ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Μουράτ Γιακίν για Ολυμπιακό"

"Μουράτ Γιακίν για Ολυμπιακό"

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ο 40χρονος Τουρκο-Ελβετός προπονητής, Μουράτ Γιακίν, είναι σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των "ερυθρολεύκων".

Μπορεί ο Πορτογάλος τεχνικός, Μάρκο Σίλβα, να είναι υποψήφιος για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού, ωστόσο δεν είναι ο μόνος. Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα, futbolarena, ο 40χρονος Τουρκο-Ελβετός τεχνικός, Μουράτ Γιακίν, είναι σε συζητήσεις με τους "ερυθρόλευκους" για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των .

"Μουράτ Γιακίν για Ολυμπιακό"

Ο Μουράτ Γιακίν έχει διπλή εθνικότητα, τόσο την ελβετική όσο και την τουρκική, αν και σαν ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα της πρώτης. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την Κονκόρντια το 2006 και το 2009, μετακόμισε στην Τουν. Μετά από δύο σεζόν, αποκτήθηκε από τη Λουκέρνη, η οποία δαπάνησε 200.000 ελβετικά φράγκα για να τον κάνει δικό της. Το 2012, ήρθε το προπονητικό του άλμα στη Βασιλεία, την ισχυρότερη ομάδα της Ελβετίας. Μάλιστα στο Champions League και με τον ίδιο στον πάγκο, η Ελβετία νίκησε τόσο εντός όσο κι εκτός έδρας την Τσέλσι, στη φάση των ομίλων. Στις 16 Ιουνίου του 2014, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Σπαρτάκ Μόσχα. Το συμβόλαιό του με την ομάδα της ρωσικής πρωτεύουσας, λύθηκε από κοινού στις 30 Μαΐου, του 2015.

Έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα με τη Βασιλεία, κι έχει φθάσει τρεις φορές στον τελικό του ελβετικού Κυπέλλου. Δύο με τη Βασιλεία και μία με τη Λουκέρνη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ