ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μοντεστό: "Νίκη, πρόκριση του Ολυμπιακού με σκορ 2-1"

Μοντεστό: "Νίκη, πρόκριση του Ολυμπιακού με σκορ 2-1"
INTIME SPORTS

Ο Γάλλος πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού και νυν της Μπαστιά, Φρανσουά Μοντεστό, μιλά στο Sport24.gr για την αναμέτρηση με την Άρσεναλ και θυμάται την αντίστοιχη του 2011, όταν και σκόραρε.

Το ημερολόγιο έδειχνε 6 Δεκεμβρίου του 2011 όταν ο Ολυμπιακός φιλοξενούσε την Άρσεναλ στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Οι "ερυθρόλευκοι" έπαιρναν τη νίκη με 3-1. Σκόρερ του τελευταίου γκολ του Ολυμπιακού αλλά και της αναμέτρησης ο Φρανσουά Μοντεστό στο 89ο λεπτό.

Νίκη, όμως, με πικρή γεύση. Την ίδια ώρα στo "Signal Iduna Park" του Ντόρτμουντ, η Μπορούσια επικρατούσε με 2-1 της Μαρσέιγ, ωστόσο οι Γάλλοι με δύο γκολ των Αγιού και Βαλμπουενά, στο 85ο και στο 87ο λεπτό, έφθαναν στην ανατροπή κι "έκλεβαν" την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League από τον Ολυμπιακό, ο οποίος έμενε με τη συνέχεια της ευρωπαϊκής του περιπέτειας στο Europa League.

"Σκόραρα σ' εκείνο το ματς. Δεύτερό μου γκολ μετά από εκείνο στην Ντόρτμουντ. Είχε έρθει 3-1. Το πανηγύρισα, αλλά μετά ήρθε η απογοήτευση. Το ενδιαφέρον από τον Πειραιά είχε μεταφερθεί στη Γερμανία. Είχαμε εξασφαλίσει τη νίκη επί της Άρσεναλ και ρωτούσαμε συνέχεια στον πάγκο τι γινόταν στο Ντόρτμουντ. Εκεί ήταν παράξενο αυτό που έγινε.

Η Ντόρτμουντ προηγείτο 2-0 και ξαφνικά έχασε με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά με αποτέλεσμα να αποκλειστούμε. Δεν ξέρω αν το ερμήνευσα εγώ λανθασμένα, αλλά ήταν παράξενο.

Μοντεστό: "Νίκη, πρόκριση του Ολυμπιακού με σκορ 2-1"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αυτό που μου μένει είναι το χειροκρότημα του κόσμου, παρά την απογοήτευση. Το ξέρω ότι υπήρχε πίκρα, όπως και σε εμάς, αλλά αυτό το χειροκρότημα είναι που μένει. Όλοι οι φίλαθλοι στο γήπεδο, αναγνώρισαν την προσπάθεια που κάναμε.

Εξάλλου, αξίζαμε την πρόκριση. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος και παίζαμε ωραία μπάλα. Στην Ευρώπη, κοιτάζαμε όλες τις ομάδες στα ίσα".

Και την Τετάρτη, στις 9 Δεκεμβρίου μετά από τέσσερα χρόνια, οι ίδιοι πρωταγωνιστές αλλά με διαφορετικό σενάριο. Ολυμπιακός κι Άρσεναλ για ένα εισιτήριο που οδηγεί στην επόμενη φάση του Champions League. Τι πιστεύει ο Φρανσουά Μοντεστό;

"Ξεκαθαρίζω ότι θεωρώ σημαντικό το προβάδισμα που έχει ο Ολυμπιακός και βαθμολογικά και στα γκολ μετά τη νίκη στο Λονδίνο. Αυτές οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές σ' αυτή τη διοργάνωση, στην τελευταία αγωνιστική.

Αλλά το προβάδισμα είναι για να το υπερασπίζεσαι. Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να κατεβεί στο γήπεδο με την εντύπωση ότι είναι κοντά ή έχει εξασφαλίσει την πρόκριση.

Πολλές φορές όταν παίζεις για να κρατήσεις κάτι, συμβαίνει το αντίθετο ακριβώς. Γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει το παιχνίδι του και μη σκέφτεται το πλεονέκτημα που έχει στα γκολ".

Πόσο κομβική μπορεί να αποβεί η πίεση που θα ασκήσει το "Γ. Καραϊσκάκης" στους παίκτες της Άρσεναλ αλλά και οι απουσίες που έχει ο Αρσέν Βενγκέρ. Ο Γάλλος αμυντικός της Μπαστιά εξηγεί στο Sport24.gr:

"Η Άρσεναλ έχει απουσίες σημαντικών παικτών της. Ο Καθόρλα, ο Σάντσες κι ο Κοκελέν είναι πολύ σημαντικοί παίκτες. Δεν ξέρω αν θα λείπουν κι άλλοι, αλλά αυτοί μου έρχονται στο μυαλό.

Η απουσία τους επηρεάζει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Από την άλλη η Άρσεναλ είναι ομάδα με τόσους ποδοσφαιριστές. Και ο Βενγκέρ ξέρει πολύ καλά τα εργαλεία που έχει στα χέρια του. Θεωρώ ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στην Άρσεναλ που θα παίξει στην Ελλάδα κι όχι σ' αυτή που θα μείνει στο Λονδίνο.

Μοντεστό: "Νίκη, πρόκριση του Ολυμπιακού με σκορ 2-1"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δεν είναι μόνο η πίεση που ασκεί το "Γ. Καραϊσκάκης" στον αντίπαλο, αλλά και η ώθηση που δίνει στον Ολυμπιακό. Εγώ αυτή την ώθηση την κατάλαβα πολλές φορές, ειδικά κόντρα σε μεγάλες ομάδες.

Αναμένω να είναι αυτό, όπως τότε που έπαιζα κι εγώ. Αλλά η Άρσεναλ είναι έμπειρη ομάδα, σε κάθε περίπτωση"

Από την Κορσική, όπου βρίσκεται, ο Φρανσουά Μοντεστό παρακολουθεί την πορεία του Ολυμπιακού; Ποιους παίκτες θεωρεί "κλειδιά" για την Άρσεναλ; Και στο τέλος του ζητήσαμε να κάνει μία πρόβλεψη για την αναμέτρηση...

"Μπορεί να μην με πιστέψεις, αλλά βλέπω όλα τα ματς. Εκτός από πρώην παίκτης, υποστηρίζω τον Ολυμπιακό. Τα βλέπω από το Ίντερνετ. Έχω πολύ καλή σχέση με το κλαμπ, με τη διοίκηση, με όλους. Έχω κρατήσει επαφές. Είμαι ευγνώμων για τη συμπεριφορά τους από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή. Οι σχέσεις μου είναι άριστες.

Από όσο έχω δει τη φετινή Άρσεναλ, οι δύο παίκτες που κρίνουν με την απόδοσή τους ένα ματς είναι οι Ζιρού και Εζίλ. Αυτούς πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός, γιατί μπορούν να αλλάξουν το ματς σε μια στιγμή.

Ελπίζω ο Ολυμπιακός να περάσει. Το ελπίζω και το εύχομαι. Σκορ; 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού..."

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ