίδι;

Όχι, ήταν απόφαση στρατηγικής, αλλά και λόγω του ότι τον τελευταίο καιρό επειδή έχουμε πολλές υποχρεώσεις, πρέπει να γίνονται αλλαγές για να βοηθήσουμε τη φυσική τους κατάσταση, Αν τους θεωρούσαμε ανώριμους για τέτοια ματς δεν θα τους είχαμε χρησιμοποιήσει σήμερα σε μία δύσκολη στιγμή του αγώνα. Αν τους βάζαμε από την αρχή ίσως μετά να έβγαιναν.

Το ότι τους έβαλα στον αγώνα, δείχνει ότι τους έχουμε εμπιστοσύνη και μπορούν να βοηθήσουν στο ματς και στον ρυθμό. Σε πολλές από τις φάσεις που δημουργήθηκαν στο τέλος, ήταν δραστήριοι και προσπάθησαν να δώσουν ενέργεια στην ομάδα.

Είμαστε ευχαριστημένοι, είναι παιδιά ώριμα και μπορούν να συνεισφέρουν στο παιχνίδι μας. Ηταν απόφαση στρατηγικής λοιπόν το να μην ξεκινήσουμε. Κάνουμε κάποιες αναγκαστικές αλλαγές στην ενδεκάδα, γιατί από τον Γενάρη έχουμε παιχνίδια ανά τρεις και τέσσερις μέρες.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ