ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μόνο ο Μάρτινς σίγουρος!

Μόνο ο Μάρτινς σίγουρος!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ποιοι από τους νέους παίκτες του Ολυμπιακού έχουν τον πρώτο λόγο για την 11άδα, το αίσθημα δικαιοσύνης που θέλει να περάσει ο Πάουλο Μπέντο και οι σκέψεις του για τον φετινό Ολυμπιακό. Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος κάνει ντεμπούτο στο Sport24.gr.

Τις έντονες αναταράξεις που ξεκίνησαν για τον Ολυμπιακό στις αρχές Ιουνίου, με την ξαφνική αποχώρηση του περσινού "κυβερνήτη" Μάρκο Σίλβα, διαδέχθηκε η ομαλή προσγείωση της τελευταίας εβδομάδας των μεταγραφών. Χρειάστηκαν απ' όλα τα μέλη του "πληρώματος" γερά νεύρα και καλά αντανακλαστικά, ώστε να συμπληρωθούν οι κενές... θέσεις στο ρόστερ και ο νέος "καπετάνιος", Πάουλο Μπέντο, να πιάσει δουλειά για να μπει η ομάδα στο νέο πρωτάθλημα από εκεί που σταμάτησε πέρυσι.

Οι τρεις μήνες που προηγήθηκαν, ήταν οι πιο ψυχοφθόροι από την ημέρα που ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάθισε στον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ, αλλά -υπό πίεση χρόνου- λύθηκαν πολλά από τα προβλήματα που λάθος χειρισμοί δημιούργησαν και πλέον μπήκαμε στη φάση του ανασχεδιασμού.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος είχε μεγάλη ευχέρεια κινήσεων και επιλογών στο μεταγραφικό παζάρι, κρατάει πλέον στα χέρια του και το μαχαίρι και το πεπόνι. Έστω κι αν κάποιες από τις αποφάσεις του, αναφορικά με τις προσθήκες, ξένισαν, με πρώτη εκείνη του νεαρού Βραζιλιάνου Μπρούνο Βιάνα για το κέντρο της άμυνας, είναι σίγουρο πως κρατάει στα χέρια του τα κλειδιά του μαγαζιού, ενώ ανέλαβε και τη σχετική ευθύνη για ό,τι καλό ή κακό θα ακολουθήσει.

Σύμφωνα με το πρώτο δείγμα γραφής του 47χρονου κόουτς, δεν θα πρέπει να προκαλέσουν έκπληξη οι τολμηρές αποφάσεις. Ο Μπέντο ήταν εκείνος που δεν δίστασε να βαφτίσει δεξιό μπακ τον 18χρονο Ρέτσο, στο πιο κρίσιμο ματς της περιόδου μέχρι το επόμενο (σ.σ. στη ρεβάνς με την Αρόουκα), ο Μπέντο ήταν εκείνος που κόντρα σε όλες τις... προβλέψεις, έκοψε τον Φελίπε Πάρντο από τη λίστα της UEFA, όχι επειδή αμφισβητεί την αξία του, αλλά επειδή δεν έχει δουλέψει όσο θα έπρεπε από το ξεκίνημα της προετοιμασίας.

Μόνο ο Μάρτινς σίγουρος!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με τέτοιου είδους αποφάσεις, ο νέος κόουτς προσπαθεί να πετύχει ξανά αυτό που... έφυγε μαζί με τον Μάρκο Σίλβα. Να επαναφέρει στην ομάδα το αίσθημα της δικαιοσύνης που ήταν "κλειδί" στην επιτυχία του συμπατριώτη του. Δύο βασικά πράγματα είχε περάσει στην ομάδα ο περσινός της προπονητής: "Όποιος δουλεύει σωστά και... ακούει, θα παίζει".

Όταν αυτό εφαρμόστηκε στην πράξη χωρίς εκπτώσεις για κανέναν, η ομάδα απέδωσε όπως έπρεπε και σε βάθος χρόνου. Το ίδιο πάει να κάνει τώρα και ο Πάουλο Μπέντο. Όποιος ανταποκρίνεται καλύτερα στην προπόνηση, θα βλέπει ενδεκάδα. Είτε λέγεται Ανδρούτσος και Μανθάτης, είτε Τσόρι και Φορτούνης. Όταν το καταλάβουν όλοι, τότε αυτομάτως θα ρολάρει και η ομάδα στα επιθυμητά επίπεδα. Στις προπονήσεις, πάντως, έχουν περάσει ήδη τα σχετικά μηνύματα.

Ο πολύς Όσκαρ Καρντόσο, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές δύο εκατομμύρια ευρώ, ποσό που τον κατατάσσει στους πιο ακριβοπληρωμένους επί Μαρινάκη στον Ολυμπιακό, πίσω μόνο από τον Αλμπέρτο Ριέρα, έλαβε εντολή να προπονηθεί και το Σαββατοκύριακο. Μαζί με τους επίσης νεοφερμένους Ρομαό και Βιάνα, παρότι η υπόλοιπη ομάδα είχε ρεπό. Ακόμη κι αυτό "κάτι" δείχνει. Οι εντολές ισχύουν για όλους απαρέγκλιτα. Η κλεψύδρα του χρόνου, άλλωστε, έχει αρχίσει να αδειάζει και στο τέλος της εβδομάδας έχουμε σέντρα στο πρωτάθλημα.

Έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, να προσεγγίσουμε το τι σκέφτεται ο νέος κόουτς για τη σέντρα που θα βρει τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τη Βέροια, τέσσερις ημέρες πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση με τη Γιουνγκ Μπόις στην Ελβετία. Δεν θα πρέπει να προκαλέσει έκπληξη αν δούμε ξανά βασικό τον πολλά υποσχόμενο Ρέτσο, ο οποίος αρπάζει τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, στη φυσική του θέση, αυτή του κεντρικού αμυντικού, δίπλα ή στον Ντα Κόστα ή στον Μποτία. Αν ο πρώτος δεν είχε υποχρεώσεις αυτές τις ημέρες με την Εθνική ομάδα του Μαρόκου, θα είχε το προβάδισμα για τη μία θέση, αλλά μέχρι να επιστρέψει στου Ρέντη, όλα είναι ανοικτά.

Μόνο ο Μάρτινς σίγουρος!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Από τους υπόλοιπους, εκείνος που δείχνει να έχει εξασφαλίσει ήδη μια θέση στην ενδεκάδα είναι ο Αντρέ Μάρτινς, δίπλα στον Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Κι επειδή είναι ο πιο γρήγορος από τους υπόλοιπους χαφ, αλλά κι επειδή παίζει πιο γρήγορα από τους προκατόχους του στον άξονα, ώστε να βοηθήσει στο γρήγορο transition, στοιχείο πολύ απαραίτητο κόντρα σε διπλή ζώνη άμυνας.

Για την τριάδα της επίθεσης, ο Τάρικ Ελιουνούσι δεν διαθέτει το όνομα του Μάρκο Μάριν, αλλά στην παρούσα φάση είναι πιο έτοιμος και συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει μια θέση στο αρχικό σχήμα. Ο πρώην παίκτης της Τσέλσι, έχει δουλίτσα μπροστά του για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο από πλευράς φυσικής κατάστασης, αλλά δεν αποκλείεται να ξεκινήσει και να παίξει όσο έχει βενζίνη στο ντεπόζιτο. Σχετικά με την κορυφή της επίθεσης, ο Όσκαρ Καρντόσο προορίζεται αρχικά για πρώτη... αλλαγή, με τον Μπράουν Ιντέγε να διατηρεί το προβάδισμα μέχρι νεοτέρας.

Όσο για το 4-4-2 που έχει στο μυαλό του ο Μπέντο, θα το δούμε αρκετές φορές φέτος, για τον απλούστατο λόγο ότι θέλει να "ελευθερώσει" περισσότερο τον παίκτη που θα παίζει πίσω από τον φορ. Είτε πρόκειται για τον Φορτούνη, είτε για τον Τσόρι, ώστε να διαθέτουν περισσότερες δυνάμεις στο πως θα σκοράρουν, παρά στο πως θα μαρκάρουν... Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Πλάνο υπάρχει και είναι ξεκάθαρο από τον απαιτητικό και ψύχραιμο Μπέντο. Αρκεί να εφαρμοστεί και σωστά, έστω κι αν ο χρόνος πιέζει αφόρητα.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ