ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Μπάχαλο" με την αθώωση του Ολυμπιακού

"Μπάχαλο" με την αθώωση του Ολυμπιακού
Ολυμπιακός, Πλατανιάς ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ποινή του Ολυμπιακού για τον αναπτήρα στον Κουλιμπαλί "έπεσε", αλλά η επιτροπή εφέσεων στέλνει την υπόθεση στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και το ενδεχόμενο τιμωρίας του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" είναι ανοικτό για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει κανονικά με την συμπαράσταση των φιλάθλων του στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο αφού η ποινή της μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και το πρόστιμο των 50.000 ευρώ για τον αναπτήρα που πέταξαν οι οπαδοί του στον Κουλιμπαλί στον αγώνα με τον Πλατανιά (18η αγωνιστική) "έπεσε" την Πέμπτη (18/2) στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, που αποτελείται από τακτικούς δικαστές.

Ο κίνδυνος τιμωρίας του Ολυμπιακού όμως είναι ανοικτός, όπως επίσης ανοικτό πλέον, είναι το ενδεχόμενο οι "ερυθρόλευκοι" εφόσον τιμωρηθούν να την εκτίσουν την τιμωρία τους στο ντέρμπι της 13ης Μαρτίου με τον Παναθηναϊκό. Το Sport24.gr αποκαλύπτει ότι ο λόγος που η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ "εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση" όπως αναφέρει η ανακοίνωση, "έσβησε" δηλαδή την ποινή, ήταν επειδή ο αθλητικός δικαστής Σπυρίδων Καποδίστριας την επέβαλε μόνο με βάση το βίντεο του αγώνα καθώς ούτε ο διαιτητής Ηλίας Σπάθας, ούτε ο παρατηρητής της Super League είχαν γράψει τίποτα στις εκθέσεις τους.

Η Επιτροπή Εφέσεων λοιπόν, γι' αυτό τον λόγο χαρακτήρισε την πειθαρχική δίωξη ως "απαράδεκτη" καθώς θεωρεί ότι το μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League δεν μπορεί να επιβάλλει ποινές μόνο με βάση το βίντεο του αγώνα. Ποιος μπορεί; Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας σύμφωνα με το άρθρο 35 του πειθαρχικού κώδικα "για πειθαρχικά αδικήματα που δεν αναφέρονται σε φύλλο αγώνα που περιήλθαν σε γνώση του από παραπομπή από το Δ.Σ. της ΕΠΟ, από παραπομπή από επιτροπές ή υπηρεσίες της ΕΠΟ, γνώση του για γεγονότα ή δηλώσεις που καλύπτονται από ΜΜΕ, στοιχειοθετημένες επώνυμες καταγγελίες", στον οποίο και "διαβιβάζει την δικογραφία για δικές του ενέργειες".

Το ενδεχόμενο λοιπόν, να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός για το συγκεκριμένο περιστατικό παραμένει ανοιχτό εφόσον το κρίνει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, ασκήσει δίωξη και επιστρέψει την υπόθεση στο μονομελές όργανο της Super League. Σε περίπτωση που οι "ερυθρόλευκοι" τιμωρηθούν ακόμη και με την ίδια ποινή (μία αγωνιστική δηλαδή), με δεδομένο ότι δεν την εκτίουν στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Ατρόμητο (21/2), δεν προλαβαίνουν να την εκτίσουν την 24η με την Βέροια (28/2), αν δεν κληρωθούν γηπεδούχοι στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στις 3/3, (η κλήρωση θα γίνει αύριο Παρασκευή), θα την εκτίσουν στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι που είναι με τον Παναθηναϊκό στις 13/3. Για να συμβεί αυτό εκτός από την άσκηση δίωξης, θα πρέπει να δικαστεί η υπόθεση καθώς είναι σε εξέλιξη η αποχή των δικηγόρων και είναι άγνωστο πότε θα λήξει. Η δε απόφαση θα πρέπει να έχει εκδοθεί μέχρι την Δευτέρα 7 Μαρτίου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ