ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαίνουν στην εξίσωση Ρομαό και Πασιένσια

Μπαίνουν στην εξίσωση Ρομαό και Πασιένσια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την ευκαιρία να διαπιστώσει την κατάσταση παικτών όπως οι Μπουχαλάκης, Σιόβας, Ρομαό, Φορτούνης είχε ο Μπέντο στο φιλικό με τον Απόλλωνα, με τον Πορτογάλο τεχνικό να αποκομίζει και έναν επιπλέον πονοκέφαλο ελέω Πασιένσια.

Το πρωί της Τρίτης (20/09) ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, σε ένα ματς προπονητικού χαρακτήρα το οποίο ήθελε ο Μπέντο για να τεστάρει την κατάσταση συγκεκριμένων παικτών με μικρή ή καθόλου συμμετοχή στις έως τώρα επίσημες υποχρεώσεις των Πειραιωτών.

Χουτεσιώτης, Βούρος, Νικολάου, Σιόβας, Τσιμίκας, Ρομαό, Ζντιέλαρ, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Μανθάτης και Πασιένσια ήταν οι επιλογές του Πορτογάλου τεχνικού, που ξέρει ότι στο προσεχές διάστημα θα χρειαστεί τη βοήθεια των περισσότερων -αν όχι όλων- ποδοσφαιριστών του ρόστερ, προκειμένου να αντεπεξέλθει στο βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα που ακολουθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Προφανώς το τελικό 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού λίγο ενδιέφερε ως αποτέλεσμα τον Πάουλο Μπέντο, που πρωτίστως ήθελε να δει συγκεκριμένα πράγματα από τους παίκτες που χρησιμοποίησε. Μπορεί να ήταν ένα φιλικό παιχνίδι, όμως ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν το ζήτησε για... να περάσει η ώρα αλλά διότι θέλει να έχει μια εικόνα για το ποιους ποδοσφαιριστές μπορεί να υπολογίζει άμεσα στα πλάνα του και ποιους όχι.

Σίγουρα ο Πασιένσια έδωσε έναν λόγο στον προπονητή του να χαμογελά. Όχι μόνο για τα δύο τέρματα που πέτυχε, αλλά γιατί έδειξε ότι είναι σε κατάσταση να δώσει λύσεις εφόσον του ζητηθεί. Ο στράικερ της Πόρτο ξεχώρισε για τις κινήσεις του, το κράτημα της μπάλας και τις εκτελέσεις του, δείχνοντας καλή επαφή με τα δίχτυα. Αν μη τι άλλο κέρδισε πόντους ενόψει της συνέχειας και μπήκε στις σκέψεις του Μπέντο για την αποστολή της αναμέτρησης με την ΑΕΛ.

Βούρος και Τσιμίκας είχαν μπόλικη διάθεση και έβγαλαν ενέργεια, ο Ρομαό ξεχώρισε για την πρώτη του επαφή με την μπάλα και τη σοβαρότητα που αντιμετώπισε το φιλικό, με τους Σιόβα και Μπουχαλάκη να δείχνουν σε καλή κατάσταση μετά τους τραυματισμούς που αντιμετώπισαν.

Ο Φορτούνης δεν... γκάζωσε, δίχως ιδιαίτερη συμμετοχή στο παιχνίδι χωρίς μπάλα. Αντίθετα ήταν καλός με αυτή στα πόδια και από δική του πάσα στον χώρο ξεκίνησε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού, με τον Τσιμίκα να εκμεταλλεύεται το άνοιγμα του συμπαίκτη του και να γυρίζει στον μετέπειτα σκόρερ Πασιένσια. Το δεύτερο τέρμα του στο ματς, ο Πορτογάλος το πέτυχε σε κόντρα επίθεση των Πειραιωτών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πολύ καλές εντυπώσεις άφησε ο Απόλλων Σμύρνης, που κατέβηκε για να μετρήσει τις δυνάμεις του, παίζοντας το ματς στα ίσα. Δεν κλείστηκαν οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού, πίεσαν ψηλά, κράτησαν την μπάλα και είχαν τις δικές τους καλές στιγμές να σκοράρουν πέραν του γκολ που πέτυχε ο Περογαμβράκης.

Για τον Απόλλωνα αγωνίστηκαν οι Χιώτης (65' Γεωργακόπουλος), Ντάσιος (65' Πάνος), Βαλεριάνος (46' Ρουμπουλάκου), Κύργιας (65' Αλιατίδης), Δεληζήσης (65' Καλλέργης), Ρομάνο (46' Αλμπάνης), Πουρτουλίδης (65' Γκούφας), Σιατραβάνης (65' Κονέ), Τζάνης (65' Τρίγκας), Διαμαντόπουλος (46' Πετρόπουλος), Περογαμβράκης (46' Κάσσος).

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αλεξανδρής: "Έτσι έπεφτα..."
"Σεφτέ" ο Πασιένσια
10 εικόνες από την επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Άγιον Όρος
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ