ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπεν και Ομάρ, οι πρώτοι που θα ανανεώσουν στον Ολυμπιακό

Μπεν και Ομάρ, οι πρώτοι που θα ανανεώσουν στον Ολυμπιακό

Λήγουν αρκετά συμβόλαια του χρόνου στον Ολυμπιακό, αλλά αν κάποιοι περάσουν πρώτοι από τα γραφεία της ΠΑΕ, αυτοί θα είναι o Μοχάμεντ Μπεν και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ένα είναι το θέμα που "καίει" τον Ολυμπιακό. Να έρθει η Τετάρτη (02/08), να τελειώσει την πρόκριση με την Παρτίζαν και στη συνέχεια έχει ένα 15νθήμερο καιρό έως τα playoffs για να κάνει όποιες κινήσεις χρειάζεται είτε για την ενίσχυση του ρόστερ, είτε στο κομμάτι των ανανεώσεων.

Και αν για την ενίσχυση είναι λίγο – πολύ γνωστά τα πράγματα για τον παίκτη που θέλει διακαώς ο Χάσι (σ.σ. Ζιλέ), για τις ανανεώσεις υπάρχει ένα σοβαρό ενδεχόμενο να "τρέξει" ο Ολυμπιακός το θέμα κάποιων ποδοσφαιριστών που λήγουν τα συμβόλαιά τους το καλοκαίρι του 2018, σε έναν χρόνο δηλαδή.

Ο πρώτος είναι ο Μοχάμεντ Μπεν. Ο 28χρονος επιθετικός που κέρδισε με το σπαθί του την παραμονή του στο ρόστερ του φετινού Ολυμπιακού, ξεκίνησε δυναμικά με τα δύο γκολ στο Βελιγράδι και συν τοις άλλοις έχει τη στήριξη όχι μόνο του Μπέσνικ Χάσι, αλλά και σύσσωμης της διοίκησης.

Ο Μπεν που αμείβεται με γύρω στις 250.000 ευρώ ετησίως, θέλει να μείνει στο λιμάνι και μετά το 2018. Στη διοίκηση λοιπόν τον έχουν στην ατζέντα τους, να τον καλέσουν σύντομα στην ΠΑΕ και να υπογράψει νέο συμβόλαιο. Δεν λέμε ότι αυτό θα γίνει αμέσως μετά τα παιχνίδια με την Παρτίζαν. Το βασικό είναι ότι υπάρχει στο πλάνο το θέμα της ανανέωσης του Μπεν. Κι από τη στιγμή που υπάρχει στο πλάνο, ο Ολυμπιακός τις τελειώνει αυτές τις δουλειές στο "άψε – σβήσε".

Ο δεύτερος που θα κοιτάξουν στον Ολυμπιακό να ανανεώσουν είναι ο Ομάρ Ελαμπντελαουί. Το ξέρουν στο λιμάνι ότι είναι δύσκολο π.χ. να τον κρατήσουν το καλοκαίρι του 2018, αν και εφόσον κάνει μία εκπληκτική σεζόν και δεν αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμού.

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο Ομάρ θέλει να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό, αλλά όχι τη φετινή σεζόν. Από του χρόνου και... βλέπουμε. Στο λιμάνι λοιπόν θέλουν να τον "δέσουν" για να μην τον χάσουν ελεύθερο τον Ιούνιο του 2018. Ο Ομάρ από την πλευρά του δεν είναι αρνητικός. Θα κάτσει να το συζητήσει και δεν θα έλεγε "όχι" στην ανανέωση της συνεργασίας του με μία ομάδα που ουσιαστικά τον έβγαλε στον "αφρό" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Όσο για τους άλλους τρεις που έχουν συμβόλαια εώς το 2018; Με τον Ρομαό θα γίνει μία συζήτηση προς το τέλος της χρονιάς. Ο δε Ζντιέλαρ αν αποφασιστεί να φύγει δανεικός, τότε προτού παραχωρηθεί θα υπογράψει την επέκταση του συμβολαίου του.

Για τον Μποτία υπήρχε μία σκέψη να του ανανέωναν το συμβόλαιο, αλλά η αλήθεια είναι πώς περιμένουν να δουν αν τελικά φέρει πρόταση από το εξωτερικό. Τέλος, ο Κασάμι αν πιστέψουμε τους Ελβετούς που έχουν καλό ρεπορτάζ γύρω από τον Παϊτίμ, μπορεί να μείνει ελεύθερος από τώρα και να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Ήδη η Γκρασχόπερς τον περιμένει...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ